Как да избегнем гости, които не искаме

• 256
  • 20
  •   5
Отговори
# 15
Ако толкова искат да ви видят, има видеочат

# 16
Не, не ми звучи адекватно, а доста нагло от тяхна страна. Много си мила с тях и им позволяваш да ти се качат на главата. Не бива да се обясняваш и да се оправдаваш. Значи те имат 2 часа за убиване и искат да виснат вкъщи, да ги черпиш и обслужваш вместо да си починеш или да се изкъпеш.
Мисля, че такива разговори трябва да бъдат много къси, ако изобщо се излъжеш да вдигнеш телефона. Казваш, че днес не е удобно да идват, в момента няма как да говориш и им затваряш телефона. Ако се звъни на вратата не отваряш, а най-добре изключете звънеца, а ти си скрийнвай обажданията и не вдигай на всеки.

Много е досадно, напълно те разбирам. Ако си по-деликатен човек, ще те побъркат.

# 17
Изключваш си телефона и не вдигаш. Какви са тези хора, които толкова държат да ви виждат и колко често се случва това?

Всъщност няма значение, когато бях с малко бебе понякога просто не ми се общуваше с никой, дори с най-близките и точно така постъпвах. Сега нямам обяснение защо съм правила така, никой не ми досаждаше чак толкова, явно съм била изморена и без желание за контакти.

# 18
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Все още за много хора, жената по майчинство е в почивка, а бебето, жива кукла за игра...

# 19
Изключваш си телефона и не вдигаш. Какви са тези хора, които толкова държат да ви виждат и колко често се случва това?

Всъщност няма значение, когато бях с малко бебе понякога просто не ми се общуваше с никой, дори с най-близките и точно така постъпвах. Сега нямам обяснение защо съм правила така, никой не ми досаждаше чак толкова, явно съм била изморена и без желание за контакти.

И аз така бях, но аз по принцип не съм от най-социалните. Обаче с новородено просто ми се искаше да прекарваме време тримата с него, да се опознаем един вид. Нямах никаква енергия да се срещам с хора или да посрещам гости и не съм го правила. Случвало ми се е да не отворя вратата като се звъни, а впоследствие да разкачим звънеца. Ние много ходехем по разходки и ако някой искаше да се види с нас, уговаряхме се да се разходим заедно. Вкъщи са идвали броени хора и то след първите 4-5 месеца.

# 20
Ох благодаря ви, точно сега имах нуждата да чуя, че някой ме подкрепя и на същото мнение като мен и не съм някаква претенция. Не смятам, че така да се натрапваш на млади родители е адекватно, собствената ми майка идва вкъщи още от както сме женени, ако я поканя, а сега когато и кажа, не когато сама си реши. Не знам може би не са свикнали, че детето ни създава друг ритъм не мога да си позволя да си излизам като преди или в случая да идва кой кога си иска.това със звънеца ще го издействам, че се налага, определено!

Общи условия

Активация на акаунт