Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 291
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
В голяма чуденка съм и да питам правилите ДНК изследване за уреаплазма. След лечение и тест чрез посявка излезе отрицателна. Реших след като мине още малко време да пусна пак, но ДНК. Та сутринта оставих нещата в лабораторията и вече има излязъл отрицателен резултат. Възможно ли е толкова бързо, при условие, че пише резултат след 5 дни?
Благодаря Simple Smile

# 376
Аз незнайно колко години съм си я носила моята уреаплазма парвум и нямах запушване на тръбите, нито друго увреждане....не е задължително да нанесе такива щети, но не е и изключено...
Иначе с цветна снимка се проверява дали има запушване, ако и двете тръби не пропускат изобщо решението е инвитро....
При неуспешни опити в рамките на половин-една година АГ препоръчват цветна снимка....

# 377
Аз незнайно колко години съм си я носила моята уреаплазма парвум и нямах запушване на тръбите, нито друго увреждане....не е задължително да нанесе такива щети, но не е и изключено...
Иначе с цветна снимка се проверява дали има запушване, ако и двете тръби не пропускат изобщо решението е инвитро....
При неуспешни опити в рамките на половин-една година АГ препоръчват цветна снимка....

Да, аз се бях засилила да правя снимка и затова пуснах и за тези гадини. Опити правим над година...

# 378
Еми за твое спокойствие може да си направиш ЦС, АГ тогава ми каза, че след снимката по-лесно се забременявало, защото ако имало някакви малки стеснения се отпушвали от изстрелването на контрастното вещество (един вид се продухват) и нещата ставали по-лесно...
При мен не се получи точно така, но е хубаво да се види какво е положението...

# 379
Здравейте,
В голяма чуденка съм и да питам правилите ДНК изследване за уреаплазма. След лечение и тест чрез посявка излезе отрицателна. Реших след като мине още малко време да пусна пак, но ДНК. Та сутринта оставих нещата в лабораторията и вече има излязъл отрицателен резултат. Възможно ли е толкова бързо, при условие, че пише резултат след 5 дни?
Благодаря Simple Smile
някои лаборатории пишат отрицателно докато не излезе резултата. След това ако има промяна го коригират.

# 380
Моята снимка беше през юни, засега още няма ефект, въпреки че и аз тайничко се надявам да стане, но надали, тъй като сме с кофти спермограма.
И при мен тръбите са проходими и както написах, поне 6 години съм си я влачила бактерията. Даже и ИгГ-то за хламидия ми беше положително плюс уреаплазма парвум и бактериална вагиноза. Бях си за лудницата, честно казано. Но притесненията само вредят.
Моят съвет е да не четете страхотии, както аз четох месеци наред. Бях стигнала чак до неизлечими болести, ревове и пълно отчаяние. Ужасен период, за който не искам да си спомням.
Да, може и да стане нещо гадно, но може и да не стане. Пазете психиката си, че става страшно иначе.
Лекувайте се и внимавайте с количеството антибиотици и безкрайните схеми и курсове на лечение. Спортувайте и подсилвайте имунитета си.
Всичко ще е наред! Търпение и спокойствие!

# 381

Много благодаря за инфото! Сега възникват и средните въпроси - при евентуално (не дай Боже) запушване на тръбите само с ин витро ли би станало бебе? И начина да разбера дали има запушване е с цветно снимка при отрицателен резултат, нали? Много ми е притеснено 🥺 Довечера ми е прегледа! С първата бременност нямах никакви проблеми, сега от къде дойде това 🥺

Аз те съветвам въобще да не се тормозиш над тези неприятни въпроси. Няма категорично твърдение никаде из източниците дали уреаплазмата води задължително до запушване на тръбите. Иначе изследването е цветна снимка  на тръбите. Не мисли чак в такива крайности. Трябва спокойствие и хубава нагласа за бебеправенето Simple Smile Но преди това трябва да видиш задължително черно на бяло отрицателен резултат! Simple Smile Може да споделиш какво лечение е предписъл генекологът ти Simple Smile
[/quote]

Изписа вибрамицин 12 дни 2х1 (за мен и за мм), пробиотик (този новия, женски) и микомакс (отново за мен и мм). Надявам се да убием тази гад. Доки ми каза изследване след 3 месеца, че дотогава можело да има ДНК на бактерията, но тя реално да е мъртва и сега съм в чуденка кога да пускаме Thinking

# 382
На мен ми казаха контрола след най-рано 21 дни , за да няма фалшиво отрицателен резултат в следствие на антибиотика...

# 383
Здравейте. След месеци неуспешни опити за забременяване, накарах съпруга ми да си пусне изследване за полово предавани болести, защото знам че те често пречат на сперматозоидите. Излезна положителен за Ураплазма Парвум!
За да видим към кои антибиотици е чувствителна пуснахме и посявка на еякулата. Днес излезнаха резултатите. Няма Уреаплазма, но има Ентерококи Фекалис, масово! Пише също, че няма наличие на левкоцити (това не знам какво отношение има).
В момента съм объркана, защото не разбирам как така не се изолира уреаплазма? Какво значи това?
Изолира се в ДНК изследването, но не и в посявката, което на практика значи, че няма как да се види резистентността и?

Има ли други с такъв случай?

# 384
Здравейте. След месеци неуспешни опити за забременяване, накарах съпруга ми да си пусне изследване за полово предавани болести, защото знам че те често пречат на сперматозоидите. Излезна положителен за Ураплазма Парвум!
За да видим към кои антибиотици е чувствителна пуснахме и посявка на еякулата. Днес излезнаха резултатите. Няма Уреаплазма, но има Ентерококи Фекалис, масово! Пише също, че няма наличие на левкоцити (това не знам какво отношение има).
В момента съм объркана, защото не разбирам как така не се изолира уреаплазма? Какво значи това?
Изолира се в ДНК изследването, но не и в посявката, което на практика значи, че няма как да се види резистентността и?

Има ли други с такъв случай?

Доколкото знам и съм чела, ДНК изследването е по-надеждно. Четох, че Уреаплазмите и Микоплазмите се изолират много трудно на посявка и затова често се получава фалшиво отрицателен резултат. Също, на Парвум не се правело антибиограма.

# 385
Знам че ДНК е по-сигурен, затова него пуснахме. Но той не дава възможност за антибиограма.
От доста дни чета и виждам, че под 10^4 бактериално число не е нужно лечение. Възможно ли е да не излиза в посявката понеже е под тази стойност?
Вече съвсем се омотах! 😄

# 386
Знам че ДНК е по-сигурен, затова него пуснахме. Но той не дава възможност за антибиограма.
От доста дни чета и виждам, че под 10^4 бактериално число не е нужно лечение. Възможно ли е да не излиза в посявката понеже е под тази стойност?
Вече съвсем се омотах! 😄
Да ти кажа аз бих заложила на сигурно с лечение. И то не за друго, ами наистина на много места чета, че тези плазми много трудно се култивират в лаборатория и затова може да е фалшиво отрицателен.

# 387
Мерси Лилак. При всяко положение ще се лекуваме.
Съпругът ми сега говори с уролога по телефона и той му е казал, че в Бодимед ги изолират бактериите, дори при обикновените посявки (особено при мъжете - това е подчертал).
Понеделник ни вика на преглед, за да видим как ще процедураме. Евентуално ще пускаме изследването някде, където могат да ни посочат и микробиологични число.

Просто исках да знам дали има и други с този казус - в ДНК се изолира, но не и в посявката за антибиограма?

# 388
Не сте само вие, при почти всички е така. ДНК тестът ги открива на 100%, а посявката има много ниска успеваемост. Специално при вас колкото и посявки да пускате, винаги ще са отрицателни, защото имате парвум. За нея не се прави посявка с антибиограма никъде. Само за уреалитикум се прави, но много лекари явно не го знаят това. В предишните страници много подробно съм писала за парвум, защото и аз я имам от доста време вече. А двата вида уреаплазми се лекуват по различен начин.

# 389
Ioli, не само лекарите не го знаят, а и лабораториите!
Моят мъж е положителен за Парвум и лекарят му каза да пусне посявка. Няма да коментирам тук лекаря.
Интересното е, че в Бодимед Стара Загора казаха, че правят такава. Разбира се излезна отрицателна. Звъннахме в клона им в София. От там много любезно ни се извиниха и обясниха, че за Парвум няма реактив за посявка, защото над 95% процента от хората я имат. Казаха, че лекарите знаели как се лекува и с кои антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт