МАРТенските ни сладури,тъй красиви са и щури!

• 10 283
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте, милички!
Да ви се оплача. Преско е бил гладен. Cry Наддал е само 300 гр. и сега се дохранваме. Онзи ден не е изял добавката, защото бибата е била малка, 1-цата на Avent. Сега му дадох 30 мл. с 2-ката и всичко си изяде и то след 40мл сок и 25 минути на цицата. Горкото ми детенце...Поне вече знам защо ми плаче, милото.  Сега ще изляза да купя още биби. Какво  мислите за трипозиционния биберон на Avent? Дали такъв да взема или обикновена 2-ка? newsm78 Какво друго ще ми трябва-термобокс, кутийка за дозите... Май шишетата на Avent не влизат в термобоксовете и ще трябват по-тесни.  Rolling EyesМоля мамите, които са на АМ да дадат някой съвет, че ми е много объркано сега...
Иначе този път много лесно му взеха кръв, почти не плака. Като излязат резултатите ще решат дали ще му правят последното ДТК или ще изчакаме да се оправи хемоглобина. Това е за сега от нас. Лек ден на всички. Hug

# 91
Краси скъпа Hug,Емичка е толкова готина и красива -пу пу,страхотна е Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Зори мила,Анна Мария е така сладка и хубава ,прекрасна е Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

мами като пуснете такива прекрасни снимки ми е трудно да намирам подходящи думи за тия красиви деца а наистина съм възхитена и от сърце им се радвам Heart Eyes Heart Eyes

# 92
забравих да ви питам а от сумати време се каня
-ползвате ли Райд течност или таблетки в стаята с бебите-дали има вредно действие newsm78щото на опаковката пише само на италиански newsm78

# 93
Кате Н за колко време Преско е качил 300 грама newsm78 а колко сантиметра е пораснал?като сменяш памперсите след ядене има ли сухи?
за децата е по важно ръстът, защото теглото може да дава повече отклонения. нали тъпотао педи от поликлиниката ме беше шашнала като ту иска да слага Бобата на диета ту решава ,че ще ми спре кърмата и четох сто книги по въпроса.
неискам да прозвуча като маниачка на тема кърмене,но  Embarassedмисля че може преди да дохранваш да пробваш дали с цедене няма да докараш нужното количество.мисля си ,че Преско като е вече на 4 месеца е нормално да не качва като в началото а за хемоглобина му мисля е по добре да си остане на кърма ,защото макар и в адаптетно да има добавка желязо ,това в кърмата се усвоявало много по добре(според доброто педи )

# 94
  • Варна
Мила, качил е 300гр. за 3 седмици и 2,5 см. за 4 седмици. Не е кой знае колко много, а и това не е за първи път. Предния месец беше качил 500гр. за 1 месец, извика ни след 9 дни беше наддал 200гр. и сега 300 за 3 седмици, т.е. от 22.05 до днес (21.06) е качил 500гр. и 2.5 см. Случвало се е да има сухи памперси, но рядко. Но пък видимо отслабна, гънките на крачетата му почти изчезнаха. Сега му дадох 60 гр. добавка и я изяде на един дъх. Цедила съм се само след кърмене, когато ми се налага да изляза и едва събирам по 20 гр. от двете гърди, при положение, че е ял само от едната. Беше ми странно, но мислех, че щом наддава, всичко е наред. Може утре сутринта преди първото хранене да се изцедя, тогава има най-много кърма по принцип и ще видя какво ще излезе.

# 95
Здравейте!

Катенце, голям мъж е Ники,  smile3501 браво, че сте се разминали, изтръпнали сте, но сега е важно да сте спокойни и двамата!

Жана, в БГ е така, за съжаление високите цени на стоките са за сметка на заплатите, няма на света страна като България! Виж комуникациите например... не е за коментар просто...

Катя Н, моят Боби ползва за вода, шише на Авент с биба 2-ка, купила съм и 3-ка, но продавачката ми каза, че е рано за нея, беше отзивчива и честна, въпреки че е собственичка на магазина и сподели с мен да не бързам с покупката на 3-ката, че от опит знае (нейното детенце се давело), но аз я купих така или иначе.

Като стана въпрос, вие каква вода давате на бебчовците, в какво я преварявате??? Аз все забелязвам, че име едни летящи бели прашинки след преваряване  newsm78

# 96
КатяН, аз ползвам шишетата на Авент и си ги слагам с термобоксове без проблем. Но понеже има наистина по-малки боксове, си носи едно шише с теб, за да пробваш къде ще влезне. Аз карам с 2-а биба на Авент и мисля да мина на 3-а или трипозиционната след 4-я месец, а може и по-късно, ако й стига 2-ата. И след, като реве горкото дете не го мъчи, а си му давай мляко. Аз много се тормозех, като почнах да дохранвам, но все пак по-важното е детето да е сито и доволно да спи, а не да реве от глад. В началото се бях шашнала какво ревливо бебе е Маги, а тя просто си е била гладна. Да видиш, като й дадох добавката и си кротна детето и си заспа блаженно Grinning

# 97
Катя Н , наистина термобоксовете са малки , има един на Авент , но той е много скъп.Аз съм с шишета на Браун и си реших проблема по следния начин.Купих си термосче от 500мл. Малко си препълвам чантата , но винаги си вземам 2 шишета , термоса , и направо слагам пакета с храната (нашата е Хип и е в пакет)и една лъжичка.За да е всичко стерилно отделно  ги опаковам в пликчета и....така.Отделно у дома си имам друг термос , в който си съхранявам водата на необходимата температура. Ако ти е варовита водата я прецеждай през марля
Ами така се справям аз , така че УСПЕХ

# 98
Katia_N и при мене кога Бобсан много реве и нищо не помогне значи човека е гладен, няма значение, че е ял преди 1ч или малко по-малко, (току що ми го направи пак този номер и сега пак ядохме и доволно заспа), но па аз имам мн карма по принцип и винаги има какво да цоцне, а значи аз отначалото към 1-я месец, храняго, но оно все не му стига, и 1-вото което направих и званах на педито и тя вика даваи добавка явно не му стига, и аз почнах с добавките и той си е много лаком и ядеше и цица и добавка, и в един момент съседката ми (тя нейното дете е на 1 г 2 месеца и още я карми, и ми каза да спра да давам добавката и да почна на всяко негово мрънване и кривене да давам цица, еййй вярваи ми първите 2-3 дни се видях в чудо то през половин - 1 ч все иска да яде, но на 3-я ден си се регулира и почна през 3 часа си яде, и така си стимулирах лактацията и ми трагна кърмата и сега преливам. Но по принцип си има и такива периоди като сега все да иска да яде, но това колко цедиш е мн относително, защото аз цедях за цял ден по 50-60 мл, кога дохранвах, но това не значи че той чде толкова от цицата. Това го пиша от около 1ч, благодарение на малкия гладен бандит и вече и аз се обърках, дано съм ти дала някаква насока, но ако се претесняваш и мислиш че не му стига си му даваи по добре добавка. Моя от как взе да яде само кърма забрави и биба и шише.

# 99
  • София
Кате, не си взимай биберона с трите позиции. Симона просто се дави с него имам чувството, че и се излиза в устата. Ние сме с 2-ка много отдавна. Нормално е да не яде от 1-ца защото много се измаря. Симона много плака днес след ваксината и то чак като се прибрахме в къщи. За пръв път реве така с хълцане, сълзи и давене чак. Sad Сега се успокои малко и заспа. Другия месец няма ваксина. Laughing Вече сме 6300  и 61см. Расте средно с по три сантиметра на месец и с около 1 кг. Мисля, че е нормално. Педито ни каза вече да давам каши, кисел с ПРЯСНО МЛЯКО #Cussing out и можело и МЛЯКО С ОРИЗ или с ГРИС. Аз и казах, че това няма да се случи скоро, но ще я пробвам с каши. Мисля, че това с прясното мляко беше върхът. Знаму че има много майки, които още от втория третия месец дават кисело мляко, но при положение че ни беше поставила диагноза атопичен дерматит сега да ни съветва да ядем мляко с ориз... Предния месец ми каза, че мляко няма да въвеждаме преди да навърши 1 година. Сега ми обясни че това не било въвеждане на мляко защото се смесвало с други неща. Въвеждане било когато и дам от шешето да пие само това. newsm78

# 100
Катя Н, и ние сме с шишета Авент. Купила съм 3 големи(260мл) шишета с биберони 2-ка. Моят стерилизатор е парен и събира 2 шишета затова трите са ми напълно достатъчни. Наистина трябва да пробваш термобоксовете, защото в много малко от тях влизат авентските шишета - моя май е на Бертони  newsm78 Аз имам и подгревател на Бертони. За това се сещам в момента - ако те интересува нещо питай Hug
Аз много се тормозех, като почнах да дохранвам, но все пак по-важното е детето да е сито и доволно да спи, а не да реве от глад. В началото се бях шашнала какво ревливо бебе е Маги, а тя просто си е била гладна. Да видиш, като й дадох добавката и си кротна детето и си заспа блаженно Grinning
Все едно съм го писала аз  Simple Smile

# 101
Аз много се тормозех, като почнах да дохранвам, но все пак по-важното е детето да е сито и доволно да спи, а не да реве от глад. В началото се бях шашнала какво ревливо бебе е Маги, а тя просто си е била гладна. Да видиш, като й дадох добавката и си кротна детето и си заспа блаженно Grinning
Все едно съм го писала аз  Simple Smile
[/quote]
И АЗ

# 102
  • София
Привет,мами! Hug
Аз не мога да помогна за бибите и шишетата. Sad
Ето и аз да се похваля с мойто гардже Grinning,последните 4 снимки са от днес,от Южния парк.
 http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632862737329218750.JPG
 http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632865082542968750.jpg
 http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632865083021406250.jpg
 http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632865083082031250.jpg
 http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632865083255781250.jpg
 http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632865083480625000.jpg

# 103
tasia пу-пу на сладкото ти гардже, много е сладък Simple Smile)) къде си напъхал ръката в устата все едно гледам моя хубостник  Joy  Joy

# 104
Тася, много е сладък Дани  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт