Августовски бебчета 2018 тема 3

• 70 717
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
То и да не препоръчва СЗО, детето си го иска. На 1 година не е кой знае колко голямо, бебе си е.

# 541
Аз се научих да не се заричам за нищо , та е възможно и да съм в грешка, но за сега нали няма как да си поиска, каквото й се даде- такова яде 😁 Каша с плод е любимо. Зеленчуковите пюрета не ги иска..
Аз съм въвела: картоф, тиква, морков, пъщарнак, тиквичка,спанак, бял морков, броколи, карфиол. Нито един не харесва. От плодовете: круша, синя слива, ябълка- всичко харесаа. Каши: ориз, елда, просо- пак всичко харесва .

# 542
Нормално да не ги харесва. Пюрирани, зеленчуците имат много различен вкус, и са си гадни. Особено карфиол и тиквичка отврат.Аз за това винаги смесвам по 2 и добавям кърма да е  по сладичко.

# 543
Аз добавям от нейното АМ.
Честно казано много харесва картоф и морков с АМ, само като види лъжицата и отваря уста като някое птиче и чака, вчера изяде 140 грама и за още се оглежда и въобще няма проблем с яденето от лъжичка много бързо схвана какво се прави.

Аз приготвям пюрето непосредствено преди хранене и е доста ароматно и вкусно.

# 544
Правила съм всякакви комбинациу. Моркова , тиквата и белия морков също са сладки, но не иска. В началото на захранването ядеше всичко, с апетит и около две седмици след като почнахме - край . Всички зеленчуци отказва. Иначе плод с ориз или друга каша изяжда по 170 гр и пита за още..

# 545
  • София
Ние ядем картоф, морков и ориз но с нежелание. Сега мисля тиква да пробвам. Но да ви питам затопляне ли пюрето и по колко?
Аз като ги извадя от тенджерата и пласирам те стават студени. А и имам и готови пюрета различни вкусове и се чудя как да ги давам

# 546
Ами моето пюре не е студено, варя на пара обръщам каната без да отварям и пасирам излиза топличко, топличко, ама ползвам уред.

# 547
Гледам да са съвсем леко топли или на стайна. Аз си ги правя по принцип, а ако давам готово не го топля.

# 548
Ние се захранихме преди 15 дни със зеленчуково пюре, тъй като от самото начало само кърмя. Малкият яде с желание, но се слъскахме с пробема - запек. Докато си беше на кърма, си се изхождаше почти след всяко хранене, а сега по 2 дни не може. Въвела съм досега тиква, сладък картоф, морков и днес пробвахме пащърнак. Това последното аз сега за първи път го чух и мисля, че той не го харесва особено за разлика от всички останали.
При вас как мина захранването, имаше ли го проблема със запека и как се справихте с него?
Чудя се сега кое да въведа първо за следобедно хранене - кашата или плодово пюре? А месните откога се дават?
Бебето не иска да пие и вода. Опитвам се да давам с лъжичка, защото той не може и не желае да се храни от биберон. Когато беше на около месец, бях вдигнала температура и него ден баща му го храни с шише и това му беше. Само дъвче бибероната и й се мръщи.

# 549
Моята кукла е захранена с картоф, морков и от днес тиква, запек нямаме, незнам дали помага и Omni biotic Pandа, който й давам, казват, че е един от много хубавите пробиотици, може и той да помага, но има по 3 изхождания на денонощие.

Вода не иска да пие, плюе я.
Мисля след като въведа още няколко зеленчука да започна да давам каша следобед (с АМ ще я приготвям и зеленчуковите ги правя с АМ), а след това да редувам следобедите каша с плодово пюре.

За месото трябва да има 6 навършени месеца, ако бебето е на кърма е хубаво да не се отлага, защото бебетата на кърма са с по-нисък хемоглобин обикновено, АМ е обогатено с желязо и там може и малко по-късно да се въведе.

# 550
Как не искат вода много странно. Чувала съм че е важно да пият вода след захранването за да може да се обработва правилно и да се избегне  запек. След пюрето като й дам  си пие с удоволствие. Давам и от чашка с дръжки  оставям я при нея и сама си пие като е жадна. На кърмените бебета съм чувала ,че е хубаво по рано да се даде месото заради желязото което липсва на кърмата.

# 551
Жълтък давате ли на бебето?

# 552
Като приключа с месата тоест след около седмица ще вкарам жълтък.

# 553
Как не искат вода много странно. Чувала съм че е важно да пият вода след захранването за да може да се обработва правилно и да се избегне  запек. След пюрето като й дам  си пие с удоволствие. Давам и от чашка с дръжки  оставям я при нея и сама си пие като е жадна. На кърмените бебета съм чувала ,че е хубаво по рано да се даде месото заради желязото което липсва на кърмата.

Ами моята е на 5 месеца, твърдо не иска да пие вода, всеки ден й предлагам плюе я, няма запек.

Пие много мляко, лекарите ми казаха, че щом не пие вода все още организма й не изпитва нужда.

Жълтъкът е  силен алерген и ми препоръчаха от 7-8 месец да го въведа.

# 554
Чувала съм че белтъка е силен алерген не жълтъка.
Аз въведох яйце и глутен вече, 5,5 месеца е.
Не бързам да замествам хранене, давам колкото да опита. Някои неща и харесват и хапва повече, даже се сърди ако не и дадеш 😁

Общи условия

Активация на акаунт