Августовски бебчета 2018 тема 3

• 70 064
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Вече са големи, би трябвало да не ги дразни, каквото и да ядеш. Няма как да изключиш от диетата толкова неща и няма логика овесени ядки и мляко да го дразнят повече от торта пълна със захар.

Еее да ама сладкото си заслужава риска заради енергията и удоволствието, което ми дава 😂 Ще взема да сваря един бобец - близо година как не съм яла такова.

Vivi след този болничен работодателите трябва да подадат една декларация.
Седилче, знам че трябва да я подаде, даже до сега е трябвало да бъде входирана, ама... Нямам ПИК код да направя справка Sad Пуснах запитване до НОИ и ще видим какво ще ми отговорят

# 121
Какво мислите за сядането.Педиатърката ми каза,че на 4м мога да почна да я слагам да седи,но предвид какви лекари са тука не се доверявам.Вие какво мислите?

# 122
Често я слагам в скута си, като гледам да има ъгъл поне 45 градуса. Тя веднага започва да се напълва напред. Което ми говори, че се опитва да сяда вече, но според мен е раничко. Навсякъде препоръчват на 6 месеца, но пък според мен зависи и от детето.

# 123
Четох,че при момичетата било опасно ранно сядане заради изкривяване на таза и луксация

# 124
Преди шест навършени месеца изобщо няма да го слагам да сяда, такива са и препоръките на педиатрите около мен.

# 125
Луксация чак не може да стане, може две седмици след раждането, ако не е вродена, защото още е "мек" скелета.

То седнало и да иска не може да стои, но полуседнало в стойка имитираща раницата - може. С опора на гърдите, или на гърба и полусвити крака, или в поза Буда, като за оригване.

Например - като ви "яхне" едното бедро и го придържате през гърдите, там да пада тежестта. Или точно все едно е с раничка, но без, когато гърдите се опират на вас, а под дупето го придържате с ръка и крачетата не са изпънати. Така по-бързо свикват да си управляват вратлето и не им пречи на скелета.

# 126
Сетих се, че и ортопедът каза, че може да сяда в скут, но да я държим. Ние често я слагаме, но по-скоро се изляга. Позицията й е като в шезлонга.

# 127
На тази възраст просто е неестествено детето да се слага седнало, то няма и как да се случи без опора.

Полулегнало с опора да, друг начин няма.

# 128
  • София
Salsisha, трябва да станеш персонален треньор на майки🥇
Много благодаря за изчерпателното описание на позите за седеЖ 👏👏👏

Мойто бебе навърши 4 месеца днес и айде взех да го троша -  опарих го на чешмата докато го миех и за вечеря го треснах в ръба на коритото 🙄😣

# 129
Аа Сесилче внимавай... Свърши им гаранционният период Simple Smile

# 130
Хахах, то не е смешно де, но се сетих скоро с една приятелка как обсъждахме тези "гафове" и тя каза: "А да не ти казвам мъжът ми как отнесе микровълновата с бебето, не прецени разстоянието."

# 131
Моята беба от 3,5 месеца е започнала постоянно да се надига, вече може от полулегнало да се изправи до седнало положение, но веднага се килва на една страна. Прави нещо като коремни преси.
Ако и дам ръце да се хване сяда сама и стои така доста време. Даже иска да седи и плаче като е легнала.
Голямата ми на 6м се изправи сама на крака, държейки се за решетките на кошарата, а какво остава до тогава да не съм я слагала да сяда,само да лежи.
Зависи много от бебето.
Как да я държа легнала като тя само търси за какво да се хване да се набере да седне? 😀

# 132
Точно така е. И при нас й е много скучно само да лежи и се набира да става ако й дам ръка.

# 133
Наистина много зависи от детето. Моите и двете момчета са едри, баткото е с глави по-висок от връстниците, едър, съответно и по-тромав, няма как да скача като зайко. От малък си беше голямо бебе и дете. Не е правил усилия да се набира, да сяда сам, не е пълзял, направо си проходи на година и един месец. И ето го сега, мъж и половина 😉
Сега малкият върви даже по-едър от сега, няма как да очаквам да сяда сам на четири месеца.

# 134
Моето се набира и надига до кръста още от както навърши 2 месеца и да не се държи за нещо пак се надига.
Това обаче съвсем не означава, че е готова да стои седнала, то зависи от бебето, но на възраст 3 -4 месеца костите им, гръбначният им стълб, тазът им са съвсем неукрепнали да понасят такова натоварване.

Общи условия

Активация на акаунт