Фермата 4 - Съединение - тема 14 - ФИНАЛ (10.12. - .....)

• 73 793
  • 2 239
  •   1
Отговори
# 960
Аз да попитам, излезлите по-първи, не са гледали предаванията, така ли? Т.е. повечето не са свидетели, макар и подбрано от продуцентите, на живота "след тях" във Фермата.

# 961
Прегледах вчерашния епизод. Алекс  верно гледаше като отровена. Роман без да го коментирам, но тя според мен по незнайни причини, си беше решила,че е на финал. И като не стана, сега дуел, Роска не е Лили и вероятността да отпадне е осезаема. До тук, тя се конкурира с жените, но се издразни,че човек, който не е броила за конкурент, я задмина. Уж група, група, ама на, всеки за себе си.

# 962
  • тук и там
Аз не го съдя Роман, че е  избрал да бъде във фермата по това време,дори го разбирам.
Не съм съгласна да бъде компенсиран за това , със едни 100 000 лв ..

# 963
Аз се включвам със закъснение. Гледах последните битки от този сезон, не съм следила цялото предаване, но се питам какви са тия глисти, които не знаят кога е Руско- турската война, но се самоидентифицират с Левски и цитират неща, казани от него. И някаква повлекана, която от коментарите тук разбирам, че е и неблагодарница, да нахъсва Топчо със "свобода или смърт". Подигравка страшна, тия хора роптаят срещу човек с друга вяра (аз също не харесвам мюсюлмани), но в същото време принизяват важни моменти и личности от историята ни, като си слагат облика до техния или думите им в устата си.
Единствената смърт тук е на мозъчни клетки.

Не ми допадат такива дребни хора. Цепи ли единият по- добре- цепи. По- прецизен ли беше- беше. Справяше се по- добре, а никой не го подкрепи. Стана ми жал.

Подчертато е типично за псеведопатриоти, които се бият в гърдите колко са по-ПО-НАЙ, а всъщност са гола вОда.
Сетих се за една случка от десети клас. Сигурно и вие имате приятели във Фейсбук, които по празници се активизират и постват цитати от Опълченците на Шипка, "Дела трябват, а не думи" и обвиняват цялото население, че не люби достатъчно скъпата родина и се интересува само от глупости. Та, един такъв родолюбец от най-висока класа, който даже си има татуировка на Левски, а не само тениска, се беше изтипосал рано-рано с цитат (може даже горният да е бил) и апела "Бъдете пътриоти, братя българи!"

# 964
Аз си мисля следното. Майката на Роман, по негови думи, искала той да е щастлив. Той така я е разбрал. Може би и сега е "разбрал" посланието на майка си, усетил е желанието ѝ да му помага от отвъдното, затова е решил да се възползва. Simple Smile Циничен ми изглежда и звучи този, затова и аз си позволявам да съм такава. Много силно впечатление ми направиха думите му накрая на предаването "Аз съм най-големия играч". Чудя се какво ли искаше да каже?
П.С. Кастингите за предаването не се ли влачат с месеци преди това? Както и болестта на майка му. Защо изобщо е кандидатствал, като знае какво може да му се случи? На какво се е надявал? Жената да успее да издържи до края на фермата, за да му види "достойното" представяне ли?
Охх, съжалявам, даже докато го пиша това ми е едно такова гадно, неудобно някак си, но ще го постна Simple Smile

# 965
  • тук и там
На моя най-близка приятелка баща и почина от тази болест  
Скрит текст:
От нея знам че накрая,хората почти не са там..В смисъл,че са на много силни обезболяващи и не са на себе си и са рядко  в съзнание въобще.Тогава и тя ми е споделяла,че близките не искат да се разделят със болния и да го пуснат да си отиде,искат да го задържат още малко... но някои от тях -от близките,осъзнават в един момент че смъртта  всъщност е облекчение  за  болният  накрая...  
.
.В този смисъл,не бих съдила Роман специално за това,че е бил във фермата по това време.Просто,както казах-това си е негово решение,но не би трябвало  и да има нещо общо личната му трагедия със спечелването на наградата.

# 966
Аз не го съдя за избора му, просто не го разбирам, всеки приема нещата различно. Бил е подготвен какво предстои, знаел е, че по никакъв начин не може да ѝ помогне, казва си го. Участието му във фермата се опитвам да приема като опит за бягство от реалността, не че ще успее да избяга... Мисля, че е бил претръпнал отдавна, съжалявам, ако на някого това му прозвучи жестоко, но е така... Не го виня. Но...
Но и на мен не ми харесва линията "да бъде компенсиран за загубата си".... Срам ме е, че го пиша, грозно е, но за мен това си е да извлечеш дивиденти от трагедията си, предвид това Кога съобщи на другите за нея. И, ето, влизат отпадналите, и какво се получава - да го компенсираме за загубеното време с най-близкия му човек в живота, което Той Самият не отчита като такова - по негови думи.... Спирам, че ми е гадно...
 Жената си е отишла само на 48.... Cry

