GoT 32 - Not today..

• 43 670
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Леле от къде да започна.
Изненада ме тоя епизод. Много неща не очаквах да станат още в този епизод
Скрит текст:
Джон да яхне дракона още сега без да има някаква друга стойност тази сцена, просто ей така. Самата сцена беше хубава, но не и това как се стигна до нея, тоест от никъде.
Церсей не разбрах що се даде толкова лесно, без дори да и докарат жив слон Simple Smile Единствено ми идва на ум, щото я сърби и няма роднини под ръка щото не останха.
Джон да разбере, че е Егон още сега провокирано от Сам само щото се чувства обиден на Денерис, но сигурно подсъзнателно се радва, че баща му си е заминал тъп и твърдоглав какъвто винаги е бил. Може би за брат му му стана жал.
През цялото време имаше намеци и подмятания, все едно Санса знае за Джон, Вероятно знае, че Церсей няма да прати армията заради Бран, който не може да не им е казал и все пак го дадоха в кадър. Но ми хареса как остави Тирион безмълвен.
Грейджой незнам какво си мислят, но Денерис си има Драконов камък, изтрябвал и е тоя Пайк.
Финала беше добър.

# 691
На мен пък ми хареса.

Скрит текст:
Хареса ми как се появиха с Неопетнените в Зимен хребет. Хареса ми срещата между братя и сестри, хареса ме, че продължи точно от където завърши.
Сам ми е любимец с неговите физиономии, малко пресилена ми дойде скръбта му за хората, които са се отрекли от него.
Само язденето на дракони не ми хареса - малко Топ гън го докараха Joy

Все пак го гледам за забавление Hands V

# 692
  • Бургас
Аууу, гледах и довечера ще гледам пак!

Скрит текст:
Въпреки, че е повече от логично да има недоверие към Денерис, Санса продължава да се държи като кучка. Малка, всезнаеща кучка. Не спря да подронва Джон още от предния сезон. Тя няма идея какво ги чака и до някъде мога да я оправдая. Свикнала е на интрижки и по някой умрял. Обаче, ако имаше поне малко доверие на Джон, щеше да го подкрепи. Уви не го прави, въпреки Бран дори. Тя просто продължава да не признава Джон за част от каквото и да е. И заради тези предразсъдъци е готова до изложи на риск всички. Новата Церсей Simple Smile Заради дупето си е готова на всичко.
Всичко ми хареса в епизода Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 10:04 от MeMyselfI

# 693
Скрит текст:
Санса явно ще е от главните на финала.
 Подозирам, че ще има раздор между Денерис и Джон и  Варис, който каза nothing lasts ще познае. Сам хич не се изкефи, че Денерис е убила баща му и брат му и подозирам, че ще настройва Джон срещу нея. Рано беше качването на дракона, но явно търсеха уау ефект на старта, аз лично очаквах да убият някой от главните в тая серия.
Церсей сякаш си е върнала настървението от първи -втори сезон, интересна ще е.

# 694
Да разбирам ли, че
Скрит текст:
изтеклата информация за епизода е вярна?! Много тъпо, жалко. Значи вече нямам никакви очаквания за края на сезона, всичко ще е фен сървиз и нищо неочаквано

Скрит текст:
Имам същите опасения.
Ако не беше тази разходка с дракони, някак по щеше да е от класата на Game of thrones.

Когато обсъждахме онези спойлери, общо взето се обединихме около идеята колко нелепо звучат повечето неща. Срещата Бран и Джайм са я направи добре, но "любими, имам едно ферари и за теб, хайде да покараме" - детска история.

Начинът, по който беше съобщено на Джон за произхода му - въобще не ме грабна. Посяха зрънца на targbowl, но този момент трябваше да е само за Джон - да няма Tarllysgate,  да няма Дани. Да не говорим,че Сам първо избра да каже коя е майка му и кой знае Джон какво си е помислил за части от секундата, като знае какви са ги върши Джайм и Церсей. Satisfied

Кога Аря разбра, че сестра й е "най-умният човек, когото някога е срещала"?

За съжаление Дани продължава да не разбира как се прави политика и не отговаря на разумни въпроси, а заплашва:

В един епизод 2 пъти заплаши сестрата на любимия си. Laughing

Джон също отказва да отговаря на логични въпроси. Или е с наративна цел и по-късно ще разберем отговорите, или не значи нищо и D&D запълват време.
Общо взето настроението ми по време на епизода беше:"За това ли чаках толкова много време?"Unamused

Скрит текст:
Вероятно раходката с драконите беше за да видят Варис и Тирион, че Джон язди дракон. Не са глупави, ще съберат 2 и 2. Какво каза Джон на Сам след като разбра, че е законния крал - "Това е предателство". Сигурна съм, че и на двамцата Т и В им мина през ума.

# 695
Въпрос
Скрит текст:
Четох, че в интрото имало споменати 4 дракона, аз не съм забелязала.
Скрит текст:
Opening Credits | Game of Thrones | Season 8 (HBO)
00:01 - Локацията, мисля, че е Вала - два дракона изпепеляват нещо, което прилича на трети дракон.
00:54 - Лъв захапал риба от едната страна, мъж държащ отрязана лъвска глава от другата страна, а по средата оклюмано/утрепано вълчище приковано със стрели към портата на замък.
01:30 - Над железния трон изгрява герб с лъв.
01:33 - Четири дракона и нещо като комета с леко рибешка форма на ядрото тормозят/нападат хора и поселище.
...
Може да се тълкува всякак.

# 696
  • България
Скрит текст:
Хареса ми.
Джон знае какви са северняците. Защо очаква друго посрещане.
Това му поведение ще издълбае пропаст между него (Джон) и хората му.
Харесва ми и това, че северняците не харесват Денерис. Тази само повтаря "аз съм кралицата". Май само това ѝ е важното.
Определено, Джон ще рискува главата си, ако ѝ каже истината.
Обаче мисля, че и той не я харесва Чак толкова много. Поне вижда, че не е толкова бяла и добра. Забелязахте ли изражението му, когато каза на Санса, че Денерис ще бъде добра кралица за всички?
Очите му потрепнаха, сякаш не казва точно това, което мисли.

Тормунд Синеокия Laughing
MeMyselfI
Скрит текст:
Ако Санса не му каже, каквото мисли, Джон може да преживее/или не още няколко удара в сърцето.
Все някой трябва да му каже, какво мислят хората му.
Това е като дежа вю с диваците и Нощния страж. А и донякъде повтаря грешката на Роб в известен смисъл.
Трудно се учи момчето.
Денерис беше готова да помогне и без подвитото коляно на Джон. Така че грешката е само негова.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 10:44 от МоарейнД

# 697
епизод 1
Скрит текст:
Само последната сцена си заслужаваше от епизода - срещата на Бран и Джейми. Много красиво беше изиграно и за мен беше много емоционално. Но сигурно и това ще е преебат като развитие, както и всичко останало. Много съм разочарована, направо съсипват сериала. Сам как можа така тъпо да му изтърси всичко на Джон не знам.  Дано натам тръгне по-добре, че се излагат, едни дракони сериал не правят-

# 698
  • Бургас
МоарейнД,
Скрит текст:
Нищо не му показва. Тя още в предния сезон се държеше така с него. Нито го приема като брат, нито като равен, нито му има доверие. Тя се прави, че му има доверие и не пропуска възможност да му подрони авторитета. Тя повтаря поведението на майка си.
Той знае какво мислят хората му и за това му трябва подкрепата на сестра му. Но не я получава. Тя също знае какво мислят хората му и добре знае, че може да го дискредитира само с две приказки.  
И грешката на Роб не повтаря. Роб постъпи тъпо и вироглаво. Джон не просто се "обича" с Денерис. Не е просто любовна история /много е постна да си кажа/. Той е фокусиран само над това, че ще бори мъртвите. И ако не беше тази война, той нямаше да стъпи при Денерис.  Сам го каза "Не ми пука кой ще е крал. Не ми пука дали аз съм или не съм. Боря се да останем живи. Санса или не разбира какво ги чака /което е тъпо защото и Бран и Джон и го казаха/ или не приема Джон изцяло.
Колкото до Джон/Денерис...ще бъде интересно когато тя разбере кой е. И когато Дрогон избере него за ездач. 

Joony,
Скрит текст:
Аз чакам Дух! Обещан е за 8ми сезон. Що за картинка ще е Simple Smile

# 699
  • Вестерос
Сетих се нещо, което ми хареса.

Скрит текст:
Срещата Аря и Джон и началния разговор. Не се сещам точните думи в момент, но бяха хем сериозни, хем със закачка.
и

Скрит текст:
След сцената Аря/Джендри не виждам как Санса накрая може да е с него, както много предполагате.

MeMyself
Скрит текст:
Дрогон няма да избере Джон, той си има ездач- Денерис. Драконите не си сменят по желание ездача. А и Джон язди другия- Регал. Той ще е неговият ездач.

# 700
  • Lost in a fairytale ...
А обърнахте ли внимание на имената и на драконите и символиката в тях? Дрогон, Регал и Визерион - от Други, Регар и Визерис. И точно Визерион беше убит, а Дрогон беше "бунтовника" в групата и съответно любимия на Денерис.

Аз още не съм гледала епизода. Тренирам си волята и ината и само се спойлвам съвсем по малко 😁

# 701
Здравейте! За пръв път пиша, но сериала гледам редовно, вас също ви чета. Относно ездачите.

Скрит текст:
ако приемем, че всеки дракон си има ездач, а този ездач трябва да има кръвта на Таргариен, а до тук разбираме, че Денерис ще язди Дрогон, Егон ще язди Регал, то кой ще язди Визерион? Тъй като драконът вече е към мъртвите, то трябва да е един от тях. Това води ли ни до момент, в който да помислим дали Нощния крал няма таргариенска кръв? А ако допуснем някои съмнения за това кой е бащата на Тирион, води ли това, че в един момент и той ще мине към тъмната страна?

# 702
  • Вестерос
На това е обърнато внимание още при излюпването им и кръщаването, Дани сама каза. Дрогон е кръстен на  Хал Дрого, не на Другите.

За драконите
Скрит текст:
преди да бъде превърнат Визерион имаше теория, че е за Тирион, заради съмнението, че е син на Ерис. Сега след като го превърнаха, остана да се язди от Нощния крал, което и той направи при срутването на Вала./? така ли беше, не помня, в предисторията от днешния епизод май го показаха пак/ Може и Тарг да се окаже. Но не помня какво показаха в сериала за създаването му от Чедата. Дали имаше податки какъв е? Май мислехме в книжната тема, че може да е Старк.

# 703
Скрит текст:
В сериала актьорът беше съвсем обикновен, светлокестеняв. Ни Тарг, ни Старк.

# 704
  • Бургас
Tiffany А, фантазирам си Simple Smile Вътрешно искам да и понатрие нослето на възлюбената. Посто нещо такова символично ми се иска. Не знам дали е възможно, но се се пукна от кеф.
Скрит текст:
Джон сега ще си има и пернато и космато. Хем дракон, хем вълчище. Ще си лети на дракон и Дух ще си бяга след тях. Голям кеф.
Ланистърите ми дойдоха леко като притурка този епизод.
А смъртта на малкия лорд, беше еднозначно послание какво се случва когато не са единни хората. Това е точно отражение на действията на Санса и това, че не разбират защо Джон е подвил колянцето. А той е го е подвил с чисто сърце, по простата причина, че той не разбира пустото коляно по техния начин.

Общи условия

Активация на акаунт