Как да избегнем гости, които не искаме

• 4 590
  • 78
  •   1
Отговори
# 30
Не е удобно – не може.
Болни сме всички у нас. Бебето се нуждае от спокойствие. Не приемаме никакви гости. Чао, весело посрещане на КОледа.

# 31
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ба тоя детски страх да не ни се разсърди някой Rolling Eyes как го ненавиждам.

Възрастните хора слагат граници без да се правят излишни драматизации.
"Не е удобно, по-нататък, моля" и темата се приключва, ако се задават въпроси защо - "Така сме преценили, хубав ден на вас" (затваря се телефона).

Сърдят се децата, така че ако някой ти се разсърди, пожелай му да порасне по-скоро - животът е доста по-приятен.

# 32
Слава богу не ми се налага да го правя. Явно при вас става дума за роднини, които си мислят, че са с привилегии и могат да се натрапват, когато те сметнат за добре. И аз мразя подобни изпълнения. Всъщност, имахме един познат с мъжа ми, който живееше сам, и когато си нямаше друга работа идваше у нас, беше много досаден. Случвало се е да стои много до късно, даже повечето пъти. Веднъж беше домъкнал и един негов приятел. Един ден, при поредното нахално натрапване от негова страна, аз не издържах и го изгоних, като му подчертах това, че всеки път стои до късно и аз не мога да се нахраня на спокойствие, да се изкъпя, и всичко останало. Тогава даже мм ми се разсърди, че много остро съм реагирала и не знам си какво. А тъкмо се бях прибрала от работа, изморена, изнервена, съответно исках да посвърша нещо, да се изкъпя, и да си почина. Същия човек повече не дойде вкъщи.

# 33
  • Melmak
Режеш ги, казваш да не идват, защото сега не е удобно и ще се чуете след Коледа.
И да се обиди, даже по-добре да спре да те занимава повече!

# 34
  • София
Като ти кажат " За какво бих път?"  отговаряш : "Ами, ако се бяхме разбрали нямаше да се наложи  да ви връщам". И затваряш телефона. И такъв всеки път, ако повторят. Все в един момент ще им писне.

# 35
Ние решихме на изписването и няколко дни след раждането да не идва никой, да сме си само тримата. Грипен сезон, декември месец. Големи драми бяха от едната страна на родата. С мъжа ми бяхме единни и категорични обаче и не отстъпихме, макар и да се опитваха някои да прокарат чувство на вина. Моето бебе - моите правила и толкова.

Без уговорка никой не е идвал, или поне ако са наблизо, се обаждат да питат удобно ли е.

Седнете да поговорите с мъжа си и поставете граници заедно и правилата да важат за всички.

# 36
От 20 години (откакто масово хората имат мобилни телефони) не ми се е случвало някой просто да звънне на вратата Anguished

Абе и аз така, ама като се преместих при мъжа ми, бързо ми стана ясно, че е до хора и навици. Всички се бяха научили да се “отбиват” без да се обаждат за по питие. Не само това, ами направо влизаха през градината вкъщи. Входната врата и звънеца им бяха непознати. След няколко скандала и 2-3 случки (най-грандиозния съд сестрата на мъжа ми, която направо влязоха вкъщи през задния вход докато ние спим. Видели че колите са пред вкъщи и решили че сме си вкъщи и могат да влизат…), за да се отучат всички. Отне година докато свикнат да ползват вратата и звънеца 😅 сега остава да се научат и предварително да звънят по телефона 😬 но и това ще стане

# 37
Това е някакъв микс от изкривено разбиране за близост, тотално незачитане на личното пространство и насаден манталитет, че трябва сме гостоприемни.
Иначе, струва ми се, че все по-малко хора обичат дома им да е хан или пък все повече набират смелост да си казват, когато не им се посрещат хора.

# 38
  • Melmak
Мм беше научил така приятелите от квартала. Още помня млади гаджета сме. Един от неговите приятели звъни на вратата- айде да ходим да ядем шкембе чорба. Аз не исках, имах изпит в университета след два часа. Ама хайде, тогава сме щели да хапнем и после да ни закара. Съгласих се с неохота, исках да си събера мислите преди да вляза за изпит, не да ходя по кръчми. Ядохме, айде ще ни закара.. остави ни на половината път, защото така му било по-удобно.. а знаеше, че имам изпит. От тогава такива простотии повече - не. Ама като му се родиха две деца и тоя взе та порасна малко. Иначе вече не правят така, но от едно време в квартала така си звънели. Ми.. тъпотия!

# 39
Ама често казано, дори и да съм груба-не мога да издържам такива неща. Тук, понеже живеем наблизо до свекърва ми ( в един блок ), тя се обажда поне преди да дойде. Пита може ли не може ли, а щом такъв човек като нея успява да се съобразява съм сигурна, че всеки може. Преди и из и мъжа ми бяхме свободни, можехме по всяко време да посрещнем гости, аз обичам да имам-да се смеем, да се шегуваме, да си разказваме истории, но вече няма как. Искам тишина за себе си поне докато детето спи. Вярвам, че много други са го изпитали същото.

# 40
“Чудесно, преди да дойдеш мини да вземеш прах за пране/адаптирано мляко/памперси/храна и лекарства, че сме с някакъв много лош чревен вирус” и не им ги плащаш/не си изтеглила пари. Повече няма да дойдат.

# 41
Не съм споменала, не ги каня. Само поканват се.

Тоест ти се изтърсват на вратата.
Гадно е, да.
В неделя го преживят.
Брат на баба ми. Почти дементен, избягал от вкъщи. Имах планове за деня.
Не му дреме дали може, дали сме там, обадил се на майка ми, тя ми звъни че идвал чичото.
Ами тактично си казах на човека някои неща.

# 42
Кажете, че педиатърът ви е предупредил да не допускате външни лица заради тежката грипна епидемия и ще се разберете за по-нататък.

# 43
Изморена съм, заспивам права, изтощена съм и не ми е до приказки,  искам да се наспя и да си почина ,да оцелявам да се гледам детето. Моля за разбиране - няма ли да помогне така?

# 44
  • Deutschland
Мразя гости. Искам спокойствие като съм у нас. Не мога да си представя някой да ми се натресе и отбивам всички планове в зародиш. Като знам у нашите какъв хотел е, всеки от родата се мъкне, купони се правят до сутринта и се потрисам. Не, не и не!

Общи условия

Активация на акаунт