Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 436
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен
И аз след 8 месеца давах по два дни. Единия ден малко и на следващия повече. Щом са минали 2-3 месеца от захранването храносмилателната система е посвикнала с твърда храна.

# 151
  • Русе, България
Благодаря за отговорите! Ще давам по два дни определена нова храна преди да предложа следващата нова.

# 152
 Абе, мислех си, къде изчезнаха тия жени.. Не се пише нищо в темата за захранване, а то нова имало, че и 11 страници. Нещо съм се отнесла Sunglasses

Държавната кухня е в отпуск и то чак до 7ми, което ще рече, че пак трябва да "майсторя" манджи за малката. Купешки пюрета като види бяга надалеч. Страшно харесва готвеното от кухнята. Ще се опитам да ги изкопирам в манджите. Ама честно казано си свикнах с удобството на кухнята  :=) Правят много интересна супа с кус кус. Фрикасе. Зеленчукова супа.
Споделям една рецепта, която ще пробвам тези дни. От сайта на инструктор ката съм правила много рецепти и ги харесвам!
Днес за закуска за всички - кекс с овесени ядки и банан. И една содена питка, която стана леко "твърда" Grinning
Останалите ястия по-късно. Весели празници!  Flowers Evergreen Tree

https://fitnesinstruktor.com/soleni-mafini-s-karfiol-i-spanak/

# 153
И аз много свикнах с кухнята и по празниците ми идва в повече да готвя и за беба. Верно вариш и пасираш, но има много посуда за миене.
Ето една рецепта от мен с червено цвекло
Скрит текст:
Крем супа от червено цвекло и тиква
📌червено цвекло
📌тиква
📌ябълка
📌1ч.ч ориз
📌обезсолено сирене
Всички продукти се варя в тенджера под налягане около 20 мин .Отделя се водата пасира се пюрето и се пълни в бурканчета които се заваряват за 10-15 мин. Отделя се една поеция от пюрето и добавяме малко от отделената вода . Сервира се със надробен хляб или сухар и обезсолено сирене.
Весели празници на всички Hug

Последна редакция: пн, 24 дек 2018, 13:33 от kikair

# 154
Сутринта направих палачинки:
2 жълтъка
2 с.л. оризово брашно
2 с.л. лимецово брашно
1 ч.ч кокосово мляко
Кокосово масло
Станаха невероятни!
Поднасях парчетата с нарязан банан отгоре.

Почти на 11 м. Е, дали е време за белтък Thinking досега не е проявявал реащция към храни, алергии няма.

# 155
Весела Коледа! 🎄
Аз днес мисля да измайсторя мини-тиквениче за малката ми тиквеничка Laughing

Верче, може да се пробваш в някое печиво да сложиш цяло яйце и наблюдавай за реакция.

# 156
  • Плевен
Весели празници, момичета!
Днес правих скумрия с картоф, морков, праз и тиквичка и девисил.
После пекох бананови мъфини:
1 яйце, 40 грама разтопено масло, 10 фурми, 2 банана, 1 ч.ч. брашно от лимец, 1 ч.л. бакпулвер. Фурмите накисвам в гореща вода за час и беля. Блендирам ги заедно с банана и ги прибявям към разбитото яйце с маслото. После добавям брашното и бакпулвера. Печат се около 30-35 минути. Ще ги дам с кисело мляко днес. Излязоха 6 броя.

# 157
Аз се заредих с купешки пюрета ама мъжът ми все взел с разни риби...
Иначе му сварих супа с тиквичка, картоф, спанак, броколи и кус кус.
Сложих я в термос за храна. Почвам да го храня, той блъска термоса.. Това никога не се е случвало. А то му било прекалено топло и за тов. Сложих 2 лъжици кисело мляко.. Малееее, яде и му плющят ушите Simple Smile

# 158
Аз пак може би ще се включа с глупав въпрос, но проблем ли ако днес си сваря тиквата, а утре я пасирам за обяд. Винаги ли съответния зеленчук или плод, които ще се дават в деня, трябва да са сварени и пасирани същия ден?

Честито Рождество Христово! Да сме живи и здрави и Бог да ни закриля нас и семействата ни!

# 159
  • Плевен
Няма проблем стига да държиш в хладилника. До 2-3 дни всичко е ок. Разбира се опитвай преди да дадеш.

# 160
Попаднах на тази рецепта. Мисля, че би станало вкусно за мъниците и не само за тях. Разбира се пригодено към вече въведеното.

# 161
Най-накрая я изяде тая прословута попара , сложих щипка кафява захар.
Яде само ако и хареса вкуса , ако не хареса плаче Disappointed

# 162
Трябваше ли да натрошавам юФката преди да я варя?

# 163
Най-накрая я изяде тая прословута попара , сложих щипка кафява захар.
Яде само ако и хареса вкуса , ако не хареса плаче Disappointed
Не разбирам какво й е толкова важното на попарата, че да трябва да лъжеш бебето със захар, че да я яде. Всичко, което го има в попарата можеш да го сложиш и в пюрето или в кашата.

# 164
Трябваше ли да натрошавам юФката преди да я варя?
Зависи. Моя дъвче от рано и не троша на много ситно. Ако твоето има проблем с едрите парченца, натроши я

Общи условия

Активация на акаунт