Азиатска козметика и грим 6

• 46 072
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Нищо не отварям, нищо не гледам. Ако все пак се изкуша, вече го имам или ми се свиди доставката. Желязна съм!

# 451
  • Germany
Честита Коледа и от мен, момичета! Аз до Нова Година съм си обещала нищо да не поръчвам, но пък вече имам идея какво ще поръчам януари 🤣 Свършва ми олиото на DHC и се чудя дали пак същото да си поръчам, защото много го харесвам или нещо ново да пробвам. Олио да ми похвалите?

# 452
Весела Коледа, момичета! Бъдете здрави и красиви! Blush
И аз уж нямаше нищо да поръчвам, но отдавна бях хвърлила око на buffet Purito, а и покрай драмата ми с пъпките реших да взема прословутите червени падове на Cosrx и Aha Bha Pha тонера на Sime by Mi. И естествено се върнах да чета в началото за киселините кое как, защото до момента ползвам само Melano cc серумът витамин С след тоник с ниско ph. Някъде бях чела, че не може да се ползват заедно витамин С с други киселини или греша? Също падовете... с какво мога да ги ползвам, или с какво не мога? Ако ползвам витамин С сутрин примерно, вечер мога ли и падове, и тоника?
След тази поръчка вече наистина спирам и аз. Само киселини не ползвах досега и си мислех, че са за хора с мазна кожа или акне, ама май не е така. Grinning

# 453
  • София
Точно, след падовете пропусни вит. С серума. Иначе позволяват всякакви комбинации:)

# 454
  • Germany
IceIce, vit C сутрин, а падовете вечер мисля е ок. Аз с това Melano нещо не се разбрах сутрин, времето ми е кът, нямам време да чакам това или онова да попива. Мятам набързо тонер, крем, слънцезащита и малко грим, и изчезвам. За това си го ползвам вечер и го редувам с Pixie - то ( от което не се отказвам, нищо че не е корейско 😉).

# 455
Супер сте, благодаря!
PeaPink, сега(зимата) време имам много, но лятото никакво. Така че каквото направя сега, това е. Иначе за меланото сутрин и падовете вечер прочетох, че така се препоръчват, предполагам не е проблем да е обратно.. А след падовете и тоника с киселините пак трябва да се изчака малко време, нали?

Последна редакция: ср, 26 дек 2018, 16:26 от IceIce

# 456
И аз така, дисциплинирам се.
Момичета, откъде купувате хада лабо тонера и за каква кожа беше.
Хада Лабо го има в Yesstyle и ибей. Най-популярните тоници са хиалуронови, от типа есенс-тонер с по-плътна консистенция. Подходящи са за всеки тип кожа, но се съобразява честотата и техниката на ползване.

IceIce,с червените падове почистваш вечер след измиване, спазвайки правилата. Може да комбинираш с други киселини, важна е концентрацията. В общия случай не се съчетава с вит.С и най-добре го ползвай сутрин, защото като антиоксидант подпомага дейноста на УВ защитата.
С тонера на Sime by Mi моя съвет е да действаш много внимателно! Въведи лекичко само с обтриване на отделни участъци и без съчетаване с други активни ексфолиращи съставки (вкл.охлюв) плюс максимално хиратация и възстановяване след това.

# 457
Благодаря Виола! Не ми е по принцип чувствителна кожата, но е доста фина и ми по скоро суха. Киселини никога не съм ползвала и малко ми е страшно да ти призная. А дали е добра идея да смеся тоника с друг според теб? Или с есенцията центела?

# 458
Киселинните продукти не е добра идея да се смесват, защото не знаеш с какво може да направят реакция.  Some by mi не е нито за суха, нито за фина кожа, за това в началото лекичко и по мъничко, особено пък като кожата няма опит с киселини. Може да започнеш само с 2 пъти седмично, и постепено да увеличаваш, както и да ползваш, държиш и после измиваш. Може да слагаш след балансиращ тоник, като пак изчакваш хубаво да попие. Продуктът е хубав като състав, но е доста концентриран и е насочен към мазни, плътни, акнеитични кожи, които имат доста по-голям толеранс към активните съставки. Имай предвид , че при прекаляване с киселини се уврежда кожната бариера (липидния слой),  но това е нещо, което може да не се вижда веднага- т.е. не е задължително да ти пламне лицето или да щипе, за да означава, че не е ок.
Падовете на Cosrx са много меки и са ОК дори и за честа употреба.

