Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 308
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Des, аз тепърва тръгвам да се изследвам, но много чета по темата, защото направих спонтанен аборт в 7гс и не мога да си избия от главата, че я имам тази гадина.

В сайта на тази лаборатория пише, че за да е се изчисти ДНК на бактерията от организма трябват 30-40дена. Ако се тестваш по-рано може да даде фалшиво положителен резултат. Не знам къде е истината.

https://dermasofia.com/page.php?IDMenu=1014

От собствен опит мога да заявя, че контролно изследване е добре да се направи МИНИМУМ месец след антибиотика, даже е хубаво да се направи и изследване след няколко месеца, ако все още има симптоми или съмнения за уреаплазма. Тя е доста коварна. При мен имаше 2 фалшиво отрицателни резултата, което ме заблуди за по-нататъшното ми лечение. В крайна сметка я довърших с Вибрамицин след доста ходене по мъките.

# 346
  • София
Fentiss, какви ти бяха оплакванията?

# 347
Благодаря!

Сега аз да докладвам случката при мен, както обешах преди 2-3 дни. Имам от около година парене при уриниране. Имам си и силно течение, но го имам от дете, та не мисля, че е някакъв симптом. Просто някои жени сме така.

Та март месец решавам, че ще пускам каквото ми дойде, за да търся какво причинява паренето. На своя глава си назначавам и уреаплазма и микоплазма. Уточнявам, че към онзи момент съм бременна в 5 месец след ин витро. Освен това съм била с един мъж в живота си и съм с него от 11 години. Нямам абсолютно никакви съмнения, че може да ми е изневерявал, колкото и наивно да звучи на някои това. Пускам ДНК изследване на влагалищен секрет в Цибалаб. И за мой шок и ужас резултатът излзиа положителен за микоплазма. Не искам да ви обяснявам през какъв ужас минах бременна с такава диагноза, която е изключително опасна за плода. По-опасна от уреаплазмата, защото не само може да спука мехура, но и да увреди бебето или да се роди с пневмония или менингит.... сещате се. Пускам веднага контрола пак с влагалищен секрет (Фемофлор 16) в Геника - отрицателно. Все пак АГ ми даде АЗАКС за 6 дни. Изпих го и пускам пак в Геника след 8 дни този път ДНК изследването, което е само уреаплазми и микоплазми от цервикален секрет този път - отрицателно. Побесях на тия шибаняци в Цибалаб. Обаче времето минава, аз не откривам какво ми причинява паренето и продължава да ме гложди, а дъм вече в 8ми месец.... Отивам на урулог, пуска ми ДНК тест с урина в Кандиларов. Всичко отрицателно отново. Отивам при друга АГ - взе ми секрети от цервикса за 2 лаборатории. Едната отново Геника, защото предния път съм чакала само 8 дни за контрола и може да е неверен отрицателния резултат. Другия тест го пускам в Щерев. Еми излязоха и двата теста- отново всичко отрицателно. Сега да ги запаля ли тия в Цибалаб за шока, който изживях, или какво да ги направя? Междувременно попаднах на тема за Цибалаб, където хора пишат какви измислени резултати са имали за какво ли не!

Та съветът ми е, дори и да ви излезе нещо положително, винаги проверявайте в поне 2 други лаборатории преди да откачате и да се тъпчете с лекарства. Още повече, ако сте сигурни, че няма откъде да сте го прихванали това нещо! И не ходете в Цибалаб!!!

Междувременно само да кажа, че ми излязоха в обикновена урина песъчинки и явно те са причината за паренето. Почнах да пия нещо за разтварянето им засега да чукам на дърво, има подобрение.

Успех на всички!

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 14:53 от DES_123

# 348
Fentiss, какви ти бяха оплакванията?
Дискомфорт, течение, бодежи, парене във  влагалището(но не и при уриниране)

# 349
Аз излекувах уреаплазмата миналия месец. След направена контрола уреаплазмата излезе отрицателна, но се сдобих с ентерококи и клебсиела. Пих Аугментин по антибиограма и някак отшумяха нещата. Седмица след антибиотика реших да заживея нормален живот и два дни бях на плаж. Вечерта на втория ден получих парене, което зверски се засили в следващите 4 дни, като накрая вече едва издържах от болката.
Пуснах си стерилна урина и влагалищен секрет - и в двете проби се изолира масово клебсиела. Ентерококите явно съм ги избила, но клебсиелата не е мръднала. Сега в антибиограмата към Аугментина вече е резистентна. Предписаха ми Ципрофлоксацин.
Момичета, аз се бях изтормозила с тази уреаплазма, изпих сума антибиотици, неточни, и резултатът е пълна дисбактериоза и адът и омагьосаният кръг продължават. Не предприемайте сами лечение и се опитайте да запазите спокойствие и търпение. Знам, че лекарите на моменти хич ги няма, аз самата смених една солидна бройка и постоянно се ядосвам от отношението им, но антибиотиците не са шега работа и всичко след това си има последствия.
Успех на всички и пожелавам бързо преборване с уреаплазмата!

# 350
Канкретно изследване ли се прави за тази клебсиела? Какво се дава за изследване?

# 351
Най-обикновена микробиология с посявка за аеробни и анаеробни бактерии (влагалищен секрет и стерилна урина). Но аз я получих вследствие на дългото лечение на уреаплазмата. Един лекар ми беше казал, че често уреаплазма върви в комбинация с бактериална вагиноза. Имах още няколко бактерии и лекарят ми обясни, че като махна уреаплазмата и те ще изчезнат. Махнах ги наистина, но сега изскочиха други. Просто от дългото лечение се получава нарушение на микрофлората във влагалището и е трудно да се възстанови. Затова уж слагаме лактобацили и пием пробиотици.
Докато се лекувах, на контрола все си пусках днк тест за уреаплазма и отделно и по една микробиология. След двата ми курса с азитромицин микробиологията излизаше чиста, но с много левкоцити, което показваше някакво възпаление. Съответно днк тестът за уреаплазма беше все положителен.
Третия път пих доксициклин и уреаплазмата изчезна, нямам левкоцити вече, но се появиха тези бактерии.
Определено доксициклинът е много по-силен антибиотик от азитромицина. В началото лекарите хич не искаха да ми го предпишат. Въпреки че ми помогна, сега пак ми е доста неприятно. Иска ми се вече да спра да пия хапчета и да си живея нормално, без да мисля за бактерии и зарази 😆 .
Но при всеки е различно и е въпрос на организъм и имунитет. Това, че при мен така се е получило, не значи, че при всички ще е така.

# 352
Valentina, можеш ли да кажеш по каква схема ти бяха изписали Доксациклина?

Нямам намерение да се самолекувам, просто аз трябваше да го пия по друга линия за 5 дена по 1 таблетка на 12 часа. Сега имам 2 предположение:
1. Ако съм имала инфекция с някоя микоплазма може би съм успала да я пребора;
2. Времето, за което съм го приемала е било много кратко и ако имам бактерия, сега тя е станала резистентна към Доксициклина.

# 353
Аз пих 10 дни по 1 таблетка на 12 часа.
Най-добре си направи изследване, може пък всичко да е наред и излишно да се тревожиш.
А иначе за уреаплазма уреалитикум изготвят антибиограма и така ще може да се види ако има бактерия, дали е резистентна към доксициклин. За другата - уреаплазма парвум, тази, която имах, аз лично не открих лаборатория, която да изготвя антибиограма. Нито разбрах разликата между двете, нито защо за едната може, а за другата - не. Никой не успя да ми обясни и просто се отказах накрая. За микоплазма не знам как стоят нещата.

# 354
Ще пускам излседване, но чакам да минат поне 14 дена от приема на антибиотика.
Първo ще изследвам ДНК na урина и после като ходя на контролен при гинеколога ще го помоля да ми вземе секрет и ще пусна пак.

# 355
Здравейте, откриха ми Ureaplasma urealyticum. Искам да попитам няколко неща, ако има запознати и могат да ми помогнат Simple Smile Първо: каква е разликата между двете уреаплазма? Второ: може ли тази гадина да ми съсипе тръбите? Трето: тъй като теста е правен с урина, може ли това да е само в урината и да не е засегната половата система?  Следващата седмица съм при АГ, но дотогава ще се радвам ако някой ми помогне Simple Smile Благодаря.

# 356
Ava, за жалост не мога да ти помогна с много информация, защото аз тепърва ще пускам изследване.
Каква беше причината данпуснеш ти? Имаш ли някакви симптоми или чисто профилактично си го направила?

# 357
Rocket, една приятелка си го пусна и аз реших да пусна и аз. Нямам симптоми. Февруари имам аборт в 9та седмица, но никой не ме насочи тогава да пусна и много ме е яд. Защото можеше досега да съм лекувала това нещо. Но както и да е. Надявам се бързо да преборя тази гадинка и догодина да имаме здраво бебе ❤ Пожелавам и на вас 😘

# 358
Благодаря мила!
И аз я пускам защото направих спонтанен аборт в 7гс, преди две седмици.
И мен никой не ме насочи, а трябваше аз сама да се ровя и търся. Сега чакам да мине ефектът на антибиотиците, които пих и ще пускам и аз изследването.
Успех и на ваас! Simple Smile

# 359
Дано да няма при теб тази гадина! Сега доста сдухах с тази гадина! Дано в половата система всичко е наред и бързо да я изтребя 😌

Общи условия

Активация на акаунт