Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 694
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
Честито Рождество, Мамита!  С пожелания за много здраве, щастие,  късмет и спокойни дни и нощи за малките ни слънчица! Нека винаги бъде светло и топло в душите и домовете ни!

# 346
Весели празници и от мен! Blush

# 347
Весели празници!Бъдете здрави и щастливи!

# 348
Момичета, бебето е на 42 дни. От 4дена има храчки, вече не са храчки, а сополи, но не текат, а просто не може да диша. Слагам само физиологичен разтвор. Влажността е ок. 35%, а темп 25градуса. Много е трудни да се намали темп, защото сме на печка на дърва и въглища с водна риза. Предполагам, че ми трябва увлагнител за въздух. Кой ще препоръчате? Кой е най-добрият?
Имате ли съвет за сополите?

# 349
Влажността трябва да е между 55 и 65%.
Моето бебе е в болница с бронхиолит Sad

# 350
  • София
Влажността трябва да е между 55 и 65%.
Моето бебе е в болница с бронхиолит Sad

Милото! Бързо да оздравява!

Дей, слагайте купа с вода да се изпарява и мокрете дебели хавлиени кърпи с вода, че да се сушат в стаята с бебето. Проветрявайте често също.

# 351
  • София
Yakqmoz и от мен стиснати палци да се оправя бебчето.
Ние пък сме с обратния проблем. Постоянно отварям, температурата пада много и въпреки това сме 70-77% влажност. А прането дори не е в тази стая и сме с парно. В резултат съм с червено гърло аз. Sad С влагоуловител сме даже. Сега търся сушилня да вземем...

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 04:35 от Десислава``

# 352
Yakamoz, стискам палци и аз!

# 353
  • В сърцето на любимия човек
Бързо да се оправя детенцето на Якамоз!

Деси,  ние си взехме сушилня за Коледа. След запитване в мамешката ни тема, в която пиша от 5 години (още от Искам бебе) се оказа, че повечето са с Беко и са доволни. И ние взехме тази марка, буквално не е спряла да работи. Вече се чудя как съм издържала толкова време без сушилня.

Мария от вчера плаче много, не мога да я оставя и за минута, за да спи само се носихме. Нощес същата работа. Пръцка много, а тъкмо си мислех, че коликите минават вече...

# 354
Пънче, аз открих как да ѝ успокоя стомаха. Като правя масажи пръцка, но пък още повече се разревава. Затова следвам съвета на Карп. Слагам я на едната си ръка като памперса се пада на прегънката на лакета, тя ме е обкрачила, а в ръката ми е нейната бузка. Като цяло се притиска корема. Мъжа ми го прави по добре, защото има големи ръце, но и аз си го нагодих някак. Пробвах също да спи по корем отгоре ми, което аъщо помага.

Аз явно не мога да се справя с тези сополи. Кажете КАК да ги издърпам с помпичката. Излиза, но не всичко и тя само се мъчи.

Дано да се оправя бързо бебето на yakamoz

# 355
Day, прави промивки на носа с физиологичен разтвор. Правят се със спринцовка и трябва от едната ноздра разтвора да излезне през другата. Не е проблем ако се задави малко. После може да издърпаш, но леко.

# 356
  • София
Day чакаш ли достатъчно след като капнеш физиологичен разгвор? Трябва хубаво да изчакаш да се размекнат. Като дърпаш едната запушваш другата ноздра нали? И последно с какъв аспиратор си?
Пънче какъв модел ти е Бекото? Аз се колебая между една Беко и една Бош, но определено днес ще поръчам. На ден въртя по две перални минимум и сушката все е пълна, много ни писна на всички с това сушене и гладене..
Нашия пък като бяхме при бабите беше толкова кротък пет дни, обаче там парното е много силно дори на 3 и сме се изнежили всички. Сега го навличам и пак киха, а мен ме боли пък гърлото, а едва два дни сме в София пак. Направо така хубаво се разнежихме, дано не се разболее. Sad И е станал сто кила, даже ме е страх да го измеря на везната. Голяма бухтичка е и ми е много трудно да го вдигам.

# 357
  • В сърцето на любимия човек
Деси, ето тази е:
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DS-8433-RX/p/680665
В промоция е до края на месеца.
Вчера съм изпрала и изсушила 4 перални след гостуването на нашите - чаршафи, кърпи, дрехи, а днес продължавам с дрехите на децата. Всичкото това пране, ако трябваше да го чакам на сушилката или по радиаторите, щеше да ми отнеме 2 пъти повече време и да се надишаме на влага (или да седим затрупани с пране).
Впрочем дрехите излизат ненамачкани, пухкави и меки и според мен дори по-чисти, защото се обезпрашават при сушенето. Голяма реклама и направих, но наистина за сега съм доволна.
Сега страдам, защото съдомиялната ми се повреди и мия на ръка. Надявам се ММ да може да я поправи, ако не - ще събираме и за нова съдомиялна.

# 358
Ами не изчаквам никак, защото тя плаче и не знаех, че трябва.
Никак не се справям. Притеснявам се за всичко. Супер съм изнервена. Само му се карам на мм, даже не знам как седи при мене и ми помага.
Досега сме излизали само веднъж на разходка, а всички казват, че трябвало да излизаме. Аз изобщо не искам. Искам само да ми се оправят гърдите и да съм като нормалните хора, обаче тъкмо като си помисля, че ще стане и че вече няма да боли и може и да се отпушат, всичко се връща.

# 359
Yakamoz, бързо да се оправя бебчо🍀
Ние сме с климатици, гледам често да проветрявам, в хола съм опънала една сушилня и там слагам дрехи да изсъхват. Иначе сме със сушилня Zanussi сигурно повече от 20 години, още е здрава и наистина е голямо удобство, дрехите на малката не ги гладя след сушилнята.
При малката вечер сякаш й се запушва нослето й и капвам физ. разтвор, взела съм и дозички на Маример с морска вода и понякога и от тях й капвам и после почиствам с клечка за уши. Рядко ползваме аспиратор, от тези дето се издърпва с уста. Забелязала съм, че малката се чувства по-добре на по-ниски температури, и ако увелича климатика се изчервява и й излизат ситни пъпчици.
Деси, как е малкия с акането? Малката след 5 дни на Лактулоза започна да ака по 1 път на ден, ама качествено. Има тук там някой ден, в който само зацапва, но засега бива положението пу пу.
Аз започнах да хапвам повече с това кърмене. Буквално ме изсмуква и ми се яде шоколад 😐 Засега кг не са мръднали, ама ако продължа така и ще мръднат 😀 Вие как сте с дрехите? Аз не мога да си закопчея доста от дънките заради таза и си взех едни с ластик отторе. АГ каза, че до 6м се прибира и тогава ще разбера дали ще трябва да си сменям гардероба, добре че поне роклите си ми стават 😁

Общи условия

Активация на акаунт