Августовски бебчета 2018 тема 3

• 70 726
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз споделям какво съм чела, пък който както иска да си го тълкува, няма нужда само защото е в разрез с твоите принципи да нападаш.

# 526
Да и аз го четох това. Аз не съм те нападнала 😃 аз на многознайковците се нервирам дето ги пишат тези неща.

# 527
Да, наистина, че има всякакви статии по въпросите със захранването, на мен ми е малко сложна работа още и чета всякакви неща, особено за жълтъка на каква възраст се въвежда на места срещам 6-ти месец на места 8-ми... .Grinning

# 528
За мен това са глупости ! Сега нз до колко инстантната каша и тази, която се приготвя в домашни условия се различават по състав. Но мога снимам етикета на елдата, армаранта, просото и т.н. да видиш примерно колко полезни вещества съдържат: протеини, минерали , витамини. Като се добави кокосово масло за омега3 и плод за витамин Ц, който подпомага усвояването на полезните вещества от кашата, не виждам защо не е полезно. Интересно ми е, ако не се дават на детето попари, каши, хляб, супи , паста, с какво трябва да се хранят на закуска и на СЗ? И ми е интересно , тези хора, които ги пошат тези статии да попитат майките си с какво са ги хранели на времето, надали е било изцяло с пълни калории😁 . Та мислят ли се тези хора ,като Маги Пашова, за по-тъпи или за втора ръка хора, защото 100% са хранени с попари и сухари и каши ...
Според мен детското меню трябва да е разнообразно, да има баланс: протеини/въглехидрати/захари/ витамини/мазнини. Без излишни крайности. Трябва да яде това, което ядете често у вас, защото след време няма да готвиш 100 неща, а ще ядете всички заедно . Тоест и хляб , и сирене и плодове и зеленчуци и паста и всичко .

# 529
За мен всичко идва от там  до кога искаш детето да е на  кърма/ам.  Абсурдно ми е да има 3 заместени без глутен и млечни и мазнина.  Никакво разнообразие. По схемите до 9 10 месеца детето трябва още да е основно на мляко, което не го одобрявам. До 9 месеца ще въведа всичко аз.  Въвеждам месото вмомента после жълтък и глутен. Като се сетя че на 6 м съм била на кухня едно време 🤣

# 530
Даже до годинката казват, че млякото трябва да е основната храна на бебето, а останалото е само за опитване.

Но със сигурност знам от неонатоложката ни, че не е добре прекалено рано да се заместват млечните хранения.

# 531
Ние май до никъде не сме стигнали със захранването. Успях да въведа плодови и зеленчукови пюрета (домашни) . Месо , жълтък и други ще и дам като навърши 6 месеца и половина или по-късно. Заместили сме по едно хранене с пюренце . На обед зеленчуково , после за следобедна закуска давам плодово. Останалите още са с млекце. 😊

# 532
Зърнените изобщо не са празни храни, а незаменима част от диетата на всеки човек. Който го е писал това, явно неговия мозък се е изпразнил от липса на хранителни вещества.

# 533
Ние май до никъде не сме стигнали със захранването. Успях да въведа плодови и зеленчукови пюрета (домашни) . Месо , жълтък и други ще и дам като навърши 6 месеца и половина или по-късно. Заместили сме по едно хранене с пюренце . На обед зеленчуково , после за следобедна закуска давам плодово. Останалите още са с млекце. 😊

И ние имаме едно хапване със зеленчуково-млечно пюренце(домашно) на обед.
Оказа се, че малката ги папа с голям апетит.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 14:44 от Mn.nikol

# 534
Зърнените изобщо не са празни храни, а незаменима част от диетата на всеки човек. Който го е писал това, явно неговия мозък се е изпразнил от липса на хранителни вещества.

Някаква си Маги Пашева ги е писала тези истории, само че тя така го е написала сякаш има предвид по-скоро инстантните каши.
 Никъде ама никъде не е писала, че зърнените храни са празни храни а е писала, че тестените изделия са празни храни.
За пореден път се получава изкривяване на думи.

Не е обосновала обаче качеството на инстантните каши ли има предвид.

# 535
До годинката основно на кърма препоръчва сзо и аз така знам. Това пък означава кърмене до доста късно и трудни отбиване предполагам.Аз съм  въвела картоф, морков, тиква пащърнак, броколи, карфиол, грах, царевица, пуешко, ябълка, круша, банан, ориз, праскова, елда.  Като свърша месата вкарвам жълтък и след това глутен. Него ще го въвеждам с ръж, ечемик, спелта. Обедното е млечно зеленчуково или месно зеленчуково , следобед давам каша направена с кърма, но не всеки ден. Успоредно с глутена ще въвеждам млечни, но това към 7ми м. И остава рибата за по късно. Не разбирам обаче защо масово се предлагат бисквитки и пюрета 4 + които съдържат млечен протеин  и глутен. И го пише отзад със съвсем малки букви.

# 536
Инстантните каши са оризови, овесени, млечни+ банан, кайсия, нещо си там ... нищо празно няма. Ако си мисли, че са тестени и празни, въпросната госпожа, да вземе да прочете това етикетче.

Тестени храни ... какво значи за нея, един господ знае. Сухара и бисквитата тестени ли са, или зърнени? Кой изобщо нарича тестени, някаква категория храни ... пшеница, царевица, ориз, бяло брашно, пълнозърнесто брашно, овес, просо - все са зърнени храни.

cherrypie20 - млечния протеин - това си АМ, глутена не притеснява всеки. Ако го притеснява - да взима или да прави оризови сухари.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 15:37 от Salsisha

# 537
По скоро предполагам, че качеството им поставя под въпрос чак пък да си мисли, че са тестени не вярвам.

Не е добре обоснована статията й.

Аз съм въвела картоф и морков засега 10 дни, но не бързам обаче малката яко ги плющи след ден-два ще вкарам и тиква пак от на бабата градината Grinning
После мисля пащърнак, тиквички и т.н.

След което мисля да редувам следобед плодово пюре с каши.
 Ама има време на 5 месеца сме.

# 538
СЗО да препоръчва каквото си иска 🤣 Шегувам се, ясно е, че препоръките им са базирани на изследвания, но аз не намирам за необходимо дете на година да яде основно кърма или АМ. До годинка живот и здраве ще оставя 1 хранене с АМ или кисело мляко , максимум 2 , зависи от малката .  Дете, което върви и има зъби не го свързвам с мляко. Всичко, което се съдържа в АМ може да си го набави чрез храната . За кърмата е друга работа, но там не съм запозната с подробности.

# 539

Mn.nikol Simple Smile като гледам по един и същи ред ще захранваме, само да ни спрат пустите сополи и го почвам.

Общи условия

Активация на акаунт