Фермата 4 - Съединение - тема 13 (03.12. - 09.12.)

• 37 188
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 720
След вчерашните „изблици „на Жоро си рекох: Е сега рейтинга му удари тавана! И веднага проверих във фейса. Да, ама не. Нямаше „Мачкай Жоро“, нямаше възхищение от големио патриот . Хората масово не харесаха ритуала, обявиха го за езически, малоумен, за нарочно вмъкнат за да предизвика спорове и разделение. Много се изненадах, че мненията в болшинството си осъждаха Георги, че имаше мнения да научим повече за „робството“, защото все повече историци внимават с употребата на точно този термин, мнения,че Левски и Ботев не са били роби, че ако кажеш на сърбин,черногорец, румънец ,че са били роби не те чака нищо добро, че в исляма има вярване да не се приема незаслужен дар, че помехамеданчването в Родопите е свързано с богомилите, преследвани от тогавашната църква ....това ще го проверя, стана ми интересно. Който иска, да прочете малка подборка от мнения, аз лично наистина не очаквах такива.
Скрит текст:
Vania Aleksandrova Не мога да разбера целта на " Фермата " - ако е това да ни покаже как съвременния човек би се справил с живота в миналото , то Роси и Нури са най достойни за фермери .Ако целта е да ни покаже злоба , алчност и простащина - Е успяха и то най вече с тези които остават почти до финала / много от тези които напуснаха просто нямаха късмет , а не че бяха по лоши / Колкото до "съединение " , е такова не видях , а постоянно слушах почака, емигрантите / а нима те не са българи / , българите . Идеята може и да е била добра , но резултата е трагичен
Anelia Halacheva За мен това е чиста пропаганда, насочена единствено към Нури!!!! Много добре са знаели сценаристите какво може да последва.... Браво на Нури за начинът, по който прие агресията на тоя противен Георги
 Сем. Нейкови Това е било обичай от Северна България аз съм от Южна България и не бих участвал много е тъпо!! Патриота защо не легна щеше да му излезе сърцето от патриотизъм много смешен но не се усеща!!!
Dobrin Yordanov Не политиците ни са виновни,а мършавият ни народ,жалко много жалко,как един помак ще показва целомъдрие и духовност,а вие Уж българите за тези 10 000 лв забравихте всички морални принципи и уважение към ближния.Засрамете се,излагате собствената си държава с държанието си,излагате религията ни коато я оплювате показвайки постоянно богохулство.Засрамете се.
Донка Борисова НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОДУЦЕНТИТЕ!!! ЗАЩО НАСЛОЯВАТЕ ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА СПРЯМО УЧАСТНИЦИТЕ? НАЛИ ФОРМАТА ВИЕ СЪЕДИНЕНИЕ, А ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ- ПОСТАВИХТЕ ДВЕ РЕЛИГИИ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА!!! ГОВОРИТЕЛКАТА ВИ ПОСТОЯНО НАТЯКВАШЕ ЧЕ НУРИ Е ПОМАК, ЗАЩО? СЛЕД КАТО НЕ ВИ Е ХАРЕСАЛ,ЗАЩО ГО ВЗЕХТЕ ВЪВ ФОРМАТА? ТОВА НАСЪСКВАНЕ НА ЕДНА РЕЛИГИЯ СРЕЩУ ДРУГА Е КОЩУНСТВО!!! ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ, НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА ВИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО И ПАРИТЕ ВИ НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ!!! А ТОЗИ ГЕОРГИ ДА СЕ ИСКАРА ПРАВОСЛАВЕН, СТАНА СМЕШЕН И ЖАЛЪК!!! ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ НАМА ДА СЕ ОПРАВИ!!! НЕ СА ВИНОВНИ САМО ПОЛИТИЦИТЕ, ВИНАТА Е ВЪВ НАС, ХОРАТА!!!
Ant Sai ГРЕШКА!!! Това е ЕЗИЧЕСТВО, а НЕ ХРИСТИЯНСКИ ритуал! Отделен е въпроса ДАЛИ изобщо Е БЪЛГАРСКИ или някой се опитва да ни пробутва простотии УЖ за ОБИЧАИ и то наши. Думата "обичай" означава, че съответния ритуал е масово разпространен и познат от доста поколения назад - пример- коледуване, лазаруване, трифон-зарезан, сурваки и т.н. ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ!!!!!!!!  
Роси усети , че патриотизма се харчи добре и тя реши да се връща! Да се готви за стагнация, защото строителния сектор дръпна назад. Не и вярвам, баш преди Брекзит няма да си покаже носа извън острова.
Прочетох Ви  и разбрах,че Милена направо е дръпнала Ваня. Може пък наистина да са се сприятелили с Александра.  

