МАРТенските ни сладури,тъй красиви са и щури!

• 10 277
  • 304
  •   1
Отговори
# 285
всички мами които са само на кърма,храните ли се нощем?
не, след като се нахрани към 21, се събужда към 6-6.30, а днес даже в 7  newsm17
Вече от около седмица я храня през 3.5 часа, 5 пъти в денонощието и слава богу се справя добре. То тя ми показа че има нужда, беше започнала да яде непълноценно - цокне малко и започва да говори, да се върти  Joy или да се хили Crazy. Сега се усеща разликата, мога да кажа, че "оценява" храненето по-добре.

# 286
беше започнала да яде непълноценно - цокне малко и започва да говори, да се върти  Joy или да се хили Crazy.
И Бобчо така прави. Обаче Лили не те ли е страх да не би да иска да пийне само, т.е. да си иска от жажда? Или ти даваш вода? Иначе и ние си се храним нощем

# 287
Да се успокоя малко,че има и други,та все си мислех,че сме единствените дето се храним по няколко пъти нощем,днес цял ден ми реве,само дотук имаме 8 хранения,а ни чакат поне още 3-4.Rolling Eyes

# 288
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46185&photo=1

ето малко снимки/паролата е 1806/ на нейна милост Али, откакто един познат я оприличи на царицата-майка, а нас на пчелички работнички, пърхащи около нея така и казваме Laughing

Кате, направо ме шашна с този номер с възглавницата, тя Али само на нашата спалня вече спи и аз я ограждам по същия начин с възглавници като изляза за малко, но я проверявам през 2 минути. Иначе не сме си и помирисвали креватчето от бая време, но пък не съжалявам че спи при нас, даже ми е много хубаво, нищо че е тясно Laughing

# 289
Али колко е порастнала само,много е сладка,пу пу  love001

# 290
  • София
Али има страхотни очи! И май прилича на майка си, за разлика от моето прасенце. Hug
Кате, ние на обяд ядем изцяло зеленчуково пюре, но го направихме по-плавно за около 20-тина дни, а следобядядем изцяло каша, нея я въведох изведнъж, без да допълвам с мляко.
Герчо, не знам на какво основаваш логиката си , но Симона пие сокче от два месеца, а още не се обръща. Не мисля също, че това е притеснително, познавам майки, чиито деца са започнали да се обръщат чак към 6-тия месец и до днес се развиват съвсем нормално. Мами как се справяте с лъжицата? На нас още ни е голема мъка... ядем, говорим, плюем, пруфтим и като реши, че няма да си отвори устата повече и се приключва с яденето. След това задължително минаваме през банята и двете, защото моето лице  е наплюто, а тя има пюре и в пазвата. Laughing

# 291
  • София
Дейзи,страшна красавица е Али!Пу-пу-пу!И аз мисля,че прилича на теб. Simple Smile

# 292
Честит рожден ден на рожденичките и от мен  bouquet
Честит имен ден на Поли  bouquet
Зоуи, Стела също си похапва нощем към 1-2 и после към 5 часа , а снощи яде цели три пъти.Но поне си хапва бързичко и заспива веднагически , та не ми тежи.
А за обръщането от гръб по корем го дават  някъде от 5-ти месец , такаче споко едни дечица са по-мързеливички , други не.Ние май засега сме от първите JoyА иначе да ми ходи по корема най я бива Grinning

Междудругото видяхте ли тази статия :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106744.0  , за носенето на ръце и спането с бебчетата.На мен лично много ми хареса!

Лека вечер от мен Hug

# 293
Здравейте!
Честит празник на всички именици! HugМного,много здраве и усмивки! Laughing
Дейзи,Али е много сладка и наистина има страхотни очи...супер! Hug
Аз мисля,че няма нищо общо между обръщането и соковете.Според мен всичко е въпрос на тренировка и на характер на самото бебе...някои са си по-мързеливи...май моето Яне е от тях Embarassedвъобще не се обръща,а като я сложа на корем се почва едно пъшкане и накрая се разплаква...хич не обича...Тези месеци мисля да наблегна на коремните преси и стоенето на крачета,че нещо от игри съвсем занемарихме гимнастиката EmbarassedОт 1-ви юли започвам да захранвам и аз,чудя се как ли ще се справяме?дали ще приеме лъжичката?Много се вълнувам.

# 294
Според мен това е едно от предимствата на ранносто захранване - децата са още малки и не разбират толкова, и не проявяват претенции. Свикват по-лесно с лъжици и тем подобни присписибления. А си мисля, че и по-малко ще се мръщят на пюретата. Аз още от началото си давам сока с лъжица, т.е. от преди о/о 1.5 месеца. Пробвах тези дни да давам с шише, но с лъжицата се справяме по-добре и по-бързо, което мен много ме учуди. Но, когато й давам с лъжица за 20 сек и надутам 20 лъжици и се приключва, а с шишето трябва да разчитам на нея да си пие сока, пък той е малко по-гъст от млякото и по-трудно минава през дупките и става еднаа...

# 295
Габи, това не е моя логика. Прочети отново какво съм написала.

# 296
Здравейте, ние най после се завърнахме пристигнахме тази сутрин в 5 часа. Еееее ама гплямо пътешествие беше, искарахме много хубаво -ще пусна снимки тези дни. Алекс се държа направо героиски много е слушкал. Ходихме 2 дена до морето /то е на 1 час път от Рим/ и на бебока много му хареса седеше си кротичко и замислено наблюдаваше морето или пък спинкаше,а и краченцата натопихме малко във водата абе въобще море като море  Joy нищо че е малък човека. Една вечер на луна парк ходихме ,но той го проспа  Joy за сметка на това Симона и аз добре си искарахме. Иначе там само със спането имахме малко проблем защото трябваше Алекс да спи при мен а и двамата не сме свикнали, аз все бях под напрежение да не го бутам или притеснявам а на него защо му беше търсене незнам ама се въртеше в кръг по цяла нощт е накрая свикна и последните 2 нощи си спа добре ама то пък доиде време да си тръгваме.А от гръб по корем или обратно още не се върти.
Аз мисля тези дни да започваме със захранването накупила съм един куп каши пюрета и сокчета пък ще видиме как ще му се отрази.Иначе през нощта по 2 пъти хапва.
Сега усещам ,че и тука е горещо ама там направо откачихме на отиване в гърция имаше електронен термометър на пътя и показваше 41 градуса и горе долу в тези граници беше и в Италия жега страшна на луна парка отидохме в 11 вечерта и беше 32 градуса  #Crazy
Sunnypolly  честит имен ден   bouquet
boriva съжалявам за проблемите които имате разбирам те страшно добре защото Алекс нали от раждането има хематом на вратлето и сме на такива гимнастики от 20-тия ден чекнат му главата на всички посоко и отделно вкъщи упражненията се правят преди всяко хранене та ми е съвсем ясно как се чустваш и от сърце ти пожелавам да се оправяте бързо  Hug
извиняваите че стана доста дълго ама това е от отсъствието  Crazy
поздрави и хубав ден на всички  Hug

# 297
Добре дошла, Мики!
Ще чакаме снимчиците...
Анетка, статията е чудесна и много истинска и полезна, искрено се надявам да я прочетат голяма част от майките, ВАЖНА Е! Благодаря!
Днес сме по-спокойни и с кеф очакваме уйкенда, макар и да сме си в София...
 Hug за всички!!!

# 298
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 299
Хей newsm03
Кой ще ходи утре на протеста newsm53

Общи условия

Активация на акаунт