Азиатска козметика и грим 6

• 46 148
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, дайде препоръка за хубав хидратиращ, мазен крем /маска за ръце, защото ръцете ми са супер сухи имам и студова алергия и пхоложението хич не е на добре.

# 391
Такива не ползвам, майка е с такъв проблем и зимно време прави вечер ванички със зехтин и казва, че това е най-ефикасното средство, което и помага.

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 16:54 от zari65

# 392
Здравейте. Исках да попитам дали тонерът на cosrx с aha/ bha киселина помага за пъпки? Вече не знам какво да ползвам, за да се отърва от тях.

# 393
TeAdoRa, нямам такъв проблем и не мога да ти подскажа какво би го решило, мога да ти помогна само с предположение. Взех си едно японско кремче със серамиди, което подозирам, че може и да свърши работа. Мазничко е, за суха кожа, може да се ползва за лице, ръце, лакти, пети, даже и около очите. Взех си го за всеки случай ако кожата ми пострада от студа тази зима. Но пак да отбележа, че не знам на практика за колко тежки състояния помага.
Добромира. Д, наскоро го приключих и нямам никаква идея помогнал ли ми е с нещо... Периодично се изприщвам, но пък и ежедневно поемам храни, към които съм алергична, а алергията тонерче не мож я спре. Та мнението ми за него е неутрално - не съм забелязала нито положителен, нито отрицателен ефект. На същата марка има едни много хвалени падове, още не съм ги пробвала, но са доста популярни.
Скрит текст:
А може да хвърлиш око и на Bija Cica серията на Innisfree https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313 … cica&_sacat=0

# 394
Момичета, дайде препоръка за хубав хидратиращ, мазен крем /маска за ръце, защото ръцете ми са супер сухи имам и студова алергия и пхоложението хич не е на добре.

Не съм вземала азиатска козметика за тази цел, освен едно кремче за ръце, което мирише много сладко на дъвка, но това ползвам от западната козметика:

Скрит текст:
Аз съм взела за измиване на ръцете това, вместо течен сапун, не изсушава, много е приятно, марка на Лидл е:
https://f.jwwb.nl/public/l/i/r/temp-xbpeolcwhdosvaapgzrz/d0bp2a/ … 180609_120132.jpg

За ръце и тяло, където е нужно, ползваме това:
https://remedium.bg/sensitive-dry-skin/laroche-posay-cicaplast-b … ng-balm-40ml.html
Също и бариерния им крем за ръце, много е добър.

Това кремче също, обаче първоначално малко смъди (солено е, слагала съм си и на устните, усеща се), ако имаш някакви драскотини или напукана кожа, иначе ми се струва, че зарастват по-бързо с крема:

https://remedium.bg/product/128537/krauterhof-sole-krem-za-tyalo … ozha-x100-ml.html

# 395
Теди, най-добре когато имаш време вечерно време прави маслени маски на ръцете - (първо може захарен скаб) някакво базово масло (предпочитам кокос или карите, но може и зехтин, а с причистена мас е най-добре), наколко капки лимонов сок и малко мед. Мажеш, слагаш найлонови ръкавици или пликчета и стоиш докато издържиш (мен ме хващат лудите на 20тата минута). После само обтриваш с много напоена влажна кърпа и мажеш с някакъв крем или меден вазелин. Много подпомага цялостното състояние на ръцете, кутикули и нокти, и е по-лесно през деня да поддържаш само с крем. Допълнително задължително всяко миене на чинии става с ръкавици  и течните сапуни да не са глицеринови, а на основата на масла.

Добромира. Д, каква ти е кожата и рутината (стъпки и продукти)?

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 20:31 от Viola Tarakanova

# 396
Виола, ами аз те първа смятам да започвам по сериозно да използвам корейска козметика. Правя двойното почиставне. Имам един крем на secret key и нощната маска с вино на holika holika.В момента имам поръчан тоник и още едно почистващо на пурито. Както и кремът с spf на etude house soon jung. И се чудех дали да поръчам и този тоник с  aha/bha киселини. Кожата ми по-скоро е суха-поне така мисля, защото имам белеща се кожа на места.

# 397
Малко ревю със снимки. Приемам съвети, критики на начина и поредността на използване, както и включването или замяна с нови по хубави продукти.

Първа стъпка- олио, гел, пилинг, маска 2-3 пъти седмично. Пилинга по скоро сутрин.

Бентон тоника не ползвам. Незнам защо. Центелата всеки път, киселините само вечер. Охлювите всеки път.

