Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 115
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Lilyto
 Двете май ще си страдаме. Няма такова чудо необяснимо. Но пусни днк урина наистина.
А правила ли си всеки път антибиограма при положителна уреаплазма? Едни и същи ли ти излизаха резистентни и чувствителни антибиотици? Дали се развива резистентност се чудя?

Антибиограма на Парвум не правят, поне аз не намерих къде. Интересното е че в края на 2016 бях с Парвум и я излекувах, а тази пролет при една отчаяна контрола, се оказах с Уреалитикум, за която ме пратиха и на антибиограма след неуспешно лекуване със Сумамед. Най-интересното е, че беше чувствителна на почти всички антибиотици, включително азитромицин (съставката на Сумамед) и дори такива антибиотици, които не съм чувала да се изписват за уреаплазма.
Така че за резистентност не мога да кажа нищо....
Другата седмица отивам да пусна и една урина в Геника. Най-много едни пари просто да профукам. Дискомфорта е неописуем и физически и психически.

Приемам съвети в коя друга лаборатория да пусна такова изследване, в Пловдив.

# 121
Здравей бях при Даскалов и ми ги пусна в лаборатория Пловдив ул. Васил Априлов 14 ет 3 каб. 5 - иван иванчев лаборатория изследванията са днк и се правят в София. Иначе има и в бодимед.. И геника, но тя е ясна. Съветвам те да е с цервикален секрет, а не урина.

# 122
Лили, опитай алкално хранене - нищо не губиш, просто малко по-трудно се свиква, ако си имаш любими не-алкални храни. Купи си лентички за тестване на PH на  урината ( лакмус)от БиоБалев магазините или аптека - така ще можеш да следиш дали оргамизмът ти  се алкализира и колко. Пишкаш сутрин като станеш и след 15 секунди се оцветява според нивото на киселинност/алкалност. Така можеш да се проверяваш 3-4 пъти седмично и да имаш представа до къде си с алкализацията.

Аз имах само уреалитикум и я изчистих от първия път с вибрамицин без антибиограма ( смотан лекар и смотаната аз, че следвах, можеше да не стане), защото да, разбира се, че се развива резистентност..

Сега имам отшумявящи симптоми чат пат някое циститче ме тресва, но без течения и парене, просто лек дискомфорт, който си минава. Тия дни обаче съм все по-добре. Пия пробиотици Фемфлора, пробиотик с боровинка основно, вит Д, бета глюкани, омега 3- честно казано пия ги като наследство от hpv, което вече излекувах и не е нужно вече, но пробиотиците ще ги карам още докато не спрат циститите някога.

# 123
Момичета, а случвало ли ви се е да ви се появи акне от уреаплазмата или от антибиотика, защото аз имам едно доста гадно на челото само , дребни малки пъпчици без върхове само леко червени. И се чудех дали е в резултат на уреаплазмата или антибиотика, защото вчера ми последното хапче, благодаря ви:)

# 124
Момичета, а случвало ли ви се е да ви се появи акне от уреаплазмата или от антибиотика, защото аз имам едно доста гадно на челото само , дребни малки пъпчици без върхове само леко червени. И се чудех дали е в резултат на уреаплазмата или антибиотика, защото вчера ми последното хапче, благодаря ви:)

Възможна е алергична реакция към антибиотика, такива пъпчици съм виждала като алергия към храна обаче

# 125
Не ми се е случвало. Звучи като натравяне/алергия към нещо. Може да е нещо моментно хормонно, но Лили е права, че може да не ти понася антибиотикът.

# 126
Благодаря ви момичета! Може и да е от антибиотика, а пък и от храна може да се е получило, но не съм променяла много начина си на хранене или пък не съм сменяла продуктите си за лице или коса... ще го мисля, много ви благодаря, успех:))

# 127
Lilyto
 Двете май ще си страдаме. Няма такова чудо необяснимо. Но пусни днк урина наистина.
А правила ли си всеки път антибиограма при положителна уреаплазма? Едни и същи ли ти излизаха резистентни и чувствителни антибиотици? Дали се развива резистентност се чудя?

Антибиограма на Парвум не правят, поне аз не намерих къде. Интересното е че в края на 2016 бях с Парвум и я излекувах, а тази пролет при една отчаяна контрола, се оказах с Уреалитикум, за която ме пратиха и на антибиограма след неуспешно лекуване със Сумамед. Най-интересното е, че беше чувствителна на почти всички антибиотици, включително азитромицин (съставката на Сумамед) и дори такива антибиотици, които не съм чувала да се изписват за уреаплазма.
Така че за резистентност не мога да кажа нищо....
Другата седмица отивам да пусна и една урина в Геника. Най-много едни пари просто да профукам. Дискомфорта е неописуем и физически и психически.

Приемам съвети в коя друга лаборатория да пусна такова изследване, в Пловдив.

Пусни си в Торакс, имат антибиограма.
След първия антибиотик , изписан на късмет, имам чувството, че моето воднисто течение се засили, почна и кръв с него.
Засега съм Ок, след Клиндамицина седмица имах едно пресечено бяло течение, но ония половингодишни течове спряха.
Сега ме е страх след дни да ида да се тествам излекувана ли съм.

# 128

Пусни си в Торакс, имат антибиограма.
След първия антибиотик , изписан на късмет, имам чувството, че моето воднисто течение се засили, почна и кръв с него.
Засега съм Ок, след Клиндамицина седмица имах едно пресечено бяло течение, но ония половингодишни течове спряха.
Сега ме е страх след дни да ида да се тествам излекувана ли съм.

