Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 670
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Ние вчера бяхме на консултация. Малката вече е 4.100 и 53 см. За 25 дни е качила 920гр, което било супер. Изцяло на кърма е. Обаче продължава да ака през 2 3 дни. Преди седмица спрях Еспумизана, давах го 3 дни и оттогава стана така. Педиатърката каза, че вече трябвало да е минало действието му и ни изписа Биогая. Ако още няколко дни не се изходи, да й направим клизма. Наблюдавам я, коремчето й е меко, чувства се спокойна, като се изходи си е нормално течно, би следвало да не е запек. Четох, че при кърмачета може да се случи да усвояват напълно кърмата и да акат по-рядко, иначе пишка доста. Някой да има подобен опит? 🙄

# 151
  • Стара Загора
Ние вчера бяхме на консултация. Малката вече е 4.100 и 53 см. За 25 дни е качила 920гр, което било супер. Изцяло на кърма е. Обаче продължава да ака през 2 3 дни. Преди седмица спрях Еспумизана, давах го 3 дни и оттогава стана така. Педиатърката каза, че вече трябвало да е минало действието му и ни изписа Биогая. Ако още няколко дни не се изходи, да й направим клизма. Наблюдавам я, коремчето й е меко, чувства се спокойна, като се изходи си е нормално течно, би следвало да не е запек. Четох, че при кърмачета може да се случи да усвояват напълно кърмата и да акат по-рядко, иначе пишка доста. Някой да има подобен опит? 🙄

Ние сме така, не ака всеки ден, но като се изходи е доста обилно и кашаво. Не е запек, но и аз започнах да давам Биогая, защото на всяко пръц се събужда с писъци и дори не може да се нахрани от ръмжене и превиване. От 100 мл минахме на 60 мл на едно хранене, не спи спокойно, снощи ми взе акъла- цяла нощ реване, заспа сутринта в 6:15.

# 152
Малката през повечето време се храни нормално, понякога изпада в такива кризи и я дърпам от гърдата и й давам бибата. Все едно преяжда ама не може да спре и се ядосва. Как ви се отразява Биогаята? Силно се надявам да й помогне и да не й правим клизма.

# 153
  • София
И на нас днес ни е трети ден без аки, ако не се изака днес ще правя клизма и аз. Надявам се да си свърши работата. Вашите акита миришат ли като три дни не са ходили? При нас два дни след като е свършил работа не мирише като пръцка и сега на третия ден вече мирише, съответно и акото. Взела съм контейнер да го нося за изследване, да видим. Надявам се да е от АМ, но все пак ще го занеса. При нас за жалост от нито един пробиотик няма ефект, давам го от куртоазия май. Също давам Фризовом вече трети ден и пак няма ефект, от седмица сме и на Лактулоза сироп - и нищо. Вече почвам и аз да си мисля, че на детето просто не му се ходи.. нито се свива, нито се напъва, нито му е твърдо коремчето.

# 154
Имам точно такъв опит с баткото. Той беше изцяло на кърма и първия месец акаше на всяко хранене. Като навърши месец и внезапно почна да ака веднъж на няколко дни. Не ме е притеснявало, понеже видимо не изпитваше дискомфорт, коремчето му беше меко, той колики така и нямаше, а и акото си беше с нормална консистенция, не се е напъвал. Само един път на седмия ден неходене това премина психологическата бариера за мен и му направих клизма. Много ми стана жал като го гледах и не повторих повече докато кърмех. Е, после при захранването ми се наложи пак да прибегна до това един-два пъти, но това е друга тема за по-нататък.

# 155
Деси, ами не мирише така лошо, като пръцка също не мирише кой знае колко. Мирише на мляко. Явно са им такива организмите. И на нас ни изписа Лактулоза ако продължи така.
pepina, аз затова не искам да бързам с клизмата, защото виждам, че засега не се мъчи. И аз съм си дала от 5 до 7 дни и тогава ще мисля ако не се е изходила.

# 156
И при мен е същата работа. Първия месец акаше след всяко хранене. Сега не беше акала от 5 дни и й направихме клизма. Не беше приятно. Навсякъде чета че е нормално това изхождане на няколко дни и товс не е запек. Запек е когато акитата са твърди. Не смятам повече да тормозя детето с тези клизми. При нас възрастните е нормално да се изхождаме всеки ден, но бебетата са с все още несъвършен организъм. Спокойна е, коремчето е меко, пръцка повече, но щом се чувства добре никакви клизми. След клизмата като се изходи продължава да я напъва и това я тормози повече според мен.

# 157
KikiMoon, моята дъщеря акаше 1 път на 10 дни. Аз в началото давах и добавка и това ме амбицира много да я спра. След като спрях добавката спрях и да се притеснявам, че не ака всеки ден. Тук ми казаха, че за кърменото бебе е нормално това, правих клизми чак след захранването. Може да даваш пробиотик, но тук казаха, че кърмата е естествен такъв и не е нужно да давам.

Аз също започнах Да нося  в слинг редовно, вечер го мушкам вътре и готвя и къпя каката. Нея започнах да я нося като по голяма, просто не съм имала нужда в началото. Честно казано много ми е приятно да го нося.

# 158
Значи ще си я наблюдавам и ако почне да й е некомфортно ще мисля за клизма.
Yakamoz, педиатърката изписа пробиотик Биогая и от днес започнах да го давам.
Иначе за слинговете, тези дни започнах доста да ги гледам ама все си мисля, че няма да се оправя с такова нещо. А малката има дни, в които доста будува и нищо не мога да направя и си мисля как такова нещо ще ми върши идеална работа.

# 159
Ако се чудиш, те съветвам за начало да си вземеш един еластичен, защото се връзва по-лесно. Има един сайт zilana.com, където слинговете са по-евтини. На първо време инвестирай в такъв, та да не те е яд, той и без това след време става по-неизползваем, когато бебето натежи, защото прекалено се разтяга.

# 160
pepina, за този вид ли говориш?

# 161
Да, аз имам такъв, само че зеленикав. Не помня каква точно материя беше, че имаха варианти на смес нещо си с нещо си, но преди четири години го купих за 30 лева. Сега го ползвам с малкия и съм доволна. Сигурно има и по-качествени, но за толкова пари - толкова.

# 162
Аз ползвам еластичен в момента и се връзва много лесно. Гледай малко клипчета в ютуб как се връзва, имай предвид, че еластичен слинг се връзва само по един начин затова гледай клипчета специално с такъв.. При тъканите има различни начини на връзване.

# 163
  • София
И аз потвърждавам, че да носиш бебето си е голямо удобство. Аз все още не мога да стегна като хората плата и все  ме е страх да не се изхлузи бебето и го подпирам с ръка, но ще свикна.

Вашите бебета повръщат ли? Моето от 3 дни започна да повръща и се виждам в чудо. Хапва по-често, но за по 8-10 минути и повръща чак 30-40 минути след това. Опитвам се да оригвам редовно, но не винаги ми се получава. Гледах и клипчета с различни техники и пак не иска да се оригне... Като повърне имам чувството, че белтъкът в млякото се е пресякал и седи на парцали. Днес се опитах да му давам по-рядко да суче защото се усъмних, че преяжда, но грам не ми се получава. Малкия плаче от глад и пак му давам да яде.

# 164
Благодаря, момичета 🙂 Ще гледам клипчета, за да видя за какво става въпрос и ще го измисля, но наистина вярвам, че ще е удобно.
Лаленце, малката също от няколко дни връща малко повече. Някой път стои точно както го описваш, някой път е само мляко и все едно пуска лига. Не винаги успява да се оригне. Също си мисля, че е от преяждане, защото изцоква едната гърда и мрънка като не й дам другата. Но от другата почва вече да се лигави по някое време и заспива, а като я дръпна и мрънка.

Общи условия

Активация на акаунт