Последна редакция: ср, 26 дек 2018, 16:51 от Viola Tarakanova

# 459
Честита Коледа ,момичета! Бъдете здрави,щастливи и красиви!
Аз да споделя нещо интересно(поне за мен):
откакто използвам околоочния крeм на Benton Fеrmentation ,колкото и странно и смешно да ви изглежда,забелязвам,че миглите ми са станали по-плътни,здрави и извити(??) Някоя от вас имала ли е подобен вторичен ефект от околоочният си крем?

П.С Когато го нанасям, наблягам обилно и на горния клепач.

# 460
Не съм пазарувала от stylekorea,  заради скъпата доставка. Днес пробвах да поръчам Benton, уж стигам до въвеждане на данни на дебитна карта, но ми иска задължително да си направя и paypal  акаунт, за да натисна завършване на поръчката. Ако има хора, пазаруващи с карти да кажат как процедират моля.
Като тръгнеш да плащаш, ще те препрати към paypal, обаче трябва да ти излезе и това:

Натискаш, попълваш данните от картата и финализираш плащането.
И нещо много важно - на опция pay in BGN/USD, винаги плащай в USD! Така ще платиш по обменния курс на банката, а не по курса на paypal, за който е всеизвестно, че е крайно неизгоден.

Да, това направих и като отидох най-долу да натисна финализиране излезе съобщение, че не съм си попълнила данните и всичко, което е за регистрация в пейпал стана в червено......отказах се. Няма да се спогодим.

# 461
Правилно и аз така си търся поводи да не пазарувам. Сега даже не отварям. Въведох си правило, за да купя едно ново нещо, трябва да изхвърля две използвани неща.

# 462
И аз въведох трите божи заповеди за опазване на портфейла, че този и миналия месец се разорих (за съжаление, не само с корейска козметика):
- да чакаш да ти пристигне предната поръчка преди да направиш нова!
- ако ще купуваш от сайт със скъпа доставка, да бъдат минимум три продукта!
- да поръчваш само по време на mega и hot deals!
Засега удържам фронта...уж.Grinning

# 463
Абсолютно! Трябва да има система за пазаруване, защото това май е единствения начин да опазиш здрав разум и портфейл с корейската козметика Hug Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз единствено не чакам да пристигне нещо, но това е защото поръчвам обикновено in advance или на някое мега намаление.

И малко впечатления от последния месец.
1. MEDI PEEL Naite Thread Neck Cream 100ml крем за шия
Нямам изявен проблем в тази област, взех го по-скоро за превенция. Консистенцията е много точеща се (направо на конци), но поне при мен попива много бързо и без лепкав остатък. За 1 седмица видимо заглади леките бръчки, както и уплътни контура на лицето. Състава е хубав , има парфюмен аромат, но бързо изветрява.
Скрит текст:

2. I'm from Silicone Mask Brush - силиконова четка за нанасяне на маски
Изключително удобна, особено за мултимаскинг. Много лесно и бързо се нанася с нея без да омазваш целия. В момента чакама бъбъл маска на Mamomonde и нямам търпение да ги пробвам заедно Simple Smile
Скрит текст:

3. Benton Snail Bee Ultimate Serum - много ми харесва. По-богат и хидратиращ е от есенцията, но със същите позитиви. Със сигурност ще поръчвам пак.
Скрит текст:

4. It's Skin Prestige BN Eye Gold Patch EX (50pcs) - първоначално леко ме разочароваха, но се оказаха всъщност много хубави пачове за очи. Единствената ми критика е, че са по-сухи и няма огромно количество есенция в кутията, но пък е достатъчно  и дълго време гела е влажен. Формата е ОК за моя начин на ползване, добре подхранват и заглаждат, състава е хубав. По-трудно се намират, но си заслужават.
Скрит текст:

5.Най-накрая приключих Blithe Vital Treatment Essence 5 Energy Roots - мултифункционална есенция. Прекрасен продукт и наистина може да се ползва самостоятелно. Гъста консистенция, много добър състав, хидратира, тонизира, изключително подходящ за суха кожа. Ще поръчвам отново със сигурност.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 15:13 от Viola Tarakanova

# 464
Viola, трябва да водиш блог! С удоволствие ще те чета.

Общи условия

Активация на акаунт