# 967
  • Велико Търново
Толкова неочаквани финалисти, че чак не знам към кого да са насочени предпочитанията ми Wink
В интерес на истината, не намирам нито един от тях за олицетворение на "Фермер"
- Нури, ако не ме лъже паметта, назад във времето каза, че ако спечели, би инвестирал парите в образованието на дъщеря си, после - не се целял в наградата, снощи - ново 20 - ще ги даде на бедни дечица...въобще не му хващам спатиите;
- Дидо - интелигентен, умерен, възпитан, научи това-онова за селския живот и работа, ама чак пък най-най от всички не е ;
- Роман - невъзпитан, невъздържан, с една  визия влезе, с друга иска да излезе...и той ми е един неориентиран, и не смятам, че е достигнал достатъчна зрялост да използва наградата умно;
- Росица - не я разбирам, и не бих гласувала за човек, който ме псува в лицето и ми реди всякакви ругатни, показва, че за човек не ме смята и "що ли се събужда сутрин, за съжаление"...направо, на моменти я намирам за психически неуравновесена;
- Александра - не отричам образованието и целта, която си е поставила, но в предаването някакъв значим напредък или умения не е показала, за да носи титлата "Фермер";
- Ваня - същата работа, научила се да кове и да реже дърва, и ...? Те всички се научиха. За каузата й - не вярвам такова нещо да се случи, чисто популистко изказване беше, с цел - подкрепа от останалите.

# 968
  • Варна
Аз не прочетох някой да съди Роман за това, че е влязъл и останал във формата.
Но начина по който употреби смъртта на майка си за мен бе нарочен.
В миналия сезон почина майката на Иван Сапунджиев. Човека каза на всички какво се е случило няколко дни по-късно за да няма спекулации и догадки.
Избора на Роман кога и на кого да каже беше премерен и използван в негова полза.
Аз не чух и дума за майка му в дневниците в които всеки споделя каквото реши. В своите той говори много малко за ежедневието във Фермата, основно и само се обяснява на Мац. Абе кофти човек ми е. Crossing Arms

# 969
И сега какво? Дидо ще играе дуел с Нури. Не знам на кой да заложа. За Роси-предугаждам да отнесе Сашка, но после разбирам, че има други правила/гласувания и какво ли не, та между Роси и Ваня, допускам побутнато дирижирано излизане на едни гърди напред на Ваня. За мъжете, вече не знам. Нури падна само веднъж и то от Дидо, а както знаем, също много зависи от типа игри. Ако продуцентите са тествали с първия им дуел кои игри са като за Дидо, като нищо сходни ще има, за да има единия превес над другия.
Колкото до Роман и ситуацията около него-всеки има право и решава сам как да преодолява, преживява и споделя лични загуби. Но след като си приел линия на поведение на несподеляне и премълчаване, да употребиш някак това на финал точно за мен лично беше изключително незаслужаващо подкрепа и граничещо с липса на елементарно чувство за достойнство. Роман за мен е доказано невъзпитан, с доста лоши да го нарека личностни заложби, нулева толерантност, нулева търпимост, ехиден, подигравателен, груб, доста често и мързелив, и не съм видяла да "израства", че да заслужава.

# 970
И аз не го съдя Роман, защото всеки човек си взима сам решенията и после си носи последствията за тях. Но и на мен ми се вижда странно решението да влезеш в риалити, като знаеш, че майка ти си отива.

Скрит текст:
Моят баща си отиде като бях малко по-голяма от Роман. До последно бях около него, беше важно и за двама ни. Един от последните му дни подхвана някакъв разговор, говорихме си, ама дойде приятелят ми, повика ме да излезем. Прекъснах разговора с татко, и сега, толкова години са минали, а аз още съжалявам за този недовършен разговор.

Също мисля, че кога и какво да каже по повод личната си трагедия беше премислено и използвано. Иначе от сърце му съчуствам за загубата.

# 971
  • Вестерос
Аз съм още в ступор за гласовете на Роса и Лили, също ама въобще не очаквах Нина да НЕ гласува за Нури, пък то... Май забрави как рева защо Нури не е фермер с крокодилски сълзи.