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 10:56 от Tary

# 721
Гошо снощи  като се разкряка, облещи ония ми ти очи и се фана за сърцето си рекох- край отиде, гътна се, ритуала ще стане ама съвсем реален с истински мъртвец

😂😂😂
Заприлича досущ на солист на бойс банда от 90-те. 😁

Миленита пропуснах да спомена. Тя се справила отлично в професията си. Съчетавала мъжко момиче и жена без проблем. Тя била "такава " , защото не била кифла, не можела да е кифла.
Осъзнахте ли сега какви кифли сме? 😏

# 722
  • София
Преди време някой в темата коментира колко калпаво тъче Росица. Как на криво й вървяло това, дето им възложиха да правят тази седмица, т.е. - на кофти човек кофти му се получават нещата. А се оказа, че тя е  направила кукла за дъщеря си - затова нещото, което тъчеше, се е събирало по средата. Simple Smile
 Само тя е правила нещо с идея и мисъл, а от страни се възприе толкова погрешно.
Та и за много други неща е така - какво виждаме и какво си мислим, че виждаме - може да се окажат много различни неща. Не бива да се съди прибързано. Simple Smile

Гошо снощи  като се разкряка, облещи ония ми ти очи и се фана за сърцето си рекох- край отиде, гътна се, ритуала ще стане ама съвсем реален с истински мъртвец

Просто нямам какво да добавя. Simple Smile
До вчера мислех, че Георги ще е страшен актьор в трагични и драматични роли. А той, всъщност, бил съвършен комик. Simple Smile

# 723
Вчера не можах внимателно да чуя Жоро какво толкоз се пали, че гледахме в по-голяма компания и емоциите във връзка с Фермата направо достигнаха своята кулминация, но ето какво мисля за ритуала и Нури.
Първо, тоя измислен ритуал и без да съм от определена религия, която го забранява, бих отказала веднага да го разигравам. Направо прекалиха в тоя сезон с тези грозни, наяващи смърт ритуали. Прекалиха и с нарочното всяване на раздори продуцентите. Толкова ли не разбират тия овчици във Фермата, че нарочно ги разиграват и им гледат сеира? Вместо да се споразумеят изобщо да не участват от една страна защото ритуалът е зловещ, от друга- защото трябва да набедят някого и едва ли не символично да го заровят...те освен че  нямаха търпение да посочат най-недолюбвания от тях, си насочиха гнева към най-лесната и очаквана жертва - Нури.
Георги толкова се вживя, че не знам как самият той не пукна от яд. Не знам, няма ли по-спокоен начин да покажеш на един човек, че не те кефи начинът му на мислене? На себе си вреди така Георги, защото сега хората съвсем ще го намразят заради нетърпимостта и слабия му характер.

Колкото до самият Нури - вече напълно мога да се съглася, че този човек не е искрен ( както не са искрени и 90% от другите във Фермата, де). Значи, първо нямаше нищо против ритуала. После, посочвайки Роман за "погребване", се аргументира, изтъквайки своята добронамереност към...представете си Роси!? Щото знаел, че повечето ще гласуват за нея. Един вид - пипирудкеей, ш'та спася!
Барем да си беше казал - гласувам да опеем Роман, оти не ми е симпатичен, взаимно не се понасяме, защото знам, че той ще гласува против мен, искам да му върна неприятния жест итн.
Ама не - трябва да сме много възвишени и добри.
Ми...не му се получи. И като капак отказа да участва - познайте заради какво? Заради религиятаа...Браво. Аш колсун!

Евала и на Милена. Как липсата на особен избор за втори дуелист и страха си от Роси ги облече в удобната дреха на благородството.
Не избрала била Алекс, щото и тя е една бяла, добра и възвишена, а не защото така или иначе каквото и да беше направила, пак трябваше да избере Ваня. Добре се нагажда тя, дърта хитруша. Като усети накъде духа вятъра и тя натам чури с цигарата. Няма да я забравя как след като видя Алекс да излиза победителка от дуела, веднага отиде да се изясняват и да се мазни. Ми как няма? Нали видя, че Алекс е фаворитка на едно поне 50% от останалите. А като си дупе и гащи с фаворитите и ти ще закачиш малко от тяхната слава. Ей това й е аргумента според мен, защо не изгърмя амулета на Сашка. Не, чистото приятелство и добрите намерения. Плюс това, сама си каза, че си имала стратегия.

Ванчето - и за нея да кажа две думи. Хубаво нещо е откровеността, когато се сервира топла. Изстудена някак нагарча и накиселява. И няма особено полза от такава откровеност, освен ако не искаш да те приемат като злопаметен човек и тих злобар.
Разбирам, че не й е приятно, че някак остава в сянката на Алекс, но...като си имала забележки към нея, кажи й го на момента. Примерно, работите повечето, Сашка пуши - отиваш й казваш: "Сашке, скатаваш се. Ела да помагаш, после ще пушим всички."
Или поне така се прави, когато си добронамерен към някого.
Или хайде, ако не ти иде отвътре, тогава като толкоз смяташ някой за недостоен, реагирай на момента, в който го удостояват с незаслужени според теб почести. Да се беше изправила пред Владо Николов и да беше казала: "Тази жена според мен не заслужава амулет, защото така и така..."
Останалото е мижитурство и злобица. Отделен е въпросът и колко пък работлива е самата Ваня. Не беше отдавна, когато подкрепяше Хриса да блъска Роси в царевичака, защото ги карала да работят и самата тя опяваше как не можело някой друг да я командва.

# 724
Аз не бих участвала в такъв ритуал. Но веднага си казвам, не да чакам резултата и чак тогава да се заявя. Ми писна ми някои да имат само права, аз и другите като мен, средностатистически човеци, имаме само задължения. Все от нас се иска толерантност, а може би вече сме прекалено толерантни? Ей затова - Не искам Нури победител, не го искам и финалист.

Страхотен коментар! Това е и моето мнение.Станахме прекалено толерантни, а къде е толерантността на Нури към българщината - история, традиции, бит и култура? Отрече историята ни с която ме загуби още в самото  начало, а в ритуалите ни не участва.И не съм расист, защото много харесвам Мустафа!
Подкрепям Георги,  в ситуации често ескалира, но е прав!

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 23:04 от tendenz

# 725
  • London
На село пък има една вдовица, мъжа й почина преди 10 години някъде и аз наскоро забелязах, че си е поръчала и монтирала надгробна плоча до него. Плочата е с 3 имена и дата на раждане и чертичка за дата на смърт.Аз на гробища, понеже ходя много, много рядко, основно да поправя по на татко гроба нещо, обаче майка го забелязала и ми каза. Специално погледнах и наистина си го е направила жената това. Направо се втрещих и изумих. Пък не е самотна жена, без роднини и деца да кажеш нещо нали, че няма кой да й сложи плоча. Разни хора да ви кажа навсякъде...

Ами може да е искала да си я избере тя. Пък и знае ли се не се ли знае, аз откакто чух брат му на мъжа ми да коментира колко струвал на баща им надгробния камък и всичко очаквам. Даже се изумявам как могат да се коментират такива неща изобщо, да не говорим, че дори не го беше и платил ама приказки кое колко струвало. Close

# 726

Ванчето - и за нея да кажа две думи. Хубаво нещо е откровеността, когато се сервира топла. Изстудена някак нагарча и накиселява. И няма особено полза от такава откровеност, освен ако не искаш да те приемат като злопаметен човек и тих злобар.
Разбирам, че не й е приятно, че някак остава в сянката на Алекс, но...като си имала забележки към нея, кажи й го на момента. Примерно, работите повечето, Сашка пуши - отиваш й казваш: "Сашке, скатаваш се. Ела да помагаш, после ще пушим всички."Или поне така се прави, когато си добронамерен към някого.
Или хайде, ако не ти иде отвътре, тогава като толкоз смяташ някой за недостоен, реагирай на момента, в който го удостояват с незаслужени според теб почести. Да се беше изправила пред Владо Николов и да беше казала: "Тази жена според мен не заслужава амулет, защото така и така..."Останалото е мижитурство и злобица. Отделен е въпросът и колко пък работлива е самата Ваня. Не беше отдавна, когато подкрепяше Хриса да блъска Роси в царевичака, защото ги карала да работят и самата тя опяваше как не можело някой друг да я командва.
Подкрепям мнението ти, не напразно станаха приятелки точно с Хриса.
Не ме изненадва,това,че някои си поръчват надгробни плочи, защото старите хора някога, наред с чеиза са си приготвяли и саваните. Бабите винаги казваха: " чедо, там в скрина ,в платното са ми чаршафите и възглавницата". Сигурно е останало от стари времена и някои още го правят.
Ама каква разлика между нашето приемане на смъртта и това на мексиканците. Скоро имаха празник и масовото обличане в трика с кокали, омазани с кръв лица... хич не се възприе добре у нас. Разни хора, разни нрави.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 11:30 от Tary

# 727
  • Варна
Нищо толерантно не намирам в това да упрекваш човек, че живее според собствените си разбирания и религиозни ценности. Мюсюлмани са минимум 10% от българите и те не са по-малко българи от самоопределящите се като християни. Не виждам какви права в повече от другите е имал Нури във формата. С абсолютно нищо не е саботирал работата във фермата. Не е нарушил ничие право, не е вменил допълнителни задължения на останалите. Нямат проблем останалите като върши работата си добре, не е конфликтен и всички реално печелят в ежедневието от него. Дразни ги, не го харесват - ок. Защо крещиш като изтърван? Визирам Георги и Роман/по Росица/. По християнски, по патриотично ли им се получава?
Религията в случая е точно толкова удобна за Георги и сие, колкото и за Нури.
Единия се държи олигофренски щото е патриот а другия щото страдал по майка си.

# 728
  • Стара Загора
Или хайде, ако не ти иде отвътре, тогава като толкоз смяташ някой за недостоен, реагирай на момента, в който го удостояват с незаслужени според теб почести. Да се беше изправила пред Владо Николов и да беше казала: "Тази жена според мен не заслужава амулет, защото така и така..."
[/quote

Мисля, че това никой не би си го позволил. Да не изброявам причините.

# 729
Хър,
съгласна съм с всичко, но колкото до студеното предястие, Ваня не е отишла при Алекс с "чакай да ти кажа....". Алекс искаше да разбере кой и защо е гласувал за нея. Ваня и каза, че тя е дала вота си, а Алекс попита защо. Чак тогава Ваня и обясни гледната си точка. Не е било непоискано. Не вземам отношение права ли е, или не, макар в думите и да има резон, в твоите - също. Казвам, че не се ската, когато Алекс я попита, а си каза точно какво мисли.

# 730
Роси май наистина надуши, че "желанието за връщане в родината" е печеливш ход и яхна тази вълна. Не, че не й вярвам, но дори и да не го направи както в момента уж възнамерява - чудо голямо. Както има такива българи, дето уж всеки ден заминават да си търсят късмета в странско и още не са отишли, така сигурно има и много такива, които искат да се върнат обратно, но...не сега, не сега. Особено ако имаш деца, "извинения" най-различни можеш да си намериш защо отлагаш - ако изобщо някой те пита, де.

Хоуп, ами то оставаше и да не се аргументира изобщо.
Алекс е в правото си да иска да разбере защо. Ако не я беше питала, какво? Ваня щеше просто тихичко да си злобее значи. Въпреки, че ако беше добра дипломатка и искаше да избегне конфликт, можеше да извърти нещата че не че не я намира за достойна, но има и по-достойни и затова от немай къде избрала нея Simple Smile))
Макар че тя до оня ден се дракаше с Роси, изведнъж иска да погребава Алекс...наистина не се връзва. И аз да бях на Алекс и аз щях да я подпитам. Поне да знам какво да очаквам от нея.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 11:48 от Анонимен

# 731
Скрит текст:
Аз не бих участвала в такъв ритуал. Но веднага си казвам, не да чакам резултата и чак тогава да се заявя. Ми писна ми някои да имат само права, аз и другите като мен, средностатистически човеци, имаме само задължения. Все от нас се иска толерантност, а може би вече сме прекалено толерантни? Ей затова - Не искам Нури победител, не го искам и финалист.

Страхотен коментар! Това е и моето мнение.Станахме прекалено толерантни, а къде е толерантността на Нури към  българщината - история, традиции, бит и култура.Отрече историята ни с която ме загуби още в самото  начало! Не се включва в ритуалите  които всички изпълняват, не се интересува от нашите традиции, бит, култура.И не съм расист, защото много харесвам Мустафа! Но какво въобще прави Нури в българско предаване след като потъпква историята ни и  не изпълнява нашите ритуали...живее си по свои правила и претендира за толерантност?Къде е неговата толерантност към нашите традиции, история...?
Подкрепям Георги,  в ситуации често ескалира, но е прав!
Аз предпочитам да споря с Георги пред мазната "смирена" физиономия на Нури. Избухването не го тълкувам като страх, че Нури ще го бие. Георги наистина не може да го понася и се оставя да му проличи. Както си личи и завистта на Ваня. В повечето случаи казва точни неща, но по махленски начин. Затова не я харесвам.
Не разбирам Дидо с какво ви е разочаровал. Какво е казал? Май нещо съм изпуснала в просъница.

# 732
  • London
Един ден може и да се върне, особено след пенсия БГ е чудно място да си харчиш западната пенсия. Много хора го правят. За мен дали ще се връща в БГ или няма не би следвало да е довод за спечелване на предаването. В крайна сметка нали изяснихме, че това кой къде живее няма никакво значение, важно е какъв човек е.

А, защо изобщо трябва да спорим с човек с коренно различна позиция? Каква е идеята? Да вдигнем кръвно, да си загубим времето, да се правим на интересни? Аз нямам такива нужди отдавна, само глупавия обича да спори....

# 733
До вчера мислех, че Георги ще е страшен актьор в трагични и драматични роли. А той, всъщност, бил съвършен комик. Simple Smile
А, комик! Същински клоун!

# 734
Кат, за тебе не би било повод, но за продукцията - да. Владо Николов сума време й говори как е добре да размисли дали пък не иска все пак да се върне.

Общи условия

Активация на акаунт