Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 308
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
Аз минавам да се оплача, че днес излезнаха изследванията на ММ.
Положителен е за Уреаплазма Парвум. Sad
Утре ще звъни на наш познат, който е уролог, за да видим какво ще правим.
Чудя се, при това положение, дали сега да се изследвам и аз или направо да го направя след приема на антибиотика, който ще ни изпишат?
Засега всичко пускаме в Бодимед и там няма количествен показател, само положителен и отрицателен резултат.

Търсих много информация, конкретно за Парвум като разновидност, но такава почити няма.
Имах надеждата, че октомври ще можем да подновим опитите са бебе, а сега кой знае колко месеци ще се мъкнем в лечение! Disappointed Relieved

# 361
И аз съм с уреаплазма Sad С ММ пихме 10 дена лефлокс и в понеделник, на 5ти съм на контрола. Много гадно. Бяхме решили, че ще почваме бебеправене, реших да си пусна предварително някои изследвания по съвет на гинеколожката и излезе уреаплазма парвум. Имам я от много години, защото постоянно се оплаквах от цистит на личната, на др гинеколози, но никой не се сети за това изследване... Сега ще трябва да поотложим бебеправенето докато се излекуваме. Преди лефлокса пих 5 дена азакс, защото бях грипясала и съвсем случайно личната го беше изписала. Но симптомите ми продължават и съм 100 процента сигурна, че не съм се излекувала. Дано поне ММ да е отрицателен Sad

# 362
Скрит текст:
Здравейте, откриха ми Ureaplasma urealyticum. Искам да попитам няколко неща, ако има запознати и могат да ми помогнат Simple Smile Първо: каква е разликата между двете уреаплазма? Второ: може ли тази гадина да ми съсипе тръбите? Трето: тъй като теста е правен с урина, може ли това да е само в урината и да не е засегната половата система?  Следващата седмица съм при АГ, но дотогава ще се радвам ако някой ми помогне Simple Smile Благодаря.

Здравей, Avvva!
На този линк можеш да намериш най-общо разграничението между микоплазми и уреаплазми и по-специално между видовете уреаплазми:
http://www.genica.bg/documents/tests/112/MycoplasmaUreaplasma.bg.pdf
От всичко, което съм попрочела из различните сайтове, а и според генеколозите,  които аз лично съм посещавала, да, би могло да бъде причина за запушване на тръбите, но не винаги и не категорично уреаплазмената инфекция води до това. Уреаплазмената инфекция се предава по полов път, така че вероятно до пикочните пътища е стигнала след като вече си я имала във влагалището. До сега не съм срещала някой из форумите, който я има само в пикочните пътища. При мен ДНК тестът отчита уреаплазма уреалитикум и в цервикалния секрет и в урината. Важното е тестовете, които правиш да бъдат ДНК задължително! Всички останали видове тестове са ненадеждни и не би трябвало да се разчита на отрицателния им резултат. Успех, въоръжи се със търпение, понеже курсовете на лечение са малко по-дългички, а контролните изследвания са минимум месец след привеждане на лечението. Стискам палци да минава от първия път!

Скрит текст:
И аз съм с уреаплазма Sad С ММ пихме 10 дена лефлокс и в понеделник, на 5ти съм на контрола. Много гадно. Бяхме решили, че ще почваме бебеправене, реших да си пусна предварително някои изследвания по съвет на гинеколожката и излезе уреаплазма парвум. Имам я от много години, защото постоянно се оплаквах от цистит на личната, на др гинеколози, но никой не се сети за това изследване... Сега ще трябва да поотложим бебеправенето докато се излекуваме. Преди лефлокса пих 5 дена азакс, защото бях грипясала и съвсем случайно личната го беше изписала. Но симптомите ми продължават и съм 100 процента сигурна, че не съм се излекувала. Дано поне ММ да е отрицателен Sad