# 972
  • Другата България
Аз не го съдя за избора му, просто не го разбирам, всеки приема нещата различно. Бил е подготвен какво предстои, знаел е, че по никакъв начин не може да ѝ помогне, казва си го. Участието му във фермата се опитвам да приема като опит за бягство от реалността, не че ще успее да избяга... Мисля, че е бил претръпнал отдавна, съжалявам, ако на някого това му прозвучи жестоко, но е така... Не го виня. Но...
Но и на мен не ми харесва линията "да бъде компенсиран за загубата си".... Срам ме е, че го пиша, грозно е, но за мен това си е да извлечеш дивиденти от трагедията си, предвид това Кога съобщи на другите за нея. И, ето, влизат отпадналите, и какво се получава - да го компенсираме за загубеното време с най-близкия му човек в живота, което Той Самият не отчита като такова - по негови думи.... Спирам, че ми е гадно...
Избора на Роман кога и на кого да каже беше премерен и използван в негова полза.
Хващам се за последните две мнения, които прочетох, за да се съглася на 1001% със написаното.35 страници няма как да изчета, въпреки, че имам желание да прочета всичко, което сте казали, но пък и вие сте прекалили с писането. smile3515 Много неща искам да кажа, но ще гледам да ги понамаля, че не се тачат чаршафите. Sunglasses Mr. Green
Спойлери, мойлери - булшит. К'во стана с Дидо, който беше сигурен дуелист? Отива срещу Нури. Не се наемам да прогнозирам резултат, защото вече не вярвам на спойлери, а и все още смятам, че Дидо не показваше истинските си възможности на дуелите за фермер. Като нищо при по-подбрани игри ЪФкорс ще отстрани Нури. Жалко, че няма да го видя. Росица ще отвее Сашка, в това не се и съмнявам, няма и да го коментирам. Самата Росица обаче... newsm78 Thinking не знам какво да мисля за тази жена вече. Това нейното или е прекалено добра стратегия, или е някаква любов към садо-мазохизма, нямам друго обяснение на разсъжденията ѝ относно Роман и "гласа ѝ" за него. Наистина нямам. Може да сте предположили друго, поправете ме ако бъркам, но освен с тези двете неща нямам с какво друго да го оправдая. Що се отнася до самия Роман, няма да коментирам личната му трагедия и изборът му, но ако евентуално спечели, то ще е заради блестящата му стратегия, в която се вмъкна някак и тази същата лична трагедия. Много навреме поднесена и съобщена, и резултатът го видяхме снощи-ако не беше тя, изборът на поне двама-трима нямаше да е този. Продължавам да смятам, че мястото на Роман не е на финал, поне не директно изстрелян, заслужаваше и той да се изправи срещу Нури, пък който-когото. Дидо беше много по-достоен да е на неговото място, Нури също. Затова ми хареса обосновката на Георги снощи, когато гласува за Дидо. И за себе си си обясних лекото отдръпване на Гошо от Роман предната вечер при разговора му със Сашка, когато той гласува не за нея, а за Ваня. Един вид предателство към групата, а това не се прощава.
Гласовете на Лили и Нина за мен са олицетворение на казаното по-горе за Роман и момента на поднасяне на личната му трагедия. При едно по-различно стечение на обстоятелствата Нина щеше да гласува за Нури, а Лили евентуално за Дидо. Така смятам. На Гергана също гласа ѝ беше под въпрос.

# 973
фурнаджийски лопати са хората

# 974
  • Варна
Сега, за Дидо. Ми не ми е фаворит. Ок, приятен млад мъж с някаква музикална кариера, но не ми е Фермер. Ок, потруди се  момчето в някои задачи, но през по-голямата част от времето беше доста непохватен. И доста хлъзгав, както се пишеше за Нури. Без позиция, в сянка и принцип за ненамеса.

В някои задачи!? Сериозно ли го мислиш!? Това, че не ни го показваха на малкото екранче как във всички задачи старание е влагал, а постоянно ми показваха баш майсторите, баш патрЕотите, баш ентУсиЕстите и скандАлджиите,... а не неговата работа (щото много скучно иначе), означава ли, че не си е изпълнявал задачите...??? Операторите по заповед на продуцентите просто в задния си джоб прибраха заснемането на неговия труд. Не е нито мързелив, нито скатавка, най-малко пък непохватен. Бети и Ники харесаха ли му в карайна сметка прословутата пейка, А??? Сума ти пъти я преправя, подкъсява, от тук, от там донажда, но в крайна сметка се оказа една наистина хубава пейка, за която не само кошница не им взеха на групата, но и го похвалиха БАШ ФЕРМЕРИТЕ Ники и Бети... и то май точно педантичната Бети му хареса пейката. На много малко хора тук във форума им правят впечатление дребни детайли, които няма как да избягат от орловия поглед на други пък съфорумци. Седмицата, в която успешно се справиха и с варосването и на двете къщи Дидо точно най-хубав загар на кожата получи, което ми говори, че от сутрин до вечер е стоял на скелето и е мацал с валячето, защото е бил впрегнат в поредната задача, която няма как да не се изпълни и извинения от рода "ох... заболя ме китката, ох... прищтрака ми колянцето, ох... изтръпват ми пръстите" при него не важат... а другите май се криеха на сянка, ама не ни ги показаха как се крият, от набедените за хиперактивни и хиперполезни ни вадят само отбрани хапчици...

След по-предишното гласуване опитах да изложа разочарованието си от Караньотов стъпвайки на думите му "Спортисти и останалите", снощи обаче ми хареса с обосновката си. Поизмъчи го много Плешо с тази пейка... от сърце съм се смяла как постоянно му казваше "Не се прави така, Няма да стане", "Пак си объркал" и започна в един момент дори да го гърчи до шлифоване до милиметърчето. Grinning Ама като видял, че попива младото, неопитното и не ти скача насреща с рогата... одобряваш просто и даваш шанс за по-нататъчно развитие.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 10:32 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт