Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 682
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ама то това не е ли добре? Нали така действат ваксините, разболяват тялото с малка доза и организма се бори с тях, т.е при бебетата антителата от кърмата също помагат?

# 226
Ние също мислим да я сложим тази ваксина. Другите трябва да започнем от януари, но педиатърката каза, че тогава най-вероятно ще е грипна епидемия и ще отложим за фувруари.

# 227
Ама то това не е ли добре? Нали така действат ваксините, разболяват тялото с малка доза и организма се бори с тях, т.е при бебетата антителата от кърмата също помагат?
Уф, наистина не разбирам Sad просто на въпроса към 2та педиатъра (частни) дали да слагам ротарикс ми отговориха И това и понеже не съм го чувала до сега попитах дали на Янна са казали подобно нещо...

# 228
  • София
Ясно, ние утре сме на консултация и ще питам и аз за тази ваксина и това с кърмата.
Кики ние също отлагаме за януари ваксините /ще е на два месеца и половина/ по препоръка на педиатърката, за да не си ходим по празниците и да даде някоя странична реакция и да се притесним. Имаш ли аки вече? Ние четвърти ден нищо! Снощи при едно тръткане се изака малко колкото една кафена лъжичка и нищо повече. Май до довечера ако не се изака ще му правя пак клизма. Четох за някакви глицеринови свещички, към които не се привиквало, утре ще питам и за тях...

# 229
Няма проблем да се кърми, единствено бебето не се храни известно време преди и след ваксината, примерно половин час не помня добре, за да не повърне ваксината, че не може да се сложи пак. Абсурдно би било да се минава на ам, това може да разстрои повече корема, да не говорим какво неудобство е за майката да се цеди 2 дни, а че и кърмата може да намалее, да се получат бучки и тн, просто е абсурдно. То по тази логика да не кърмим за никоя от ваксините.

# 230
Деси ние с теб сме обърнали датите. Вие май днес имахте месечинка? Аз за това я водих днес, защото пътуваме на 20-ти и исках ден-два да сме си тук. Глицеринови слагам на баткото, добри са.

# 231
  • София
Вчера направихме два месеца ние Simple Smile Яна свиква ли с тези свещички? Колко често слагаш?

# 232
Деси, не е акала още. От снощи има по малко зацапване на памперса, ама наистина по много малко и от днес й даваме Лактулоза. Сега чакаме 🙄

# 233
И при нас имаше зацапване няколко дни и на петия ден памперса беше много пълен. Нищо не съм й давала.

# 234
Мами, пробвайте да давате вода между храненията за да акат бебетата, особенно ако са на АМ. Аз давам преварена за 10мин бебешка вода. Ако са на кърма също може + разлабващи храни, много вода и фибри за мама и би трябвало да се подобрят нещата с акането на бебчетата.

# 235
Ние сме на кърма. Вода й давам, но колкото да си изплакне устичката. Рядко иска повече. От няколко дни ям киви, круши, овесени ядки с кисило мляко, сини сливи. Ако за друго се сещате, казвайте, да пробвам и него😄 При нея не  знам дали ще подейства, но моята перисталтика вече е супер 😁

# 236
  • Пловдив
Здравейте,
Чета че бебчетата ви имат проблем с изхождането. Сините сливи само така ли ги ядете? Аз си ги варя и става като компот, така пия сока и ям сливите. Действа това на мен и на бебчо.

# 237
Здравейте,
Чета че бебчетата ви имат проблем с изхождането. Сините сливи само така ли ги ядете? Аз си ги варя и става като компот, така пия сока и ям сливите. Действа това на мен и на бебчо.
Само така ги ям, но трябва да пробвам като теб. Иначе лактулозата си свърши работата преди малко. Положението беше УАУ, пу пу 😁😁

# 238
Аз съм си купила един буркан сусамов тахан с ленено семе. Бъркам по една супена лъжица от него и толкова мед, слагам гореща вода и го изчаквам десетина минути лененото семе да набъбне. Таханът пък е източник на калций, което е добре при кърмене. На мен лично ми е много вкусно и стомахът ми е много редовен (то по принцип нямам такива проблеми, ама сега съвсем). Другото което е, днес си купих капсули семе от сминдух, за което четох, че помагало за лактацията. Аз кърма имам, но за всеки случай, някак си ми е по-спокойно като знам, че взимам  мерки. Ще докладвам, ако констатирам някаква забележима промяна в млеконадоя (мъжът ми така го нарича, понеже след кърмене си доизцеждам едната гърда, дето не е любима на бебето и не суче много-много от нея).

# 239
  • София
Не искам да те разочаровам ама изпих една опаковка сминдух на капсули и ефект йок.
Аника и вода давам и сливи ям и круши и киви и ефект няма. Утре ще видим какво ще каже докторката, явно при нас положението е много запечено.
Кики радвам се, че ви е помогнал сиропа, за жалост на нас не помага. По колко даваш и колко пъти?

Общи условия

Активация на акаунт