Трепет Коледен ни завладява, а подаръчето МАЙско шава, шава!

• 33 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нослето до ден днешен почиствам, но в очите не съм капала. Само мокрех тампонче сутрин и минавах по очето, да почистя гурели, ако има. Сушилня и аз вече имам та няма да гладя. Аз също кърмех, но винаги съм имала шише с вода и шише с чай. Малко съм от тези, дето смятат, че детето трябва да свиква с водата от бебе че после на какви драми съм била свидетел...

# 61
Аз също давах вода от рано. Пък и в тия летни жеги как да му давам само кърма. Също смятам, че прекалено стерилната среда не е добре. Трябва да се свиква със света, в който живеем. А бактериите са лоши, но и добри. А добрите пазят от лошите.  Soul, не се притеснявай, в движение ще ги отработиш нещата.
Ей, хубаво, че ми казахте за сушилнята. И аз имам вече. Сега се зарадвах, че няма да гладя. Joy

# 62
Мерси, момичета! По-спокойно ми е. И ние имаме сушилня - страхотен уред, а и щом ще ми спести и гладенето... екстра!
За шишетата и другите подобни, и аз мисля в тенджера, стерилизатора ще си го спестя.
Вдъхвате ми кураж, страхотни сте!

# 63
Аз стерилизирах бибите и помпата само първия път след като ги купих. После само миене. Гладких бебешките дрешки само веднъж - бях в 9тия месец и умирах от скука в къщи, та реших да отдам значимото на българските ми корени и изгладих дрешките, които бях купила.
По принцип само в българия съм чувала за гладене на бебешки дрехи - в другите части на света не се прави и децата оцеляват (говоря за държави, където няма и сушилни). Така че не се вманиачавайте в стерилизирани и гладене - по-добре отделете това време за бебето или себе си Grinning

# 64
Тук гледам сте дръпнали с едно 6 месеца във времето Grinning
Аз да питам някоя от вас ходи ли на йога за бременни или гимнастика, някакъв спорт? Аз мисля да ходя и тук уж намерих едно йога студио по-ориентирано към бременни, Янтра в Изток. Някой с отзиви? И като цяло де на тази тема Simple Smile

# 65
Чак пък толкова да сме дръпнали... интересно ми беше момичетата с опит да споделят... чешем си езиците на теми, които ни вълнуват, още повече че си спомням преди месец се говореше за колички, че даже някои май си купиха тогава, но не задълбах по въпроса. Да избутаме зимата и ще търсим количка. Страх ме е с големи покупки от рано.

# 66
Аз на шега го казвам Simple Smile разбира се, че ще се обсъждат всякакви неща, които ни интересуват. Аз също освен 2 чифта  дънки и крем за стрии, нищо друго не съм купувала, не съм мислила, гледала, харесвала. Така усещам нещата Simple Smile но и се радвам на момичетата, които вече са го направили - после ще ги използвам за инфо Hug Сега съм на вълна йога, док каза, че е добре и може да помогне на кръвотока (нямам идея как), та така Simple Smile

# 67
Аз имам мнение, но няма да ти хареса. Joy
През годините преминавам през йога периоди и тренирам почти всеки ден по 2 - 3 месеца например. Казвам това, за да изясня, че като забременях йогата не ми беше нещо ново или чуждо. Започнах в нас да си правя йога за бременни на Лара Дута, която също беше бременна на клипчето. Имаше една поза tabletop. Не я знам на бг как е - на 4 крака с гръб към пода, права линия от колена до рамена. Еми, отлепих си ръбчето на плацентата с нея. Рязка жестока болка все едно нещо се скъса. Не обърнах внимание - то все нещо боли с тая бременност. Няколко часа по-късно ме приеха с обилно кървене. Добре че спря и не се наложи спешно секцио около 28 седмица...
Братовчедка ми и тя от йога за бремени си я хванаха съвсем реални родилни контракции. Цяла нощ и тя имаше екшън.
Просто трябва много да се внимава. Тялото не е това, което е в нормално състояние и понякога човек не се усеща. Аз го правих това упражнение един месец, но ето на на един месец и един ден стана беля. А и на някой може да му ок едно упражнение, на друг да му се отлепи ръбчето на плацентата. Grinning
Трябва много добре да се прецени и съобрази всяко едно движение и да си знаеш границата.
Иначр количката си я купих от Jane. Утре чакам доставка. Като е вече второ и си мислиш за такива неща от по-рано. По-практичен е погледът. Но и аз с първото никога не бих купила количка в средата на 4-ия месец, само защото била - 54%. Просто не ми е идвало даже на акъла дс гледам.
Абе, аз с първото бях много спокойна. Някак си вътрешно знаех, че всичко ше е ок и с бременността и после. Работех на 2 места и нямах време да се притеснявам. Сега само с една работа и то доста лека като време имам доста възможност да се панирам. Дори с отлепената плацента бях спокойна и си работех в болницата на лаптопа. Сега съм невротична развалина. Grinning Нооо развалина с количка.
Аз да питам някоя от вас ходи ли на йога за бременни или гимнастика, някакъв спорт? Аз мисля да ходя и тук уж намерих едно йога студио по-ориентирано към бременни, Янтра в Изток. Някой с отзиви? И като цяло де на тази тема Simple Smile

