С коледна сурвачка ОКТОМВРИйче прави смела крачка! - Тема 14

• 34 866
  • 742
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Аз бадеми съм давала,иначе може малко количество смлени орехи.
Фурми яде.
Вози се,понякога мрънка,но това е положението.Тя не ходи в посока,а е като 5 лв из вятър.

# 151
Возим се и ние още в количката. Сега особено с обемните дрехи хич не ѝ се върви навън. Някой път се сърди като я слагам вътре, но бързо ѝ минава.

Кофата за боклук вече от месеци е вдигната на един шкаф. За съжаление няма къде да вдигна една голяма саксия с Бенджамин висок до тавана и по три пъти на ден вади пръст от нея. Гледах за някакви предпазители за саксии, но все са изчерпани по нашите сайтове, а докто се наканя да поръчам от Англия, сигурно ще спре да рови вътре.

# 152
Здравейте, момичета! Извинявам се, че така нахлувам в темичката ви, но тъй като се е случвало при търсене да ми излиза и да прочитам по някой полезен коментар, реших да се допитам до вас. Момченцето ми е родено началото на октомври, въпросът ми е за храненето. Какво давате вие за вечеря? При нас положението е следното:
Закуска- попара, просо, овесени ядки
Обяд- основното от кухнята и плод за десерт
След.закуска- десерта от кухнята (преди го давах с основното, но вече е с прясно мляко и нали пречи на желязото го давам отделно)
След това по някое време яде супата с хляб, после и кисело мляко с хляб, понякога едното отпада, защото заспива по-рано. За заспиване все още го кърмя, както и поне два пъти през нощта. Та как ви се струва? А, давам и жълтък всеки ден, че му излезнаха нисък хемоглобин и хематокрит, за които пие и желязо вече. Отделно му давам и плодове и бисквити понякога като иска да дъвче нещо. Мисля вече да почна да му давам по-сериозно ядене за вечеря и да се пробвам да отбивам.

# 153
Аз също съм давала белтък в някои печива. Въпросът ми беше в чист вид само белтък как сте захранвали? Страх ме е да и дам половин яйце, много е. Колко да и дам да опита сварен белтък?

# 154
  • София
Сложи го в нещо Цвете,то е блудкаво и няма да й хареса най~вероятно.

# 155
Бела, супа или кисело мляко с нещо също е вариант на вечеря при нас. Още давам печени картофи със сирене, тиквички с кисело мляко и копър, принцеса със сирене и яйце, домашна пица (правя върху хляб Лаваш), спагети Болонезе. Но щерката яде малко на вечеря.

Цвети, а защо трябва да даваш чист белтък? Можеш и на принцеса със сирене и яйце да дадеш. У нас се харесва много.

# 156
Благодаря, wild poppy, той също рядко хапва повечко на вечеря. Simple Smile

# 157
  • София
Давала съм свинско, агнешко, патешко.
Също мандарина, портокал, киви, лимон.
Мед също е ял.
Ще оставя гъби, ядки, шоколад и други подобни за след време.

Права се оказах, дребен официално се отби от млякото.
Сега яде закуска - 9.30, обяд - 13.30, СЗ - 17.30 и вечеря 21.30. Това официалните хранения, иначе аз казвах и преди, че давам междинни хранения.

# 158
Аз съм се отнесла и съм пропуснала, че има нова тема.

Maldini, в неделя и ние бяхме в Музейко и после бедствахме с колата. Нищо чудно и да сме се видяли Simple Smile Много ми хареса и скоро пак ще отидем, но през делничен ден, за да е по-спокойно.

От понеделник стартирахме с яслата. Ходи до обяд и когато отида да я взема не иска да си тръгва. Дано така и продължи. Днес имаше коледно тържество, та точно за най-веселата част тръгна на ясла.

Активно ходим на солна стая два пъти седмично, плуването също остава в програмата. Стараем се да разнообразяваме, защото разходките са по-кратки и вкъщи издивява. Шейната я вкарах в употреба и много се радва. Вече 4 месеца е без количка и май беше позабравила колко готино е просто да си седиш и някой да те вози.

# 159
Може и да са си играли в детския кът, ако сте били сутринта. Заигра се с busy board-овете, но не беше чак залепен. По-добре, че не купих. Ще му омръзне бързо вкъщи. Ще ходим по-често да си играе с тия в Музейко. Даже мисля някъде 27-28 пак да отидем.

# 160
И в детския кът бяхме, и при бизи бордовете се заигра, и на музикален урок отидохме. Запознали сме се ние, но така и не сме разбрали 😁 Добра идея имаш, вероятно ще е спокойно и ще разгледате добре.

# 161
  • София
Аз цветята съм ги изкарала в коридора на блока. Иначе вади пръст и я хвърля по пода!
Давала съм варено яйце разрязано на четвъртинки и си го изяде. За разлика от омлета. Те като да опитвали вече белтък в нещо, мисля, че няма проблем и в чист вид.
А мляко? Аз нака и не съм давала вкъщи в никакъв вид! За прясно  става дума.
Къде ходите с шейните?
Да взема и аз да го заведа в това Музейко?
Шнапси, как се оправяте без количка?

# 162
Тя сама отказа количката като проходи, а вече е много стабилна и просто върви редом с мен.
С шейната ходим зад блока, има огромна градинка и дори няколко места за спускане, където се събират децата и ходим да им се радваме.

А Музейко го препоръчвам с двете си ръце и двата си крака. Останаха ми очите, много интересно е дори и за родителите. Аз съм от онези вечно любопитните и ще се върна, за да доразгледам всичко, че като видях как вали навън бързо се изнесохме и остана още за следващия път.

# 163
  • София
Шнапси супер е за яслата,явно й харесва,а и персинала като е ой.

Аз това музейко не мога да го харесам нещо,супер малко ми е ,детето водихме ,синът,не се впечатли и не поиска повече.

Малкия вампир пак стана в 7

# 164
  • София
Ние явно сме назад в развитието! Хихи Вкъщи си ходи сам, но навън ме хваща за ръка.
Дори сигурно ще ме е страх да го дърпам с шейната, да не клюмне.
Навих се за Музейко! Simple Smile
P.S. Моят вампир става сутрин между 5.30-7.30 всяка сутрин! 😅

Общи условия

Активация на акаунт