Естетични корекции по тяло, лице и т.н. - 25 тема

• 86 321
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Много съм изненадана от последните новини за Алерган. Shocked
Е,как е възможно?Толкова много жени са с тях и се смяташе,че те са може би най-добрите импланти.
др.Ильо Стоянов работеше и препоръчваше основно тях.
Как човек изобщо може да бъде спокоен,независимо от марката,която сложи?
Догодина и за друга марка може да излязат подобни факти..

# 526
Е,как е възможно?Толкова много жени са с тях и се смяташе,че те са може би най-добрите импланти.
Нормално е тепърва да излизат подобни факти, все пак гръдни импланти се поставят от сравнително скоро, но все пак вече е минало достатъчно време за да започнат да изплуват страничните ефекти и да може да се направи някакво проучване...

# 527

Мен повече ме изумява факта, че той все още препоръчва и слага тези импланти.... преди 2 дни пишеше негава пациентка за съвет дали тези импланти, които ще слага при него, са малки... и пак бяха Алерган 🤔 не толерирам нехуманно отношение от страна на лекарите! Досега не се е знаело зя падабни странични ефекти ня имплантите, ок...но сега ти да пренебрегваш такава статистика, само защото взимаш хубав процент от някоя марка.... еми СКАНДАЛНО Е!

# 528
  • София
Малко след това,тя написа,че от болницата са и казали,че поради административна причина невъзможно да им доставят имплантите на Алерган и ще и поставят друга марка.Трябва да се има в предвид и факта,че тя е била на консултация преди доста време,а фактите за Алерган са отскоро.
Аз бях преди месец и половина на консултация при др.Стоянов и той директно ми предложи Ментор.https://aestheclinic.com/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D … 0%B5%D0%BA%D1%81/

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 22:01 от Даяна1111

# 529
Тогава се е смятало, че са добри.
С времето се установяват тези аномалии. В САЩ все още се поставят, като с малки букви е написано, че фирмата поема разходи за лечение на лимфома, ако се появи, но само в рамките на 7500 долара.
Подписва се нещо като договор.
Задължение на пациента е да си направи проучването и да се образова. Има недобросъвестни лекари, които не ги е грижа за пациента или се осланят на характеристиките дададени им от фирмата производител, а фирмите както знаем се опитват да си продават продукцията.

# 530
  • София
Аз не знам вече какви се внасят у нас, освен Алерган и Ментор. Навремето имаше едни Евросиликон, с PIP имаше сериозен скандал за подменянето на медицинския силикон с промишлен. В статията от Австралия, която четох, открито се препоръчват само импланти на Johnson & Johnson, има ли такива у нас изобщо?
7500 долара ми звучат като крайно недостатъчна сума за лечение на рядък вид рак в САЩ, колкото и добра здравна застраховка да има човек.

# 531
7500$ e точно в капка в морето сума която тия ще покрият на когото и да било. Общо взето се подписваш доброволно, че и да се разболееш си е твой проблема.....Дано който се подписва под такова нещо е наясно 100% с риска който поема.

# 532
  • София
Там едно такова лечение може да доведе и човек над средната класа до тотално разорение, пък и застрахователите може да се дърпат да платят, като става въпрос за болест, причинена от импланти. Макар че не виждам разлика, ако например става въпрос за болест, причинена от пушене, човек пак съзнателно си е навредил сам.
Чудя се дали има у нас вече случай на жена, диагностицирана с такава болест?

# 533
Аз разбрах,че като цяло опасността е от грапавата повърхност на имплантите,така че явно не се отнася само за Алерган.Алерган са ги отстранили от пазара,защото не са си подновили сертификата за безопасност.

# 534
  • София
Аз разбрах,че като цяло опасността е от грапавата повърхност на имплантите,така че явно не се отнася само за Алерган.Алерган са ги отстранили от пазара,защото не са си подновили сертификата за безопасност.
[/url]

Така е, аз не виждам с какво грапави импланти на друга марка ще бъдат по-безопасни. Да, най-много като процент са случаите на диагностицирани с Алерган, но това е логично, защото са сред най-разпространените и масово използвани импланти. И все пак, не са отговорни за 100% от случаите, а за около 60% от тях.

# 535
Аз не знам вече какви се внасят у нас, освен Алерган и Ментор. Навремето имаше едни Евросиликон, с PIP имаше сериозен скандал за подменянето на медицинския силикон с промишлен. В статията от Австралия, която четох, открито се препоръчват само импланти на Johnson & Johnson, има ли такива у нас изобщо?
7500 долара ми звучат като крайно недостатъчна сума за лечение на рядък вид рак в САЩ, колкото и добра здравна застраховка да има човек.

Има доста други марки на пазара у нас- Motiva, Nagor, Bella Gel,  все още има Евросиликон и тн.

# 536
Там едно такова лечение може да доведе и човек над средната класа до тотално разорение, пък и застрахователите може да се дърпат да платят, като става въпрос за болест, причинена от импланти. Макар че не виждам разлика, ако например става въпрос за болест, причинена от пушене, човек пак съзнателно си е навредил сам.
Чудя се дали има у нас вече случай на жена, диагностицирана с такава болест?

Да, всякакъв род козметични процедури или усложнения от тях не се покриват от никоя застраховка. Махах бенка. Не се покрива. Струваше ми 200$. Ако обаче на биопсия излезе че е канцерогенна, застраховката покрива. Бенката махнах т.к. ме грозеше, не че е била подозрителна. С тия импланти явно ще е пак така. Вероятно самата компания плаща тия 7500$ и те зарязват. Но не като част от застраховка, а просто от тях нещо от клиниката. Само че както казах те ще са капка в морето от сумата за лечението.

# 537
Точно!
Тези 7500 са нищо. С това компанията си измива ръцете.
Да си чел като си подписвал.
С което идваме до извода - правиш си сам всички проучвания, четеш всичко, което подписваш особено малките букви, ако не си наясно не подписваш и се консултираш с адвокат. По-добре едни 300 долара за консултация с юрист, отколкото заплаха за здравето.

# 538
Участвам в група от 66 000 жени, разболели се в следствие на поставяне на импланти. Доста от тях вече са с премахнати импланти, други нямат този късмет, тъй като в Америка да си сложиш гърди е средно 5-6 000 $, но да ги махнеш е около 12к$, застраховките им не го покриват и те нямат средства да го направят. В тази група има много информация, част от която е, че обвивката на импланта съдържа над 40 токсина, които причиняват различни неща, влизащи в контакт с човешкото тяло. Не става въпрос за вътрешността, става въпрос за обвивката. А тя е в контакт с тялото от първата секунда на поставянето. Няма значение дали имплантите са текстурирани, или гладки. Има дори термин, обединяващ симптомите на болести, следствие на гръдните импланти BII (breast implants illness)
Импланти не се поставят от скоро, говоря по спомен, но първите са от 60-те години. В Америка до 2006 година силиконовите са забранени и се поставят само такива с физиологичен разтвор. Има само 3 одобрени и допуснати от FDA марки. Това са Алерган, Ментор и Сиентра. Ментор от 2009 (пак по спомен) е притежание на Джонсън енд Джонсън. Когато родих първото си дете 2009, имаше скандал, че има азбест в бебешката им пудра. После имаше някакви боклуци в шампоаните и бебешкото олио. Компания, която може да си позволи да трови бебетата, не би се замислила за женските гърди. Всичко, което не става с пари, става с много пари, особено в страната на неограничените възможности - САЩ. Купуват се и разрешителни, вадят се и документи за изключителна безопасност, поръчват се мащабни проучвания от самите компании, а пластичните хирурзи обясняват на жените, че е изключително безопасно да си направят цици. Разбира се, това си е мое мнение и не задължавам никой да го споделя.
Преди да разбера всичко това, просто знаех, че искам гърди и не съм предполагала, че има толкова много последици. Знаейки обаче, не мога да си затворя очите и да си кажа, че "Какво толкова, на мен няма да ми се случи!" Защото, ако ми се случи, няма да си го простя.
Ноември месец имах среща с хирург и дата 18.12. за операция. Отмених я. Срещнах се с друг хирург в Холандия, като си казах, че е по-добре при него, тъй като той работи с Ментор, а аз бях чела, че Стоянов препоръчва тях и Алерган. Викам си, щом Стоянов казва, значи те са най-добрите. Веднага дата за операция, този път беше 18.01. На първото място съм платила и 600 евро капаро, с което ще изгоря, но не това е най-важното. И като се прибрах, и като прочетох "Джонсън енд Джонсън" на имплантите, ми се доплака. Така започна всъщност ровенето ми по темата и така открих всичко останало. После открих и истории на холивудски знаменитости, които са били с импланти и са ги премахнали, защото вярват, че всичките им болести са дошли от тях. И реших, че ще ходя плоска, но за сметка на това, ще се фокусирам в попълване на устни и бръчки 😁

# 539
Здравейте! Ще питам направо. Имам дъщеря на 15 год. и тя не си харесва устните (мисли, че са и много малки), та ме попита дали на нейната възраст е възможно да и се сложи хиалуронова киселина в устата( от тези временните). Ако има някой запознат с тази тема моля да ми каже дали интервенцията крие рискове и е вредна за здравето. Благодаря!

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 13:57 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт