Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 658
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, аз знам, че няма връзка с болестите. То си е до много неща, със сигурност кърмата помага, но вече АМ са с доста про и пребиотици и разни други ценни вещества. И аз съм кърмена до 2 месец смесено, пък не съм боледувала от нищо повече освен някой друг грип и антибиотици не съм взимала.
Просто ми е хубаво като се кърмим и сме като едно цяло, не знам как да го обясня. Simple Smile Абе то си е инстинкт получавате, близост, нежност, благодарност.  Просто се чувствах като не толкова добра майка нз и аз, само аз си се разбирам с тия хормони, както казва Мария.
Пънче точно в този момент се пречупих. Седях и си мислех, айде по-бързо да минават тия 6 месеца и да почвам да захранвам и да спира тая драма с кърмата и млякото. И си викам абе аз луда ли съм, вместо да се радвам на бебчо през тия месеци ще страдам, че нямам достатъчно кърма, как не. 

Все съм чувала за до +10 градуса, ама това с +15 е още по-лудо. За сега съм го извеждала и на 0 градуса и му беше много добре и си спеше. И в минусови ще излизаме, още не сме обличали космонавта даже. Simple Smile

# 106
аз не мога да мръдна много много-скачена съм с помпата, ако не се цедя на 3-3,5 часа и получавам леки бучки....в другото време има моменти в които много трудно ми тръгва кърмата..... Алекс има предпочитание към лявата гърда, дясната не му харесва особено - предлагам да суче, но не се наяжда и после дохранвам-1-2-3 пъти на ден....и аз имам нужда от сън и няма как нощем да давам и гърда и шише и да се цедя.... не ще да се оригва след ядене, повечето пъти заспива...и после съответно има върнат по лигавника като го дигна от сън-когато реши да спи де..... поне засега имам помощници и не ме оставят много сама-та не се депресирам много...успявам и да хапна...но наближава момента да се оправям сама.... не ми се мисли как ще е слагането на памперс след като много пери крачета и мим трябва някой да държи крачетата за да мушна памперса и да го закопчая...

# 107
вчера се теглих на моя електронен кантар сама и с него- като махна статистическата грешка, дрехите и памперса- според мен вече е около 3,5кг.... много почна да ми тежи като го вдигам, особено като се гъне като змийче....та вероятно скоро няма да мога хептен да го вдигам за оригване и ще трябва да го слагам по корем на възглавница и да го наблюдавам след ядене-ако трябва да забърсвам върнатото и те така...

# 108
  • София
Спокойно Дени, ще пери тия крачета и ще ги събере. Занимавай го с нещо като сменяш памперса, или залъгалка, или ако не я иска играчка наблизо да я зяпа, или пейте песни. Моето зверче така пищеше като го събличах за смяна на памперс, а вече е свикнал и даже и гимнастиката си чака и се хили. Зяпа си тавана или някоя стена /щото друго не му е интересно/ и кротува. Трябва да стисна ръката на майстора с мазилките, за сега това му е най-интересното нещо вкъщи. На второ място е елхата Grinning
3, 3,5 часа са си предостатъчно време да излезеш някъде, било то за 15 мин да ти се продуха главата. От както излизам с кучето на разходка съм нов човек.

# 109
  • В сърцето на любимия човек
Моята мома пък още е с хипертонус на мускулите и едва и отварям крачетата, за да и избърша или подсуша шушката (и да проверя да няма ако между срамните устни). Тя е и с жълтеница все още та ми е съвсем различно, отколкото с баткото. По едно, обаче, много си приличат - обожават слинга. С коликите в момента това ми е единственото спасение, за да мога и аз малко да си почина докато спят на обяд.

# 110
На мен ми беше най -гадно от това , че направих всичко - което трябва  ( чайове , хапчета сминдух , цедене след кърмене , кърмене на 3 часа), за да имам кърма и не става и не става.Зърната така ме боляха , че направо ми се ревеше. А например майката , с която бяхме в стая - не слагаше бебето на гърдите , хранеше си го с АМ и на 4тия ден - изцеди 100 мл от двете гърди с ръчна помпа и тогава наистина ми стана гадно .
Но няма смисъл да се напрягам - защото направих това , което мога . Педиатърът искаше да се доизцеждам с помпата - и опитах няколко пъти - но зърната зверски ме болят тогава и се отказах . А и след кърмене , дохранване и после и ако и се доизцеждам и аз цял ден само това трябва да си правя и се отказах много бързо Simple Smile
И ние излизаме в парка - м/у 45 и 60 минути стоим и се прибираме - но не всеки ден. Иначе от 15 тия и ден сме навън .

# 111
Аз вече я изкарвах няколко пъти навън и мисля, че се чувства добре, защото спи сладко сладко. Но съседите като ме видят с нея и ме питат къде го водя това дете в тоя студ, а единия път беше 11 градуса и печеше слънце, беше много приятно. Инаме в магазини не сме я водили, защото бабите идват да я гледат и с мъжа ми излизаме да пазарим. И вчера и днес поне по 2 часа обикаляхме, а тя добре се представя пред бабите, ще искат пак да я гледат 😁
Кърменето никога не ми е било фикс идея. Бях решила,че ако се мъчим и не става, си минавам на АМ. Но просто нещата се получиха много бързо и лесно с кърменето, дано така й продължи.

