Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 335
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, аз питах и в друга тема, но и тук да си задам въпроса.
Задължително ли е изследването за бактериите да е от вагинален секрет или може и кръв?
В Бодимед има и двата варианта, а за мен ще е по-лесно на този етап да дам кръв.

Не знам за кръв. На мен ми я установиха с цервикален секрет. Чета тука момичета, които изследват и с урина.

Ако не се лъжа някъде беше писала, че пиеш антибиотик в момента, изчакай да му мине действието ако пиеш и тогава пусни бактерийте.
Антибиотика може да залъже резултата.

# 316
Офффф, урина съм искала да напиша!
Не знам защо за кръв си мисля. Заспал ми е мозъка.
Та, ако се пусна стерилна, първа урина, може ли да се очаква достоверен резултат?

Иначе, да. Аз ще го пускам чак другия месец. Просто си правя някаква план програма, че и други неща трябва да изследвам. Да знам кое как и кога може. Simple Smile

# 317
Здравейте, момичета !
От години се боря с бяло течение, а от година и половина имам и кървене, неустановено от какво.
Преди месец се разбра, че имам бактериална вагиноза.
Слагах глобули и на повторно микробиологично изследване беше изчезнала.
Докторът ми пусна и хламидия, микоплазма и уреаплазма, заради кървенето и ми излезна положителен за уреаплазма. Не ми стана ясно от прочетеното до тук, дали кървенето е симптом на уреаплазма.
Нямам нито сърбеж, нито цистит ... По-скоро четох, че хламидията е виновна за кървене между циклите.

Благодаря предварително !

# 318
Офффф, урина съм искала да напиша!
Не знам защо за кръв си мисля. Заспал ми е мозъка.
Та, ако се пусна стерилна, първа урина, може ли да се очаква достоверен резултат?

Иначе, да. Аз ще го пускам чак другия месец. Просто си правя някаква план програма, че и други неща трябва да изследвам. Да знам кое как и кога може. Simple Smile
Рокетче, първа сутрешна урина без тоалет. Аз пусках в Кандиларов ДНК тест на мико и Уреаплазма. Излезе си достоверен. Антибиограма няма обаче.

# 319
Благодаря, Лилак!
В Бодимед е нещо си PCA (ако правилно ми помни главата) и е за няколко полово предавани наведнъж.

Гледам тук преди 3 години (2016г) са ми пускали изследване на урината за бактериална флора?
Някой има ли идея какво се изследва там и дали включва тези уреа-микро плазмии?

# 320
Здравейте, момичета !
От години се боря с бяло течение, а от година и половина имам и кървене, неустановено от какво.
Докторът ми пусна и хламидия, микоплазма и уреаплазма, заради кървенето и ми излезна положителен за уреаплазма. Не ми стана ясно от прочетеното до тук, дали кървенето е симптом на уреаплазма.
Нямам нито сърбеж, нито цистит ... По-скоро четох, че хламидията е виновна за кървене между циклите.

Не съм чувала кървенето да е симптом на уреаплазма. Тя дори в повечето случаи си протича безсимптомно. То няма от къде другаде да дойде тази кръв освен от шийката и е много вероятно да имаш раничка на шийката. Аз също имам кървене и ми откриха такава. Задължително отиди на гинеколог да те прегледа с колпоскопски апарат. Дълго нелекуваните уреа/микоплазми и хламидия могат да предизвикат раничка.
Друг вариант за който се сещам е, че може да имаш кървав секрет от уретрата, но е по-малко вероятно, освен ако нямаш кръв в урината.

# 321
Baggy77, щом си с уреалитикум направи си антибиограма в Торакс. Дори и да не излезе нищо може да повториш изследването и в други лаборатории, че тази бактерия трудно се хваща с микробиологичните изследвания

Днес пуснах микробиологично изследване за Уреаплазма в Писанец, там също правели. От торакс ме върнаха, защото носих първа сутришна урина, а те изследвали само цервикален секрет. В Писанец изследват и двата вида проби. Не харесвам Писанец, но за да не ми отиде на вятъра пробата я пуснах там. Ако не изолира нищо, ще пусна цервикален и в Торакс. Този път съм решила да се лекувам по антибиограма, да видим какво ще се получи. Иначе наистина може посявката да не изолира нищо, понеже след толкова антибиотици съм намалила микробното число. Симптомите на парене също намаляха и се разредиха значително като честота, но още ги има от време на време. Уреаплазмата се трепе до крак и това е! Успех на всички в групата, пожелавам да не се застоявате за дълго в нея. Пак ще пиша какво е изолирано и какъв ще е следващия антибиотик или схема от антибиотици Simple Smile

# 322
Понеже моето необяснимо парене при уриниране продължава, реших да пробвам още малко да поровя за плазми. Почнах с ДНК тест на урина в Кандиларов - излезе отрицателен. Сега пуснах паралелно цервикален секрет в Геника и Щерев - пак ДНК. Ще пиша, ако някакво противоречие се появи в резултатите, но се моля всичко да е отрицателно наистина...

# 323
Здравейте, момичета !

Моите мико и уреаплазма след първоначален луд сърбеж и обилно воднисто течение преминаха в течение, примесено с кръв.
Имам чувството, че тия плазми са при всеки с различни симптоми.

# 324
Момичета, а колко време след употреба на антибиотик мога да си пусна изследване за плазмиите?
Аз приемах 5 дена Вибрамицин (доксациклин), но поради други причини.
Сега искам възможно най-скоро да пусна урина за PCR анализ и да видим ще се изолира ли нещо.

# 325
На мен ми каза след 40 дни.
Какъв тест е най- добре да си пусна за хламидия?
Не знам защо лекарката заедно с плазмите не ми пусна и за хламидия?
Пак ми се явява едно бяло течение напоследък, иска ми се да проверя дали са отново гадините...

# 326
Оле, 40дни. Cry
Аз се надявах до края на месеца да мога да се тествам, че ако открием проблем да почваме лечение.

# 327
Оле, 40дни. Cry
Аз се надявах до края на месеца да мога да се тествам, че ако открием проблем да почваме лечение.
Толкоз... и аз бях много разочарована.

# 328
Абе как 40 дни. 14-20 знам аз

# 329
Майче ще звънна утре или ще отида на място в лабораторията, че ако може слд 14 дена да ги пусна, ще е супер.
От много години имам проблеми с ходенето по малка нужда. Нямам парене, сърбеж или течение, но често не мога да се изходя докрай. Сякаш мехурът ми не се изпразва напълно (извниявам се за описанието).
Пускахме тогава гинекологични изследвания, но не помня вече какво беше. Не се изолира нищо в микробиологичта както на влагалището, така и в урината. Но наистина не знам какво са ми изследвали.

Общи условия

Активация на акаунт