Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 423
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • Плевен
И аз прочетох за агавето, че не е много здравословно, но пък ще е еднократно и не мисля, че ще навреди много.
Иначе обмислям огоре да я направя синьо- лилава с боровинки. И с розово или бяло да напиша честит рожден ден. Както казах не ме бива в украсяването. А и няма много варианти. Дори фондан от белтък и бадеми не мога да направя, защото белтъка е суров.

# 121
За еднократно и аз бих заложила на агавето. С боровинките ще се оцвети, аз като правя мъфини стават тъмно-лилави.
От малини може розово да стане, но не знам дали са ти въведени.
Глазурата е сложна работа. Сещам се за жълта/жълтъчна като на Агнес сладкиш, тя се прави от разбити със захар жълтъци, да кажем, че заменяме захарта, после това се "суши" във фурната на нисък градус, докато се втърди. Ама не знам колко добра идея е. Сложна задача имаш като цяло. Да покажеш като стане 😊 иначе друго, което се сещам,може да пюрираш тиква и да я желираш и с нея и шаблон също да оцветиш или напишеш нещо.
Едно е сигурно,ще стане страхотно каквото и да решиш и ще е с любов направено 🙂🤗☺

# 122
Защо не я направиш с кленов сироп или стевия? То и двете не са много полезни, но са по-малкото зло

# 123
От няколко дни храня бебо на поискване ,а не на 4 часа.
Има две дрямки през деня и гледам да се съобразя с тях.
Да видим коя храна колко сито държи моето меченце Simple Smile
    АМ 4 часа
    каша с АМ 4 ч
    Супа със хляб 3.5 ч
    грис 3 часа
    кисело мляко с мюсли 3 ч
    кук кус 3 ч
    безмлечна каша 2 ч
    банан 2 ч
    плодово пюре 2 ч
    кисел 1.5 ч

П.С нощното мляко почти отпадна буди се за рано сутрин около 6 часа  и пие 100 мл , но не всеки ден се буди

# 124
Може и да ме пооплюете, но се чудя защо търсите заместител на захарта - стевия, агаве, кленов сироп...? Каквото и да предложим все не е полезно. Така че ако се направи класически сладкиш/ торта със захар и това е еднократно не виждам проблем. Знае се за вредите от захарта, но не се  знае много за вредите от заместителите и. Рано късно децата ще се сблъскат със захарта колкото и да не искаме. В голяма част от бебешките бисквити, каши и пюрета има захар. Децата ни вече са я опитали.
След навършване на годинка медът вече е позволено така че може да ползвате и мед за подслаждане на тортата/ сладкиша за рождения ден.

# 125
  • Плевен
Ами моя не е опитвал захар, защото купено пюре не е ял.
И ще отлагам захарта докато мога, защото виждам последствията от ранното и предлагане. Дадох твърде рано захар на дъщеря ми. В един момент спря да яде всичко, освен познайте какво. И до ден днешен е така( на седем е). Не е злояда,яде с охота, но определени неща, повечето от които не са хич здравословни. Така, че не искам захар. Реших да сложа съвсем малко кленов сироп в крема и фурми в блатовете.

# 126
Ох, напълни ми се устата като прочетох кленов сироп в крема и фурми в блата 😄

# 127
Тъй като по Коледа няма кухня се парегнах да готвя Smile

Бананова каша
Скрит текст:
400 мл вода
4 с.л грис
1с.л захар
1 банан
1к.л краве масло
Завирате водата със захарта ( може и без захар) и добавяте гриса докато бъркате. Сваляте от котлона добавяте банана и пасирате. Изсипвате в бурканчета, получава се 3 бурканчета от 190мл.

Тази сутрин яде мюслите на Аптамил , много и харесаха явно и писва да яде всеки ден каша или кус кус.

# 128
  • Плевен
От днес започва моето напрягане и ще е до догодина. Не че до сега не готвех, но беше някакво облекчение да не готвя за обяд.

# 129
От сутринта предлагам две храни и бебо не ги харесва.
Кисел, стана по-редичък и добавих зърнена каша.
Готвих спанак,кяртофи, праз, морков, лук, домашна консерва домати и супена лъжица масло гхи. Хареса го, но и него не яде.

# 130
Искам да направя юфка за закуска , купих но не знам как .Cry

# 131
  • Плевен
Аз слагам около 30-40 грама с една чаша вода и варя пет минути. Ако остава вода я изцеждам. Слагам масло и сирене или извара.

# 132
delenita а как ги отмерваш тия 30-40 гр юфка ?

# 133
  • Плевен
С везна, но е долу горе една шепичка.

# 134
Това домашна юфка ли е?
После как я давате - пасирана ли?

Общи условия

Активация на акаунт