Азиатска козметика и грим 6

• 46 122
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Детето е разбрало shit вместо sheet, затова е гледало с подозрение Simple Smile

# 406
Детето е разбрало shit вместо sheet, затова е гледало с подозрение Simple Smile
Satisfied не успях да зацепя, че така е разбрало

# 407
V V, пачовете на Petitfee имат алкохол и минерално масло в състава и най-вероятно заради това усещаш сухост. Пробвай тези с плацента на Berrisom.
Какво е усещането след едни хубави пачове?  Все едно се спала поне 8 часа и си си направила освежаваща маска с краставички Grinning Плюс в комбинация с околоочен крем много добре повлияват бръчките пачи крак. Въпреки, че ефекта е с натрупване, дори и след еднократна употреба има видима разлика.

# 408
Аз чакам пачовете на Msolution - Marine Luminous Pearl Deep Moisture Eye Patch. Бяха изчерпани тези дни гледам пак са ги пуснали, дано съм доволна.

# 409
Зари как се прави тази ваничка със зехтин? Стопляш и потапяш ръцете ли? Че точно имам едно шише на ММ от 1 година стои и мислех да го хвърлям тези дни.

Какво разбирате под студова алергия?

Теди на мен са ми толкова сухи зимата ръцете,че чак се цепят и тече кръв, ако не се грижа за тях редовно.Най-много ми помагат кремове с уреа /не толкова с масла/.Преди 2 месеца ходих в ДМ да търся такъв, похвалиха ми техните продукти и имаше и корейски маски за ръце /плик с ръкавици вътре/ , взела съм един за проба че хем розови,хем корейски и не можах да се въздържа,но още не съм ги пробвала. 2 лв.и някакви стотинки беше пликчето.

# 410
Хаха, и у нас всеобщ любимец е 24К златната ми корейска маска.

# 411
Тази година студовата ми алергия е по-леко изразена на ръцете, но на краката по-силно. При мен се изразява в леко подпухване на пръсти на краката/ в момента/ зачервяване, при натиск имам болка все едно при изгоряло, понякога кожата на тези места се люпи, груба е, пръстите са студени и нищо не ги стопля, сърбежи също имам на засегнатите места. При мен само пръсти на крака и ръцете се засягат.
Ще пробвам с ваничките с масла и чакам крем и маска за ръце от корейските.
Пробвам вече и V маските, не ми харесва тази която имам, не прилепва плътно към шията, или моята е малка, закача се за ушите, което е кофти, защото косата като ми е чиста ще се омазни, трябва да се поставя преди баня или ако нямам намерение да си мия тоя ден косата. Има такива ненапоени, може тях да пробвам.
Тази е моята https://www.yesstyle.com/en/secret-key-triple-fit-lifting-patch- … 2?cpid=1066472721

Последна редакция: нд, 23 дек 2018, 17:17 от Анонимен

# 412
А да попитам кои продукти възстановяват кожната бариера? Как трябва да ги търся. Благодаря много за отговорите.

# 413
Аз също си търся есенция и нещо за бариерата, имам на места лющене.
Моля, отново за помощ в какъва поредност ползвате комплекта от стайлкореа?

# 414
  • София
Синът ми, когато беше на 3 сериозно се стресна от един фосфорциращ паяк на една spooky платнена маска. Оттогава внимавам  Simple Smile

# 415
Моля, отново за помощ в какъва поредност ползвате комплекта от стайлкореа?
Ако ще ползваш само този сет:
[COSRX] Low pH First Cleansing Milk Gel 20ml:
[SON&PARK] Beauty Water 30ml
[Pyunkang Yul] Essence Toner 30ml
[Benton] Snail Bee High Content Essence 15ml
[Sulwhasoo] Essential Rejuvenating Eye Cream Mini
[Rovectin] Cica Care Balm 40ml

Възстановяващи бариерата продукти (липидния слой) най-общо са със серамиди (липиди) плюс противовъзпалителен/успокояващ компонент (например мадекасол/ центела, пантенол), балансиращ Ph (AhA к-ни),ниацинамид (уплътнява епидермиса), липид продуциращите ензими beta-глюкан и др .
За ефективно възстановяване на кожната бариера, загубата  на вода трябва да бъде сведена до минимум и кожата трябва да е защитена от по-нататъшен контакт с алергени и инфекциозни причинители, рН на кожата трябва да е оптимално ( между 4.6 и 5.6,), за да стимулира естественото производство на серамиди и да не допусне растежа на патогени. Не се прилагат алергени и  дразнители (алкохол, парфюми, мин.масла, емулгатори, физическа ексфолиация и тн.). Ползват се меки и щадящи измивни продукти.

# 416
Може ли да ми дадете идея за крем за стягане в областта на шията.?

# 417
Може ли да ми дадете идея за крем за стягане в областта на шията.?

Преди няколко дни ми пристигна MEDI-PEEL - Naite Thread Neck. Поръчах по препоръка на харесван от мен блогър. За сега не мога да дам отзив само от едно намазване, но нямам негативна реакция.

Попаднах на нещо интересно- тест за състоянието на кожата. Мисля, че е към някакво приложение в разработка за проверяване състава на козметиката.
http://www.skinmood.co/
На мен ми излезе тази схема и доста адекватна

Последна редакция: нд, 23 дек 2018, 18:43 от Viola Tarakanova

# 418
Viola много благодаря.

# 419
Здравейте, понеже с дъщеря ми си делим азиатската козметика, имате ли нещо против да използва моя профил, за да задава директно въпросите, които я интересуват? Звучи тъпо да искам разрешение за такова нещо, но имам съзнанието, че контактувам с реални хора и някак ми е неудобно да й го отстъпя преди да питам. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт