Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 432
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • Плевен
Е защо да я пасирам. Преди да я сваря я доначупвам. Като се свари става много мека и не съм пасирала.

# 136
За закуска и направих юфка , купих на Крина  ( такава намерих ).
Скрит текст:
Юфка със сирене и масло
2 шепички юфка Крина
250 мл вода
кубче обезсолено сирене
1 к.л краве масло
Юфката се сварява в кипналата вода за 1 минута , сваля се от котлона добавя се сиренето и маслото. Намачква се с лъжичка. Като се охлади малко се сервира.
Стана по бързо от макароните хареса се.

# 137
Моите калпазанчета я ядат с ръце. Давам от около 8-ми месец.
Преди да въведа сиренето само с масло я ядяха. Вземала съм всякаква. Нормална, от лимец, от ръж .. даже една Тревненска, която и аз харесвам, но не видях че има мляко и яйца и нея ометоха. Ама ние нямаме хранителни алергии в родата и много много не се притесних. Въпреки че прясно мляко съм решила че ще давам чак след годинката. Независимо в ядене или в чист вид.

# 138
  • Плевен
И аз така от завеяност дадох цяло яйце. Бях правили питки със сирене за нас и дадох и на него. Чак след като я изяде се сетих, че има яйце в нея. Нищо не му стана де.
Някой правил ли си е гхи. Събра ми се повече масло ( 600 грама) и мисля да си направя, но не съм до сега. Дали ще е достатъчно това количество и колко време да го варя или там както се казва.

# 139
Аз давам от юфката на Лидл. Дребен много я харесва Wink

# 140
Здравейте, планирам да започна захранването. Като цяло желанието ми е да приготвям домашни пюренца, но докато се ориентирам в количества и т.н купих няколко. Все още ми е много объркана цялата информация. Та.....разгледах съдържанието на гербер и хип и това което ми направи впечатление е, че с изключение на няколко плодови и зеленчукови, всички останали имат някакви допълнителни съставки. Преди обаче да направя огледа бях накупила една торба...... Направи ми впечатление, че на гербер има две пюренца - чисто пиле и пуйка, но имат и царевично нишесте......чудя се, те след въвеждането на царевица (каша) ли трябва да се дават. Както и забелязах други месни пюрета в които има варен ориз....значи не бива да се дават преди въвеждането на оризова каша ли? Може въпроса да ви се струва глупав....но наистина не разбирам.

# 141
  • Плевен
Да пълни са с какво ли не. По добре ти си ги прави дори в началото, защото е възможно после да не иска домашни. Дори с малки количества не е сложно. Може да си свариш дадения зеленчук и да сложиш във фирмички за лед и да замразиш. Вадиш 1-2-3 кубчета от вечерта в хладилника и на другия ден затопляш и даваш. Картофа не става да се замразява, но другите да.
Иначе, ако има някакво нишесте, ориз и т.н. трябва да се даде след като е захранен с тях. Вече ти какво ще правиш си е твой избор.

# 142
rozi4ka222 явно си вземала купешки ,за да видиш консистенцията.
Аз и това не направих варих и правих домашни пюрета . Не е сложна да свариш няколко зеленчука и да ги пасираш .
Единствено има много посуда за миене. Някои мами дават само купени и така захранват със нишесте ориз и т.н

Най-накрая намерих една хубава тиква и направих тиквено пюре .
Иначе я бях захранила с тиква , но отдавна не е яла.
Някакви идеи с тиква?

# 143
Аз давам само купени пюрета. Марката на ДМ са достатъчно добри според мен или поне не съм видяла да имат такива неща, за каквито говорите...

# 144
Тиква правя с :
-пилешко;
-пащърнак;
-карфиол;
-царевица;
-картоф.
Simple Smile

# 145
  • Плевен
Тиква давам най често с банан, ябълка, овесени ядки, крем супа

# 146
  • Русе, България
Имам следния въпрос. Бебчо е вече на 8 месеца и са минали два и половина, откакто започнах да го захранвам. Оплаквала съм се преди в темата, че получава колики от някои храни, но сега като че ли нещата са по-добре вече. Исках да попитам все още ли трябва всеки нов плод или зеленчук, когато го предложа за пръв път, да го давам три поредни дни и през тях да не давам други нови?

# 147
Delenita, kikair благодаря.
Ето от този сайт разглеждам съдържанието на всяко едно пюре:
http://palcho.bg/bg/category/10.html
Разгледала съм всички марки и всяко пюре и си изведох списък само на тези, чиито съдържание се състои само от съответния плод или зеленчук ( списъка не е дълъг)
Тези на ДМ не съм ги гледала. В сайта им не е дадена подробна информация за съдържанието им.
Та.....на този етап съм купила само няколко вида чисти от списъка и няколко по погрешка, от незнание. Но от тук нататък предпочитам да ги правя.

# 148
Давам, един два дни еднокомпонентно и смесвах на третия, а понякога и на втория.

# 149
  • Варна
На Гербер най-малките пюрета са чист зеленчук: тиква, карфиол, морков, броколи. Купувала съм ги при пътувания.
Идеи с тиква в линка, иначе изпробвала съм и се харесва червена леща с тиква, тиква с авокадо, освен изброените по-горе:
http://purvite7.bg/kod-oranzhevo-za-opasno-vkusni-retsepti-s-tik … ta-i-malki-detsa/
Аз след 8-9 месец броя 2 дни за захранено.

Общи условия

Активация на акаунт