Редувам. Повече бентон. Тук ми липсва нещо. Някоя ампулка може би?
Шийт маски всеки ден. Не съм ги снимала.

Пачовете рядко. Сух ми е контура след тях. Какво трябва да очаквам всъщност?  Околочтият всеки път.

Кремът с алое на бентон не ползвам. Опъва ми. Другите ги редувам. Сутрин слънцезащита, която много блести. Препоръчате ми друга. Вечер нощна маска. Много съм доволна от нея.
Поръчала съм и чакам корейско олио, сс мелано, маска за лице и устни.
Иска ме се нещо с анти ейдж? Но никак не съм наясно

# 398
V V, аз съм много доволна от серията на Etude House с колаген.
Benton също много харесвам. Може да си вземеш серум и есенция, ампулата е вид booster т.е. с по-висока концентрация на съставки,  много обичам ампулките и постоянно имам, но не ползвам всеки ден/вечер.
Благодаря много за предложенията относно ръцете ми, взела съм масла и ще прабвам с тях поне 1-2 седмици, но поръчах и маски /една кутия/ във вид на ръкавици и кремчета.

# 399
Здравейте,да изкажа мнението си относно Benton:
взех си коледен сет-околоочен крем +есенция за лицето Fermentation Line,ами поръчах ги без никакви очаквания,дори бях скептично настроена.Ползвала съм на повечето известни висши марки. На 40+ съм,околоочната зона винаги ми е била суха,с фини линии,сенки.....С една дума от година на година все повече издава възрастта. Ползвам въпросният корейски крем и вижадм някаква разлика   в положителен аспект(чак не ми се вярва),кожата изглежда по-светла и свежа, и леко напомпана.А самата консистенция на кремчето е много странна,немазна,мислех,че трудно ще се разнася.....Но засега съм доволна.Бързо се абсорбира.Естествено,че ботокс и филъри си остават най-доброто решение на моята възраст,но...засега ще си мажа Benton и ще забавя боцкането Simple Smile))

# 400
TeAdoRa, сега се сетих, че много марки предлагат и еднократни маски за ръце - като ръкавици от материя като на шийт маските, напоени с течност. Даже ми бяха подарили веднъж такава. Хубави ставаха ръцете, нямаше нужда и от крем след това, но беше лято, когато я ползвах, не бях със студова алергия. За през зимата не знам как ще са.

# 401
TeAdoRa, сега се сетих, че много марки предлагат и еднократни маски за ръце - като ръкавици от материя като на шийт маските, напоени с течност. Даже ми бяха подарили веднъж такава. Хубави ставаха ръцете, нямаше нужда и от крем след това, но беше лято, когато я ползвах, не бях със студова алергия. За през зимата не знам как ще са.
Поръчах и ще пробвам, дано хидратират това е главния проблем- хидратацията през този сезон.

# 402
  • Prismatica Aerie
Идвам да си посипя главата с пепел. Снощи си сложих маската на Huxley от кутията на Stylekorean и стоически я държах цели 30 мин. без да откача Simple Smile Не съм разширявала отворите.
Прекрасно хидратиране, много ми допадна. Мирише доста осезаемо, но не неприятно за мен.
Малкият ми син ме попита какво имам на лицето и като му казах "шитмаск" стана много любопитен, та спелувах sheet, но той не спря да ме гледа подозрително Sweat Smile

# 403
Идвам да си посипя главата с пепел. Снощи си сложих маската на Huxley от кутията на Stylekorean и стоически я държах цели 30 мин. без да откача Simple Smile Не съм разширявала отворите.
Прекрасно хидратиране, много ми допадна. Мирише доста осезаемо, но не неприятно за мен.
Малкият ми син ме попита какво имам на лицето и като му казах "шитмаск" стана много любопитен, та спелувах sheet, но той не спря да ме гледа подозрително Sweat Smile
Щото не те е видял с маската за V-shape Satisfied
Страшна е у нас само ми се смеят.

# 404
Щото не те е видял с маската за V-shape Satisfied
Страшна е у нас само ми се смеят.
Аз имам една златно фолио на Leaders.Племениците, които са фенове на Game of Thrones и разни фентъзи игри, изпаднаха в екстаз като ме видяха Stuck Out Tongue Winking Eye

Добромира. Д , белеща се кожа по-скоро говори за дехидратирана, а не суха кожа. Нарушена кожна бариера и от там са и пъпките, защото по-лесно навлизат бактерии. Наблегни на хидратация с повече пластове тоник/есенция, не прекалявай с киселините и потърси продукти за възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт