Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 44

• 40 421
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • София
те тия, за които говорим не са на котлона, в контакта са.

мен не ме притеснява липсата на течност, а обратното, ако е повечко и вземе да бълва от клапаните дали няма опасност капака все пак да отлети. пластмаса е  и би могъл и да се счупи  Rolling Eyes

# 196
  • UK
Има модели с автоматично изключване, когато датчикът отчете недостатъчно количество течност във вътрешното тяло.

Точно автоматиката ме притеснява.  Не, в  че няма случаи да откаже , същата 🙄
Може да спестяват време ама пък и аз за никъде не бързам. Работя си от вкъщи никой не ме препира 😂

# 197
Сигме, мулти и слоу кукърите не ползват котлон, те са си на собствен щепсел/контакт/захранване... знам ли как се казва Simple Smile)).
Бамба, затова си е отбелязано докъде най-много трябва да стига водата при различните видове продукти.
Няма какво да ви убеждавам - който има интерес, ще се задълбочи и проучи; който го е шубе - ще си готви по неговия си начин Simple Smile

# 198
Ясно. Не ползвам такива джаджи и мислех че е като едновремешната тенджера.

# 199
Съболезнования, много неприятно баш по празниците Cry
Че какво им е лошото на едновремешните тенджери. Аз имам руска 8 литрова, рядко я ползвам, ползвам модерните. За сто години един път не е избухнала. Даже понякога съм бутвала с ръка клапана да изфъска, да видя колко е нагнетила. Неприятното е, когато сипеш повече вода започва да пръска манджа и кухнята става мазало. В такъв момент съм притискала клапана да не фъска, и пак не е гърмяла.

# 200
  • София
Уф, стари, модерни, все си звучи страшничко!
Момичета, четете ли на децата си и откога? Скоро прочетох, че било хубаво даже от съвсем малки, но аз никога досега не съм му чела. Само песнички съм пяла. Сега е на година и почти 3 месеца.
Иначе разглеждаме вече книжки с картинки, но това не е същото.

# 201
При нас всяка /почти/ вечер се ляга с приказка за малкия, на 5г..

Започваш да четеш когато видиш, че те слуша. Още сте малки май, но при всяко дете е различно. Опитваш.

# 202
  • Сливен
Ние от скоро разказваме приказка докато си пие вечерното мляко,но не си личи много са се заслушва.Опитвали сме да четем книжка,определено не може са му се дадържи вниманието.

# 203
А така. За тенджерите не мога да се включа с компетентно мнение, но виж за книжките-първа:)
Ние четем всяка вечер и дано не ме разберете грешно, че съм много амбицирана в някаква посока, но започнахме почти като на шега в началото, а  се превърна в традиция, която той си търси. В началото започнахме с едни мънички книжки "приказка за лека нощ", те са по 5 страници и така не се отегчава. Мисля, че беше около 2-2,5годинки, защото ги взимах след работа, като награда, че е бил послушен в яслата. По-късно Франклин зае дооооста голям период, сега сме на Петсън и Финдъс и енциклопедии. С времето усетихме, че не само него успокояваме по този начин вечер, но и себе си:) Иска ми се вече да преминем към по-сериозни книжки като Карлсон и Братята с лъвски сърца, но уви - все още не може да задържи дълго вниманието без картинки.
Та така...Много препоръчвам:)

# 204
И опита ми до сега показва, че четенето на приказки води до интерес към четенето у децата като по-големи.
Дъщеря ми обича да чете.

Карлсон я четохме за пръв път, когато беше на 6години, вече е прочетена поне три пъти. Любимата книга на баща й е Smile, за това.
Пипи също.

# 205
Да, Пипи успяхме почти до края да стигнем, както и Емил от Льонеберя. Аз пък имам слабост към Братята с лъвски сърца, ама ще поизчакам, ще им дойде и тяхното време. Не знам дали ще заобича книгите, толкова е индивидуално. Но това, което можем да правим го правим също е да вижда че ние четем, т.е. че си е нормална част от ежедневието. Но няма как да накараш някой насила да обича каквото и да е. Така че показваш, пък да видим:)

# 206
  • България
Точно така.
С голямата ми дъщеря сме изчели де що детски книги има.Т.е.когато аз й ги четях и баща й.
Когато вече трябваше сама да си ги чете,изгуби интерес.
Какви ли не книги и предлагаме,всички са "тъпи"

# 207
  • UK
И ние четем отдавна.  Даже като бременна що медицинска литература им изчетох 😂 последното от мерак да ги правя докторици😂😂
Затова едната от сега има желание да ни лекува я зъбите, я кокалите 😂
Всеки ден ни преглежда устите😂😂😂 

# 208
  • В сърцето на любимия човек
Йоан заспива или с книжка или с песнички откакто го отбих, т.е. от 1г и 6м. Това беше единственият начин аз да го приспивам, защото беше свикнал или на гърда или с носене на ръце, а вече бях бременна и не можех. В началото само разказвах по картинки, сега си има една любима поредица от 6 книжки за различните животни и той си избира коя да четем - казват се "Кое е това животно", с 10 картонени страници, малки, квадратни и с хубави картинки. Лошото е, че заспива и с биба и трябва да намеря сили няколко нощи да не спя, за да я махнем Sad Че и на обяд си я иска, а в яслата го бяха отучили...
И памперса трябва да махна и вече не знам кое по-напред да правя, кръстосва ми се погледа сама с двете деца вкъщи. Като съм само с Мария вкъщи все едно съм без дете. Иначе се чудя кого по-напред на оправя/успокоя, защото Йоан не я оставя да спи Sad

# 209
  • София
Аз се опитвам да чета/разказвам от малките книжки с картинки и малко текст, но той обикновено ми дърпа книжката и си отваря на определена страница (и ние от тези малките книжки “Кое е това животно”), и си чака на нея да му разказвам. След 2-3 минути губи интерес напълно! 🤣

Общи условия

Активация на акаунт