Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 313
  • 762
  •   1
Отговори
# 330

[/quote]
Не съм чувала кървенето да е симптом на уреаплазма. Тя дори в повечето случаи си протича безсимптомно. То няма от къде другаде да дойде тази кръв освен от шийката и е много вероятно да имаш раничка на шийката. Аз също имам кървене и ми откриха такава. Задължително отиди на гинеколог да те прегледа с колпоскопски апарат. Дълго нелекуваните уреа/микоплазми и хламидия могат да предизвикат раничка.
Друг вариант за който се сещам е, че може да имаш кървав секрет от уретрата, но е по-малко вероятно, освен ако нямаш кръв в урината.
[/quote]

Благодаря ! Кръв в урината нямам. Имам раничка, но докторите казват, че не било от нея, но и никой не ме е гледал на колпоскопски апарат. Надявах се виновна да е уреаплазмата, да си я лекувам и да ми минава това кървене...

# 331
Summer_girl, ужас как може да ти кажат такова нещо! Разбира се, че кървенето е от нея и задължително трябва да се прегледа на апарата. Но въобще не се изненадвам от невежеството на лекарите, аз минах през 4-5 различни лекари докато ми я открият, а кой знае от кога я имам...

Rocket, изследване за плазмите най-рано 20-25 дни след приема на антибиотик, а за хламидия срокът е 40 дни, защото отнема повече време докато спаднат показателите.

# 332
А след лечението ДНК тест ли да пускам отново, или количествен?

# 333
ДНК тест задължително, а ако е положителен може и нов количествен за нова антибиограма.

# 334
Днес ходих до лабораторията. Казаха ми да изчакам поне 10 след антибиотика. Така и така се падат майче почивни, ще си изчакам поне 14.
Можете ли да препоръчате добър специалист в Стара Загора или Пловдив към който мога да се обърна след това?

# 335
Днес ходих до лабораторията. Казаха ми да изчакам поне 10 след антибиотика. Така и така се падат майче почивни, ще си изчакам поне 14.
Можете ли да препоръчате добър специалист в Стара Загора или Пловдив към който мога да се обърна след това?
Много е вероятно след толкова малък период да даде грешен резултат. Аз постъпих така преди 8 месеца и само си дадох парите, защото не беше минало достатъчно време! Успех.

# 336
ДНК тест задължително, а ако е положителен може и нов количествен за нова антибиограма.
А ДНК тестът кръвен ли е?

# 337
Мая, на мен ми казаха да занеса секрет от цервикален канал. Само така го правели в Новалаб, Стара Загора. Дадоха ми и специален комплет, с който да го взема.
Ако искаш избери си лароратория и се обърни към тях, за да ти кажат как го правят.

# 338
  • София
Здравейте, Fertility Test в Геника ДНК ли е? Какво е всъщност ДНК тест що се отнася към тези бактерии? Резултатите са май само положителен/отрицателен.. което се замислям, че не е ОК, нали трябва антибиограма..
Скрит текст:
(изследва:
Bacteria: Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis (TV), Gardnerella vaginalis;
Herpes family: HHV-1 - 8 (HSV-1, HSV-2, CMV, EBV, VZV, HHV-6, HHV-7, HHV-8)Wink

--> Видях, че пише, че е ДНК анализ, но другите въпроси ми остават, ако някой е търпелив да ми отговори Flowers Rose

# 339
Момичета, с мъжът ми решихме докато аз чакам да минат дните от антибиотика, той да вземе и да си пусне изследванията.
Урологът му каза да даде сперма в стерилно контейнерче.  Ще правим PCR в Бодимед.
Кога при това положение излиза положителен резултат? Само когато има активна инфекция или ще може да се засече и ако е просто носител?

# 340
Някой има ли идея защо се изчаква Н на брой дни между приема на антибиотик и контролното изследване - за да не излезе фалшиво отрицателен резултат или фалшиво положителен?

# 341
  • София
За да не излезе фалшиво отрицателен.

# 342
Des, аз тепърва тръгвам да се изследвам, но много чета по темата, защото направих спонтанен аборт в 7гс и не мога да си избия от главата, че я имам тази гадина.

В сайта на тази лаборатория пише, че за да е се изчисти ДНК на бактерията от организма трябват 30-40дена. Ако се тестваш по-рано може да даде фалшиво положителен резултат. Не знам къде е истината.

https://dermasofia.com/page.php?IDMenu=1014

# 343
  • София
Аз знам, че остатъка от антибиотика може да замаскира бактерията. Изводът е, че явно е добре да се изчака известно време..

Rocket, защо мислиш, че уреа/микоплазма може да са причината за аборта? Правиха ли генетичен тест на ембриончето да се изключи ген. грешка?

# 344
Jenn, не, при мен всичко приключи много бързо. Изхвърлих ембриончето почити веднага след като почна кървенето и не се наложи кюретаж. Нямаше материал за изследване с две думи.

А за уреа/микоплазмите си мисля, защото от години имам позиви за често уриниране и едно усещане за неизпразване на мехура. Правих се миробиология на влагалище и пълно излседване на урина два пъти - всичко беше чисто. Ходих на нефролог, видя че имам песъчинки в бъбреците и заключението беше, че е от тях. Решението - да пия повече течности.
Но сега като се замисля, никой никога не ми е казал да търся уреа и микоплазмия, а виждам, че те могат да предизвикат такива симптоми и освен това да са причина за спонтанен аборт в ранна седмица. И познай като ми се случи това преди 8 дена дали не съм изперкала вече! Само чакам да минат 14 дена от Доксациклина, който пих след аборта и съм първа за изледване. Междувременно пращам мъжа си в петък да дава материал да видим как са при него нещата.

Общи условия

Активация на акаунт