# 112
Мен за сега ме подминава бейби блуса, просто нямам явно време за това. Аз се чудех как ще се оправям сама като мм се върне на работа след празниците, но така се стекоха нещата, че се наложи много бързо да влезна в крачка. Ние излизаме всеки ден, оправям се сама с двете деца и кучето. Аз пък нямам желание да излизам сама, бих могла по цял ден да си лежа в къщи и да спя и да кърмя, но нъцки.
Днес измерих бебчо и е качил вече 830 от изписването, вече е 4300 гр. Много почна да повръща, предполагам, че преяжда.
Тази седмица мисля да ходя на едни сбирки на кърмещи майки, не че имам нужда от помощ, но малко да се социализирам. Миналия път имах много проблеми с кърменето и там много ми помогнаха.

# 113
  • София
Съгласна съм, че кърменето не трябва да е фикс идея. Аз също съм си дала време до 3тия месец, ако нещата се развиват добре ще продължа, ако не - ще започна АМ.
Мен ме дразни факта, че някой без да знае каква е точно ситуацията и не е ежедневно с моето бебе, ще ми дава непоискани съвети как да се грижа за него. Това в същото време много ме мотивира да продължа с кърменето. Иначе когато имам излизане сама се цедя предварително и успявам да изкарам по около 100мл общо от двете. Имам и малко замразена, ако не мога да изцедя. Ще си взема една кутия АМ да си имам за всеки случай.

А слинга го ползвам от време на време, и досега се успокояваше в него. Снощи какво му стана не знам, но толкова много рева, че едва го вързах. След това така се изпъваше и буташе, че се наложи да го махма и да се мъча да го успокоявам с гушкане. Накрая го изкъпахме по-рано и се успокои.

# 114
Здравейте мами,търся хубаво пожелание за Коледа да е свързано с най-хубавата новина,чакане на бебе.

# 115
Вчера бяхме на лекар и казаха че Алекс има гъбички в устата . Казаха да му давам нистатин на капки и че не е нужно аз да си мажа гърдите .... Но според мен ще се разнасят само гъбичките и аз ако не взема мерки . При подобен проблем какво са ви казвали да мажете зърната?

И след всяко използване ли трябва да стерилизирам шише или биберон или само един два пъти на ден например?

# 116
  • София
Рената, аз изобщо не стерилизирам. След всяко ползване на помпа, шише само мия с гореща вода и препарат за бебешки съдове. Имам си гъбичка само за неговите неща. Залъгалката я мия в повечето случаи само с вряла вода.

Аз да помрънкам извън темата:
Скрит текст:
вчера през деня ММ така и не се почувства по-добре и следобеда го закарахме при личната да го прегледа. Сутринта му бях измерила нормално кръвно и доста висок пулс, което споделихме с нея. Тя също измери пулса висок. Допълнително, че ММ като легне и чувства, че не може да диша. Личната изказа съмнение за някакъв вирус, който върлува в момента и е доста коварен. Може да докара перикардит (възпаление на обвивката на сърцето), а и ММ покрива част от симптомите. Прати го на кардиолог, в близък медицински център. Отидохме и тя също каза, че се съмнява, защото нещо в кардиограмата не й хареса. Даде направление за ехокардиография. Отидохме в 3та градска болница, в спешното, за да ни насочат оттам към кардиолог в кардиологичната. Да, ама в 19ч. вече няма кой да му направи ехограф. Междувременно дойде майка ми, че иначе бяхме тримата с бебето. Все пак му казаха да изчака и ще го прегледат. Обадихме се на наш близък приятел, който премина през перикардит преди 2 години и той дойде в болницата, за да можем с майка ми и бебето са се приберем. Та в спешното му измерили температура 39.9, явно цял ден е била висока. Гледали го на обикновен ехограф и уж нищо не се виждало. Изписаха му антибиотик и противовъзпалително и му казаха, че трябва днес все пак да си го види кардиолог. Чак на сутринта му спадна температурата под 38, но пулса остана висок. Спа на дивана, а ние в спалнята. Проветряваме, през половин-един час.
Днес ходи на ехограф в 1ва градска. Там като разбрали с кой вирус е и започнали да си слагат маски и да отварят прозорци. Гледали го и имало малко възпаление, ама не чак толкова. Лекарите, които го гледали му предложили да го оставят за 3-4 дни за венозен антибиотик, обаче началника на отделението не бил сигурен, че се налага. В крайна сметка утре ще ходи при първата кардиоложка, която му даде направленията, за да решат какво да правят. Температурата вече е нормална,  но продължава да държи пулс около 100 и да се оплаква, че не диша комфортно като лежи. Тази вечер го пращам при майка ми, а ние с малкия ще си останем вкъщи сами.
Не знам откъде се появиха тия вируси, но при най-малкото неразположение отивайте на лекар. Ние не сме се бавили изобщо (само 24 часа), а докъде я докарахме Sad

# 117
Да ви питам - аз вкъщи трябва ли да стоя със сутиен за кърмене ? Супер много ме болят зърната и си ходя почти гола по цял ден..... но така да не ми увиснат много повече гърдите от тежестта?
Ellie ..... дано мъжа ти да се оправи и да не е нещо сериозно. Най-добре поне 10 дни изобщо да не се прибира при вас с бебето

# 118
  • Стара Загора
Откриха ни бактерия в дясно око и дясна ноздра. Гърлото е чисто. Изписаха ни антибиотично капки. Обаче преди капките трябва да пръскам физ. разтвор в носа. Не мислите ли , че струята е твърде силна и дразнеща за едно малко бебе? По- добре ли да е капя малко, отколкото да пръскам?

# 119
Рената, аз след всяко използване стерилизирам всичко. По повод гъбичките в устата, на мен педи ми каза точно за това, че е хубаво на бебето да се дава вода, за да не се получават.

Общи условия

Активация на акаунт