Как да избегнем гости, които не искаме

• 4 592
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
Ако толкова искат да ви видят, има видеочат

# 16
Не, не ми звучи адекватно, а доста нагло от тяхна страна. Много си мила с тях и им позволяваш да ти се качат на главата. Не бива да се обясняваш и да се оправдаваш. Значи те имат 2 часа за убиване и искат да виснат вкъщи, да ги черпиш и обслужваш вместо да си починеш или да се изкъпеш.
Мисля, че такива разговори трябва да бъдат много къси, ако изобщо се излъжеш да вдигнеш телефона. Казваш, че днес не е удобно да идват, в момента няма как да говориш и им затваряш телефона. Ако се звъни на вратата не отваряш, а най-добре изключете звънеца, а ти си скрийнвай обажданията и не вдигай на всеки.

Много е досадно, напълно те разбирам. Ако си по-деликатен човек, ще те побъркат.

# 17
Изключваш си телефона и не вдигаш. Какви са тези хора, които толкова държат да ви виждат и колко често се случва това?

Всъщност няма значение, когато бях с малко бебе понякога просто не ми се общуваше с никой, дори с най-близките и точно така постъпвах. Сега нямам обяснение защо съм правила така, никой не ми досаждаше чак толкова, явно съм била изморена и без желание за контакти.

# 18
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Все още за много хора, жената по майчинство е в почивка, а бебето, жива кукла за игра...

# 19
Изключваш си телефона и не вдигаш. Какви са тези хора, които толкова държат да ви виждат и колко често се случва това?

Всъщност няма значение, когато бях с малко бебе понякога просто не ми се общуваше с никой, дори с най-близките и точно така постъпвах. Сега нямам обяснение защо съм правила така, никой не ми досаждаше чак толкова, явно съм била изморена и без желание за контакти.

И аз така бях, но аз по принцип не съм от най-социалните. Обаче с новородено просто ми се искаше да прекарваме време тримата с него, да се опознаем един вид. Нямах никаква енергия да се срещам с хора или да посрещам гости и не съм го правила. Случвало ми се е да не отворя вратата като се звъни, а впоследствие да разкачим звънеца. Ние много ходехем по разходки и ако някой искаше да се види с нас, уговаряхме се да се разходим заедно. Вкъщи са идвали броени хора и то след първите 4-5 месеца.

# 20
Ох благодаря ви, точно сега имах нуждата да чуя, че някой ме подкрепя и на същото мнение като мен и не съм някаква претенция. Не смятам, че така да се натрапваш на млади родители е адекватно, собствената ми майка идва вкъщи още от както сме женени, ако я поканя, а сега когато и кажа, не когато сама си реши. Не знам може би не са свикнали, че детето ни създава друг ритъм не мога да си позволя да си излизам като преди или в случая да идва кой кога си иска.това със звънеца ще го издействам, че се налага, определено!

# 21
Леле, радвам се че нямам лели и подобни, които искат да се натрисат на гости, в нашата рода всички са изпокарани:joy:

Иначе моята техника за избягване ако някой дойде непоканен , е въобще да не отварям и да се правя че ме няма.

Отварям вратата само на хора, които чакам и евентуално на домоуправителката.

А между другото, в новия апартамент дори нямаме звънец, дадохме ключове на хората, които са добре дошли и обикновено не се натрапват (майка ми ,сестра ми, и сестрата на мъжа) и не могат разни досадници да ни оглушат със звънене...

# 22
Всеки нормален човек знае, че при хора с бебе се ходи след покана и с предварителна уговорка.

# 23
Изобщо не мога да си представя, че някой ще се тупне на гости на бебе без покана или без да попита. Не знам как бих реагирала аз. Сигурно от хорски срам ще им кажа да влязат и ще си върша работата без да ги погледна. Мразя гости и без да имам бебе, а представям си като родя. Навремето като бяхме деца на нашите им идваха гости по всяко време във всякакви часове и съм намразила да се занимавам с хора в дома си.
Добре, че при нас всички също са изпокарани и разпръснати из Европа.

# 24
Разбирам авторката и цялото й раздразнение от нетактични роднини.
При мен нашествието започна още от родилния дом (частна болница). Беше преди пандемията и който не беше дошъл да ме види, само него не пуснаха в стаята. Аз - чорлава и подпухнала ... Бебето - родено преди 2 дни ... Абе, пълен ужас. И всеки пристига с чанти пълни с храна. Беше ми дошло до гуша!
После вкъщи не пуснах никого до 6-тия месец може би, и то никакви тумби - по един-двама души само.

# 25
  • София
При нас винаги се е идвало само с покана и това не се е променило откакто имаме бебе. Но това е дългогодишна политика, и вероятно няма да е лесно, ако тепърва трябва да ги учите по този начин. Особено пък ако не умеете да сте твърди. Ако искате да ви е спокойно обаче, ще трябва да поставите граници, няма как. А това значи да не ви е страх да излезете лоши, защото точно с този страх ви манипулират.

# 26
  • София
Културните различия си казват думата. Явно няма как някой да не се разсърди в случая. Вкъщи никой никога не е могъл да се отбие без да сме се уговорили, вероятно някои са се сърдили, но като не ме интересува няма как да разбера.
Остави мъжа ти да се оправя с роднините си и да идват, когато той е вкъщи.

# 27
От 20 години (откакто масово хората имат мобилни телефони) не ми се е случвало някой просто да звънне на вратата Anguished Че и преди това се правеха уговорки по стационарните телефони.
Мислех си, че това вече отдавна не се практикува.
Независимо дали има бебе или няма, всеки има право на спокойствие в дома си, и да се ходи непоканен е проява на невъзпитание и пълна липса на съобразителност.

Ти си постави на място твоите роднини, мъжа ти да постави на място неговите - това е пътят.
Ако той не е много склонен да съдейства, обясни ми колко е опасно за новородените да бъдат в контакт с много хора, и колко бързо и фатално могат да се развият при бебетата наглед "обикновени" вирусни инфекции.

# 28
... Адекватно ли ви звучи?
За тях си е адекватно. Ти щом го преценяваш като неуместно - кротко, но решително откажи.
Кажи - за сега не ни е удобно.
Наистина предложението на Горджъс е много сполучливо: докато не минат гриповете, гости няма да каним.
Но наистина трябва да си убедена ти самата, че е вредно да ви се мъкнат бацилоносители вкъщи. От тона ти ще проличи, че не подлежи на обсъждане. И наистина не обсъждай.

# 29
С подобни хора трябва да се сложи ясни граници рязко. Друг е въпроса, че ако са по-възрастни роднини, каквито предполагам са, нормално на млада жена да ѝ неудобно да бъде по-рязка, но заради собственото си психическо здраве трябва да опита.

Общи условия

Активация на акаунт