Азиатска козметика и грим 6

• 46 105
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Днес майка ми пробва измиващия гел на COSRX, оплака се, че й мирише много силно на билки...които си ги има в състава, разбира се. Въпросът ми е, може ли да ми препоръчате измиващ гел с малко по "нашенски" мирис, на нещо ядивно ли, сладко ли, не знам. Защото й поръчах кутията от stylekorean, която съдържа мостра на почистващото мляко за лице на COSRX, и ако и то мирише така, ще има да ползвам марката до втръсване...Rolling Eyes

# 136
  • София
Може би ги следите, но и аз да вметна, че Tiam в момента са на добри цени в jolse.

Веднага се запасих с един Signature red серум, на който няма да му попречи да стои неотворен в хладилника известно време.

# 137
  • София
Flowers RoseFlowers BouquetЗдравейте, момичета, Flowers Cherry Blossom

Чета и препрочитам мнения и споделената информация, но все още , признавам, се чувствам объркана по отношение на точния режим за моята кожа – имам вече дехидратирана, с широки пори и склонна към акне и черни точки такава и знам, че проблемът е във външната „ грижа“ , която полагам. За протокола, имам изработен от дълго време режим на хранене с много вода, добавки и витамини, основно вегетариански режим  с плодове, зеленчуци и малко млечни, и т.н., но не мога да се справя успешно с козметичната част от грижите за кожата/ да не говорим , че понякога за определен период от дни не нанасям никакви продукти на лицето…/.
Започнах от два месеца маслено измиване с DHC, следвано от COSRX Low-pH Good Morning Cleanser 5.5 , скоро включих и серума с вит С на Rohto melano / имам пигментации от пъпчици и изтискани черни точки)  и накрая едни хидратиращ крем на Clinique ( понякога включвам и хиларуоновия серум на Hadalabo  преди нето!), обаче сякаш запушвам кожата си още повече и черните точки постоянно се появяват, а те евентуално стават пъпчици,  …:worried:

Сутрин само измивам, пръскам  с Cosrx-AHA/BHA Clarifying Treatment Toner / два пъти в седмицата/  , слагам малко  ETUDE HOUSE SoonJung pH 5.5 Relief Toner и хидратиращия крем на Клиник…да не казвам, че често оставам само или с крема или с тонера …

Усещането ми е че съм нарушила сериозна кожната бариера и каквото и да слагам запушвам пори само и се въртя в омагьосан кръг…И колекционирам малки белези от стискане,  Wink)

Молбата ми е за кратко предложение на продукти, които да включа за вечерна грижа / съвместими със серума на Rohto vit C, тоест без ниацинамид, нали така?/ и за сутрешна такава ( тук сигурно може да се включи ниацинамида, така ли е?)предвид състоянието на кожата ми / дехидратирана, със запушени и широки пори, склонна към черни точки и пъпчици/
Благодаря за тези, които имат познанията и биха се включили с предложения. Flowers Four Leaf Clover.

# 138
Не мисля, че ниацинамида пречи на Вит. С или обратното.. Може и да греша де. Ще следя отговорите, защото ползвам melano cc с Phyto niacin заедно.

# 139
Не си пречат, но се неутрализират. Трябва да се ползват по различно време или с по-голям интервал между нанасянията.

# 140
Аз съм поръчала хидратиращия тоник на Olivarrier - Dual Moist Toning Lotion. Със сквалан от маслини е и обещава точно възстановяване на кожната бариера, на теория звучи много добре и състава му е супер, но да видим. Grinning Не е корейски, а американски, но се продава в yesstyle, даже е намален в момента. Рене от Gothamista го препоръчва горещо, а аз на нея ѝ вярвам и съм с големи очаквания.

Да се поправя, май са си корейци от Olivarrier, нещо грешно съм запомнила, то и няма логика в корейски сайт да продават американска козметика.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 16:10 от VeryZen

# 141
В йесстайл има и американска и японска козметика

# 142
Усещането ми е че съм нарушила сериозна кожната бариера и каквото и да слагам запушвам пори само и се въртя в омагьосан кръг…И колекционирам малки белези от стискане,  Wink)
1.Това че си вегетарианка,въобще не означава че ти е здравословен режимът.
2.Когато кожната бариера е нарушена,ще имаш и възпаления,и/или сухи участъци-НЕ черни точки.
3.Очевидно с този режим и продукти липсва сериозна хидратация,кожата компенсира с производство на себум и порите се запушват.А може и някой от продуктите да не ти понася добре.Няма как някой друг да знае,ти трябва сама да си наблюдаваш за да разбереш.

Съвети за конкретни продукти аз лично избягвам да давам, но трябва да си подбреше някакви леки и хидратиращи продукти,например съдържащи алое или на pyunkang yul есенцията тонер и по-лекият вариант спрей тоник.

Вит.С и ниацинамид вече има в мн.продукти смесен.
Доколкото си спомням по време на ВСВ са правени някакви опити,с високи концентрации които са произвели отровно вещество,но в съврем.продукти първо концентрацията е различна,да не говорим че и самото вит.С е различно и поначало трудно за стабилизиране.

И последно:нарушена бариера се лекува поне 2-3 месеца,някои хора и по 6 месеца не могат да се оправят защото е сложен процес и се изисква доста търпение.

# 143
И аз бих те посъветвала да наблегнеш на хидратиращи продукти-есенции,тоници,шийт маски.Моята кожа е мазна със склонност към запушване, регулирам този проблем с вит.Ц,АНА,ВНА и големи количества есенция и тоник.В момента имам два, но препоръчвам само единият  Isntree hyaluronic acid toner.С този козметичен режим точките определено се редуцират.Виж в блога на snowwhiteandtheasianpear.com,тя е с такава кожа и има доста статии на тази тема.

# 144

lovetol
някои масла са комедогенни и масленото измиване не винаги е подходящо за кожа склонна към черни точки  и пъпки. За белезите от стискания има кремове, вземи си някои да ползваш, защото при стари петна и белези не вършат много работа трябва да се маже на момента.
Не мисля, че си нарушила кожната бариера, боцната оттук оттам козметика и нередовна грижа ти е проблема.

За вегетарианството съм съгласна с Мишел, че не е задължително да е здравословно и добре за кожата.

# 145
lovetol, добре дошла при нас Simple Smile
Не смятам, че режима на хранене е проблем, както и според мен не е нарушена кожна бариера, а по-скоро нередовната грижа и нужда от ексфолиация.  Спряла си се на хубавии измивни продукти, но при твоя проблем след тях е желателно да включиш почистващи падове с киселина и/или серум/тоник и определено има нужда от още малко хидратация + добави продукт с охлюви (напр.серията на Бентън) и задължително такива с центела. Няма проблем да се ползва Мелано серума с крем, който съдържа ниацинамид (почти навсякъде го има) стига да изчакваш между нанасянията. Пробвай да нанасяш 3-5 слоя от SoonJung без Хада Лабо. По-добре ползвай вит.С сутрин, а киселините вечер ((Cosrx-AHA/BHA Clarifying Treatment Toner) Аз бих казала и зарежи крема на Клиник и си вземи някой корейски с центела/прополис/охлюв или поне го ползвай само сутрин, а вечер след ексфолирането слагай възстановяващ корейски Simple Smile
1. почистване 2. ексфолиация, която да отпуши порите 3. хидратация ,успокояване, противовъзпалителни продукти, заглаждащи релефа 4.слънцезащита

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 21:39 от Viola Tarakanova

# 146
В опит да бъда полезна, (макар че аз съм последната, която има право да препоръчва каквото и да било) за заличаване на белези от акне подхвърлям на Rovectin Cica care balm. Това се оказа пълноразмерния продукт от сегашната кутия на stylekorean и понеже ще я подарявам, проучвам внимателно кое за какво са го сложили да не би да стане гаф. Има много добри отзиви за кремчето, с хубав състав е...
А Rovectin се оказа американска марка, което ме изненада. Не знаех, че stylekorean предлагат некорейска козметика.

# 147
Момичета след киселина в случая lactic acid мога ли да сложа шиит маска?

# 148
В опит да бъда полезна, (макар че аз съм последната, която има право да препоръчва каквото и да било) за заличаване на белези от акне подхвърлям на Rovectin Cica care balm. Това се оказа пълноразмерния продукт от сегашната кутия на stylekorean и понеже ще я подарявам, проучвам внимателно кое за какво са го сложили да не би да стане гаф. Има много добри отзиви за кремчето, с хубав състав е...
А Rovectin се оказа американска марка, което ме изненада. Не знаех, че stylekorean предлагат некорейска козметика.
Марката е Корейско/Американска и си произвежда в момента в основно в САЩ Simple Smile. Заради центелата, madecassoside (идва също от центелата) и аргинина в състава (плюс лавандула) кремчето действа заздравяващо и противовъзпалително и по-скоро би подпомогнал процеса на изчистване на пъпка без да остане белег. При вече налично нарушаване на дермата трябва и ексфолиация (aha bha pha) и време, за да изчезне. При корейците има огромно изобилие от продукти с центела Hands Plus1

iliana__,дори е препоръчително! Всяка киселина изсушава и дразни кожата и хидратация и успокояване след това са задължителни  (уточнявам да не е маска избелваща или с вит.С)

# 149
Марката е Корейско/Американска и си произвежда в момента в основно в САЩ Simple Smile. Заради центелата, madecassoside (идва също от центелата) и аргинина в състава (плюс лавандула) кремчето действа заздравяващо и противовъзпалително и по-скоро би подпомогнал процеса на изчистване на пъпка без да остане белег. При вече налично нарушаване на дермата трябва и ексфолиация (aha bha pha) и време, за да изчезне. При корейците има огромно изобилие от продукти с центела Hands Plus1

iliana__,дори е препоръчително! Всяка киселина изсушава и дразни кожата и хидратация и успокояване след това са задължителни  (уточнявам да не е маска избелваща или с вит.С)

Благодаря за поясненията, сайтът на марката е доста оскъден откъм информация, пишеше, че седалището им е в Санта Моника и си помислих, че е американска. Може ли кремчето да намери приложение при жена на 50 години без акне и белези от такова? Или това ще е един от продуктите, който няма да влезе в употреба много-много? Освен някоя и друга излязла пъпка да се намаже...Thinking

Общи условия

Активация на акаунт