Impresita аз също съм бясна на всички генеколози, уролози, лични лекари, който използват диагнози като "хроничен цистит" , продължаващ години наред без да се търси някаква причина. След 7 курса с антибиотици реших да си самоназнача днк изследване за микоплазми и уреаплазми. И естествено лъснаха уреаплазми като бял ден. Поне знаят вече с какво и как да ме лекуват. Не че пак не ми изписаха неадекватно лечение с курс 5 дни Доксициклин. Абсолютно нищо не стана. След курс 10 дни Клацид, също не стана. Мисля че няма да се разминеш с 5 дни Азакс. На мен ми назначиха нов курс на лечение. Сумамед и Докаициклин по схема. Дано този път има ефект най-накрая! Успех желая!

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 01:31 от AnMary

# 363
Каква ти е този път схемата и за колко дни? Дано има ефект!

# 364
Каква ти е този път схемата и за колко дни? Дано има ефект!

ioli този път ми предписаха схема за 1 месец. Първата седмица пия 3 хапчета Сумамед 500 през 12 часа, почивам 7 дни и на следващата седмица отново изпивам 3 хапчета Сумамед 500 на 12 часа и на следващия ден започвам Доксициклин 14 дни. Малко ми се вижда странна тази схема. Виждала съм из форума различни схеми с доксициклин и азитромицин, които са предписвали на момичетата, но такава определено не съм виждала тук. Тази схема е предписана от урологът ми, според който това е начинът най-накрая да се излекуваме, но моят генеколог е на мнение, че това са доста антибиотици и ме съветва да пия само Доксициклин за 14 дни. Още се колебая какво да правя и кой да послушам. Sad

# 365
Baggy, благодаря за разяснението. Сега се порових да видя какво точно изследване са ми пускали преди време и излиза, че не е ДНК тест. Значи въпреки отрицателните резултати, има вероятност да съм заразена?

Може ли да кажеш ти кои изследвсния точно си пусна и в коя лаборатория?

# 366
Baggy77, на мен ми се вижда много добре тази схема, послушай уролога. На мен Доксициклин само 14 дни не ми помогна. По-добре ударна схема от сега, отколкото после пак да ти се наложи да пиеш АБ. Само помоли гинеколога да ти изпише нещо за гъбички. Ако не е тайна кой е урологът? Мисля че повечето лекари изписват прекалено кратки курсове с АБ и това е причината да не се маха гадната бактерия. И аз съм в търсене на лекар, който да ми изпише подходящ курс поне 1 месец. В чуждестранните форуми виждам, че всички лекуват уреаплазмата точно с такива дълги курсове по над 21 дни, а само тука изписват АБ за по 7, че и даже 3 дни. Според мен е по-добре един път ударно дълъг курс, отколкото всеки месец различен АБ без ефект. Доксициклинът се понася добре от повечето хора, даже някои го пият по 2 месеца за акне, макар и в по-малки дози. Само трябва много да се пазиш от слънцето докато го пиеш.

# 367
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, откриха ми Ureaplasma urealyticum. Искам да попитам няколко неща, ако има запознати и могат да ми помогнат Simple Smile Първо: каква е разликата между двете уреаплазма? Второ: може ли тази гадина да ми съсипе тръбите? Трето: тъй като теста е правен с урина, може ли това да е само в урината и да не е засегната половата система?  Следващата седмица съм при АГ, но дотогава ще се радвам ако някой ми помогне Simple Smile Благодаря.

Здравей, Avvva!
На този линк можеш да намериш най-общо разграничението между микоплазми и уреаплазми и по-специално между видовете уреаплазми:
http://www.genica.bg/documents/tests/112/MycoplasmaUreaplasma.bg.pdf
От всичко, което съм попрочела из различните сайтове, а и според генеколозите,  които аз лично съм посещавала, да, би могло да бъде причина за запушване на тръбите, но не винаги и не категорично уреаплазмената инфекция води до това. Уреаплазмената инфекция се предава по полов път, така че вероятно до пикочните пътища е стигнала след като вече си я имала във влагалището. До сега не съм срещала някой из форумите, който я има само в пикочните пътища. При мен ДНК тестът отчита уреаплазма уреалитикум и в цервикалния секрет и в урината. Важното е тестовете, които правиш да бъдат ДНК задължително! Всички останали видове тестове са ненадеждни и не би трябвало да се разчита на отрицателния им резултат. Успех, въоръжи се със търпение, понеже курсовете на лечение са малко по-дългички, а контролните изследвания са минимум месец след привеждане на лечението. Стискам палци да минава от първия път!

Скрит текст:

Impresita аз също съм бясна на всички генеколози, уролози, лични лекари, който използват диагнози като "хроничен цистит" , продължаващ години наред без да се търси някаква причина. След 7 курса с антибиотици реших да си самоназнача днк изследване за микоплазми и уреаплазми. И естествено лъснаха уреаплазми като бял ден. Поне знаят вече с какво и как да ме лекуват. Не че пак не ми изписаха неадекватно лечение с курс 5 дни Доксициклин. Абсолютно нищо не стана. След курс 10 дни Клацид, също не стана. Мисля че няма да се разминеш с 5 дни Азакс. На мен ми назначиха нов курс на лечение. Сумамед и Докаициклин по схема. Дано този път има ефект най-накрая! Успех желая!

Много благодаря за инфото! Сега възникват и средните въпроси - при евентуално (не дай Боже) запушване на тръбите само с ин витро ли би станало бебе? И начина да разбера дали има запушване е с цветно снимка при отрицателен резултат, нали? Много ми е притеснено 🥺 Довечера ми е прегледа! С първата бременност нямах никакви проблеми, сега от къде дойде това 🥺

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 16:05 от AnMary

# 368
Здравейте,  при вас паренето по време или след уриниране е?

# 369
След при мен.

# 370
Благодаря  *ioli*,  да ви попитам и имали ли сте периоди през, които симптомите отшумяват?

# 371
Аз парене нямах никакво. А сигурно съм имала уреаплазма парвум поне 5-6 години. Имах единствено силно бяло течение.
Парене при пишкане получих по време на третия курс антибиотик, а след лечението получих силен цистит, но предизвикан от чревни бактерии в урината.

# 372
Благодаря  *ioli*,  да ви попитам и имали ли сте периоди през, които симптомите отшумяват?

Докато пиех антибиотици имах леко подобрение и след тях симптомите ми са по-слаби на моменти, но никога не са изчезвали.. от половин година вече.

# 373

Много благодаря за инфото! Сега възникват и средните въпроси - при евентуално (не дай Боже) запушване на тръбите само с ин витро ли би станало бебе? И начина да разбера дали има запушване е с цветно снимка при отрицателен резултат, нали? Много ми е притеснено 🥺 Довечера ми е прегледа! С първата бременност нямах никакви проблеми, сега от къде дойде това 🥺
[/quote]

Аз те съветвам въобще да не се тормозиш над тези неприятни въпроси. Няма категорично твърдение никаде из източниците дали уреаплазмата води задължително до запушване на тръбите. Иначе изследването е цветна снимка  на тръбите. Не мисли чак в такива крайности. Трябва спокойствие и хубава нагласа за бебеправенето Simple Smile Но преди това трябва да видиш задължително черно на бяло отрицателен резултат! Simple Smile Може да споделиш какво лечение е предписъл генекологът ти Simple Smile

# 374
Здравейте, изписаха ми Вибрамицин за 10 дни, 2х1 т. (както и за ММ). Имам Уреаплазма Парвум. Виждам при някои момичета лечението е 14 дни, чудя се каква е разликата, 10 дни достатъчни ли ще са и т.н.

И на мен ми се въртят същите въпроси в главата, както на Авва - ако гадината е запушила тръбите, дали IVF е единствената опция и т.н....

Общи условия

Активация на акаунт