В Торакс засичат само Уреалитикум и за мой късмет баш там ми засекоха втория път уреаплазмата, въпреки че преди това не я засичаха. Явно не е била в растеж.
Сега искам с урина да си направя контрола докато стане време пак да ида на лекар. Моя доктор каза, че няма смисъл повече да се изследвам след като показах вече отрицателен резултат, но ме опасява, че контролата беше прекалено скоро след антибиотика и уреаплазмата не е била изтрепана.

Страх, не страх, отивай да се провериш и стискам палци да си се отървала!

# 129
Здравейте момичета,
3 месеца след приема на Доксициклин с Азакс нямах никакви симптоми. Поради гинекологичната операция, която претърпях не съм водила и полов живот през това време. Подновихме половите контакти съвсем скоро, но с презерватив, тъй като половинката не си е пуснала още изследвания. Аз си пуснах контролни след 15 дни и бяха отрицателни, но не знам защо ме изследваха само за Уреаликтикум. Сега планирам да си пуснем ДНК и двамата. След като подновихме половите контакти почувствах отново лек дискомфорт, леки циститни обаждания. Започнах да се ровя и чета и започнах билки и промивки. Попаднах на програма за лечение на уреаплазма, хламидия и т.н. и реших да започна, за да утрепя тая гад веднъж завинаги. Още след първия прием на Кора от мравчено дърво и веднага получих облекчение. Първият ден три по 2, а вече една седмица го пия 2 х 2. Схемата е следната: мравчено дърво, ударни дози сребърна вода ,  ензими и пробиотици. И вече по избор - котешки нокът, ехинацея, астрагалус, МСМ. Има излекувани от уреаплазмен простати с 3 месеца ударни дози сребърен препарат.Аз мисля да опитам и всичко вагинално да го утрепя вече.

# 130
Bibina78, благодаря много за информацията и идеите! Звучи обещаващо и е изцяло природно, което е супер. Дано помогне на хората тук, аз също бих пробвала, защото си вървя отрицателна на ДНК на всичките уреаплазми и хламидии, но ми мравучка чат пат. Да сте жива и здрава!

# 131
Bibina78, благодаря много за информацията и идеите! Звучи обещаващо и е изцяло природно, което е супер. Дано помогне на хората тук, аз също бих пробвала, защото си вървя отрицателна на ДНК на всичките уреаплазми и хламидии, но ми мравучка чат пат. Да сте жива и здрава!

Същото е и при мен, нещо като леко боцкане и мравучкане.
Уреаплазмата е смесица от бактерии и гъбички. Следователно трябва да използваме такива препарати, които атакуват бактерии и гъбички.
Бактерии - ММС, кислородна вода, сребърна вода, мравчено дърво, ехинацея, котешки нокът
Гъбички - гъбичките , доколкото знам аз са вид паразит. Четох, че мравченото дърво също е страхотен противогъбичен препарат. А днес съм много заинтригувана от ВАРБУРГИЯ и мисля да я пробвам. Била страхотна за цистит и вагинални инфекции.
Пила съм и Кордицепс, за който също четох, че чисти микоплазми, хламидии, уреаплазми. Също и Кориолуса, който се ползва при папилома вирус.
В момента пия чай и правя промивки точно с такива билки - кора от дъб, невен, котешки нокът, бял равнец, бял пелин, змийско мляко. И разбира се не на последно място звуковото лечение. Smile Да си пожелаем успех, момичета. Искам да го живея тоя живот, не да мисля само как да се справям с болести и проблеми.Heartpulse

# 132
Bibina, от всичко това съм пила само кориолуса, за hpv. Не помогна Simple Smile Помогнаха други хиляда неща, но това за друга тема. Тук сме за уреаплазмата..та исках да попитам за сребърната вода - от къде и под каква форма си я набавяте? С мъжа ми чухме за един извор със сребърна вода тук около София, но не съм много убедена дали е ок да пием от там.

А мравчената кора( pao d'arco, нали?) на под формата на хапчета ли я приемате?

# 133
Здравейте, момичета! И аз съм по същия начин - минаха 2 курса лечение с диксициклин, сега си чакам времето да дойде за новата контрола, но си имам и аз дразнещото боцкане. Ще ви послушам и ще си намеря и аз тези билки, но може би при мен ще е малко трудно, защото живея в Лондон и ще трябва да ги поръчвам от някъде далеч, но пак ще проверя дали и тук ги има. Успех и благодаря Simple Smile)

# 134
Здравейте, момичета! И аз съм по същия начин - минаха 2 курса лечение с диксициклин, сега си чакам времето да дойде за новата контрола, но си имам и аз дразнещото боцкане. Ще ви послушам и ще си намеря и аз тези билки, но може би при мен ще е малко трудно, защото живея в Лондон и ще трябва да ги поръчвам от някъде далеч, но пак ще проверя дали и тук ги има. Успех и благодаря Simple Smile)

_dbdb_ имаш всичко в Лондон, на вероятно и по-добри цени от тук. Всичките ми добавки са или от iherb.com през UK или от www.healthmonthly.co.uk или от amazon.co.uk

Не купувам почти нищо от бг - на тройни цени понякога, а и при тези количества, които изпих щях да съм във фалит 😁

Общи условия

Активация на акаунт