Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 660
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ели успех пожелавам, дано бързо се оправи мъжа ти и да се опазите вие двамата.. Аз бях решила на 21-ви да ходя в мола с бебето ама май май няма да ходя в мола с него до март месец. Егаси страшните вируси! Иде ми да се заключа в нас и никъде да не излизам, ама знам, че ще е по-лошия вариант.

# 121
Renata тези гъбички са упорити и заразни. Переш на високи градуси всичко изцапано с кърма. Ръцете на бебето се почистват постоянно защото ги лапа. След като се наяде навиваш около пръста си стерилна марля (в аптеките има едни мн мънички) и топиш в соден разтвор, след което бъркаш в устата му и минаваш по бузите, езика, небцето, венците. Миеш си гърдите само с вода веднага след кърмене и със същия разтвор намазваш зърната си. Като изсъхнеш мажеш с нистатин. В устата на бебето също мажеш нистатин. Биберона се сменя след всяко хранене, помпата за кърма, също. Содения разтвор е с преварена вода. Това за изплакването на устата не е вярно. Тези гъби може да се появят ако си имала кандида, ако бебето е лапало нещо мръсно, ако си пила антибиотици и др. Трябва да си засилиш имунитета- вземи си пробиотик за теб и един за бебето, аз за нея ползвам биогая.

# 122
Ох ужас с тези гъбички дано не ни мъчат дълго . Попринцип пера на 40 градуса , но после всичко се глади и така мисля че се убиват микробите .
Сутиен с подплънки съм пробвала по цял ден , но ме болят зърната и гурдите , не ми е удобно . А гърдите си текат като наблици време за кърмене , сменям по 2-3 блузи , но ако на всяко оцапване с кърма ако трябва да се преобличам 20 блузи няма да ми стигнат ...

А за ръчичките му като каза ме подсети да ви питам как ги държите ? Смисъл той постоянно е с нощнички и ръкавите винаги ги обръщам да се скрият дланите и пръстите , основно за да не се драска . Даже и като отрежа ноктите пак успява да се надере някъде , основно по лицето.

# 123
Моята кукла е с млечница и предписаха Дактарин 7 до 10 дни и да мажа моите гърди минимум 14 дни, строго подчертаха за моите гърди . Аз като видях, че отшумява млечницата (видимо) смених шишето и залъгалката с нови. До тогава само мих и с вряла вода заплаквах. Според мен с вода или без вода млечницата и бактериите в устата са Божа работа. На бебе давам вода от 5я ден и се появи млечницата, на Каката не съм давала вода и й нямаше нищо...
Ели, потръпнах от разказа ти, дано ТМ се оправи бързо!!!

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 21:37 от Fossy

# 124
Питах за този крем но не ми позволиха без рецепта ... Ще гледам да се снабдят с него 😃 . Има обаче два вида и активната съставка е различна а е с едно име коремче . Каква е при вашия крем който са ви предписали?

# 125
  • Варна
Здравейте, момичета! Имам следния проблем и съм много притеснена. Лохиите ми спряха преди няколко дни. На 42 ден, да кажем. Вчера правих малко упражнения за крака. И вчера ми започна някакво кървене, което е малко за кръвоизлив, малко е и за цикъл, но кръвта е червена, чиста... Родих секцио. Според вас какво е? Раждалите вече веднъж секцио, кога ви дойде, с каква интензивност? Нямам други оплаквания, кърмим се с малката.... Помагайте!

# 126
Каква е при вашия крем който са ви предписали?
Ето го нашия :

Мога да ти пратя рецептата, искаш ли? Ако си в БГ, де (аз не знам кой от къде е тук Simple Smile )

# 127
Благодаря ! В Англия съм 🙂

И на мен ще ми е интересно за кървенето. Вече мина 1 месец и преди два дни мисля че вече ми спряха лохиите, а кога ще дойде цикъл нямам идея

# 128
  • София
Аз не мога да помогна по нито един въпрос. Лохии нямам от две-три седмици, но и цикъл още нямам. Кърмим се на поискване. Момичета, а как разбрахте за млечницата?

# 129
  • Варна
Предния път след секцио се чистих 56 дни.При много жени след секцио е по-кратко, но при мен беше така.Цикъл имах на 4ти месец, кърмех.Има жени, които кърмят и им идва и след година даже.За съжаление не бях от тях.
Сега ми е 42 ден и още има лохии.Ту спира и пак тръгва.Нормално е.

# 130
И при мен спира и тръгва и постоянно се редува кафява и алена кръв. 25 ден ми е.

# 131
  • Варна
И при мен спира и тръгва и постоянно се редува кафява и алена кръв. 25 ден ми е.
И при мен така се редуваше... Явно са още лохии, писна ми!!!

# 132
  • София
Тъкмо днес видях алена кръв и реших, че е цикъл. От два дни не нося съда е превръзка, а преди това само ежедневна. Явно е нормално.

Момичетата раждали нормално, ще кажете ли какво представлява гинекологичния преглед на месец след раждането?

# 133
Момичетата раждали нормално, ще кажете ли какво представлява гинекологичния преглед на месец след раждането?
Не съм ходила още, но по спомен от предишния път - преглед с вагинален и с коремен ултразвук, но аз помолих АГ и за микробиология и цитонамазка. Не съм сигурна дали, ако не бях помолила още с влизането нямаше да го направи.
Деси, на Вики езичето беше бяло, доста бяло и не се махаше след пиене на вода/чай. Реших, че е млечница. След седмица следваше контролен преглед при педиатъра и тя сама видя езика, огледа и заключи, че е млечница.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 05:53 от Fossy

# 134
  • София
Ясно, Фоси а чиста ли ти беше микробиологията? На моя преглед ме гледаха с ехограф матката, каза че няма да рови долу, че цирвикалния канал не се беше затворил. Исках микробиология и цитонамазка и аз, ама каза, че докато не спрат лохиите нама смисъл, можело да не покаже вярно микробиологията. И се разбрахме като спрат лохиите да ида пак. Но отложих за януари, че ще имам помощ от едната баба за малко. Лохиите са ми спряли на 45тия ден демек.
Аз по време на бременността имах кандида и ми е чудно за тая млечница сега, за това питам. Но езика не му е бял за сега.

Общи условия

Активация на акаунт