# 68
  • Лондон
Ох тея колички,не ми напомняйте.... Гледам,гледам,или аз съм мн критична,или наистина не мога да харесам количка за породени ,която да ми харесва на 100%.Едните са с много малък кош за баткото,другите са пък в моите очи неудобни и непрактични за новородено.И така ... Но има уникални единични.Та драмата е голяма Grinning
Не правя упражнения,нито йога,малко ли ни е тичането на работа и след малкия по цял ден вкъщи.Той този месец става на 2 и е нещо страшно...Толкова е палав,че... Да е жив и здрав
Имах ,всъщност все още имам стерилизатор за микровълнова на Свенят,който смятам да ползвам първите няколко месеца.И аз ще вземам сушилня,че ми пусна с тея сушилници в апартамента.Това е от мен !Лека нощ,мами

# 69
И аз имах лоши изживявания с йога за бременни. От над 10г се занимавам редовно с йога и по време на първата ми бременност продължих. Само първия триместър не правих, защото има позиции които са противопоказни и не исках да рискувам (по навик да се извия и тн - нали нямаш корем та забравяш някои неща). Втория триместър си правих йога за бременни в съответния месец... 5-6 седмици всичко беше на ред и изведнъж като се сецнах.... Astonished
Ей така от нищото... лежах, болки в гърба не мога да мръдна, а като звъння на доктор или физиотерапевт - не искат и да чуят за мен след като съм бременна.  Да лежа и като родя - тогава. Добре де, но аз още поне 3 м бременност имах + не си представях раждането при положение, че до тоалетната не можех да стигна. Накрая намерих една физиотерапевтка, която се престраши да работи с мен и след много масажи и леки намествания (опъване на крака и тн) ме вдигна на крака в 8мия месец. Бях в по-добра форма отколкото преди да забременея - в 8ми месец бях на сватба и изкарах на токчета и на крак (с огромния корем) 9ч!!  Даже кръста не ме заболя...
Обяснението за сецването беше, че сухожилията се разтягат и таза се намества и дори 100 пъти да си правила едно упражнение на 101вия път може да ти се случи - просто лош късмет. Така че не бих препоръчала йогата през бременността. по-добре ходи на дълги разходки, може и интензивно ходене по пътеката за бягане в студиото.

# 70
Добро утро, момичета,
Вътрешно имах притеснения за йогата и все отлагах да започна. Преди години съм ходила и беше хубаво, но ме притеснява сега да започна нещо ново. Може би пилатес... или просто обикновени упражнения за загрявка. За сега наблягам на разходките сутрин и вечер, които не са необичайни за режима ми. Като остана вкъщи ще трябва да добавя още нещо.

# 71
Аз съм доволна от Янтра, ходих веднъж. Упражненията са леки и приятни Simple Smile

# 72
  • София
Аз не съм привърженик не йогата, може би защото не съм опитвала. Харесвам плуването, за мен това е спорта. С миналата бременност плувах последните три месеца, сега мисля да направя същото, ако успея да се организирам с малкия.

# 73
  • София
Харесвам плуването, за мен това е спорта. С миналата бременност плувах последните три месеца, сега мисля да направя същото, ако успея да се организирам с малкия.
и аз харесвам плуването. Но още в началото лекарката каза ''НЕ''. В този период си много по-податлива на инфекции и гъбички. Голям зор да тренирам сега, и без друго ще стана кит Grin Ходя яко с кучо и мисля, че това е предостатъчно.

# 74
  • София
Според моята докторка, всички тия гъбички и тн не се хващали от басейните..аз съм скептично настроена и много проверявам къде и какво се провежда. Например в училищните басейни, където има свободно плуване изобщо не ходя или, ако ходя е в деня в който сменят водата. Предпочитам специализираните басейни, където се провеждат занимания за бременни и бебета, предполагам,че там хигиената е стриктно спазвана.

Общи условия

Активация на акаунт