Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

  • 27 512
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 1 406
Юфка и кус кус как ги давате? В смисъл пасирани ли?

Директно. Да дъвчат. Още от 7-8 месец глутена рязко влезе в менюто им с кус кус. Бяхме на гости и опитаха от кус кус-а на другото бебе. Юфката в къщи с ръце от чинията.

# 241
  • Мнения: X
юФката натрошавам на ситно, кус кус леко врътвам.

# 242
  • Мнения: 7 777
Юфка и кус кус как ги давате? В смисъл пасирани ли?

Директно. Да дъвчат. Още от 7-8 месец глутена рязко влезе в менюто им с кус кус. Бяхме на гости и опитаха от кус кус-а на другото бебе. Юфката в къщи с ръце от чинията.
Сподели каква взимаш и как я приготвяш, още не съм й правила. Пък юфка не обичам и не съм правила до сега. Но и просо не бях яла, пък сега всички ядем 😂

# 243
  • Мнения: 35 645
Аз юфка вземам от Лидл. Става за минута! Мирише невероятно! Аз не ям юфка, но както казва мъжът ми " само като го гледам как я яде малкия и ми се дояжда"

# 244
  • Мнения: X
Аз от тип домашна юфкака давам

# 245
  • Мнения: 1 406
Каквато има по магазините. В началото гледах да няма яйца и мляко. Бях намерила ръжена и от лимец. Но после каквото има на рафта.
Аз харесвам тревненската, но има мляко и яйце в нея. По-дебели кори са.
Друг вариант за юфка са препечените макарони. Редовно ги изтървам при варенето и се кашват като натрошена юфка. Joy
По-рано ги обичах, ама сега нещо не им се радвам аз. Децата ги ядат като няма друго.

# 246
  • Мнения: 2 374
Аз също взимам юфка от Лидл.
Слагам на котлона и заливам с гореща вода,оставям за 2-3 мин. докато омекне.
Добавям масло и натрошено сирене.
Много се харесва! Simple Smile

# 247
  • Мнения: X
Да си похваля, закусихми тази сутрин - кисело мляко малко, половин авокадо и почти цял банан пасирани.
Само се притесньвам да не са вредни на гладно за стомахчето.

# 248
  • Мнения: 18 472
Кое да е вредно Thinking
Не можах да схвана.

# 249
  • Варна
  • Мнения: 1 691
Някой тук стигнал ли е до етап супи със застройка? Притеснява ме салмонелата при яйцата, правя я варена застройката, но дали тези няколко минути са достатъчни, за да бъде безопасно яйцето? Снощи от страх доста подържах и бърках. Simple Smile
Иначе белтъкът на малки парчета го намачквах в ястието на обяд първоначално, но реших да мина на следващо ниво със супите. Simple Smile

# 250
  • Мнения: 7 777
Ако яйцата се съхраняват правилно в хладилник на ниска температура, е малка вероятността от салмонела. Измиваш много добре яйцето, ако има яйце с пропукана черупка е хубаво да не се ползва. 4-5 минути на по-висок градус. Ей тука е хубаво описано https://www.puls.bg/aktualno-c-6/salmonela-v-iaitsata-kak-da-se-predpazim-n-19732

# 251
  • Мнения: X
Може с пъдпъдъче яйце да правиш застройка, варена (както ти я приготвяш), или с варено яйце.
Аз днес прявих зеленчукова супа (брюкселско зеле, праз, звездички от грис, морков, масло, спанак)  и застройвам с варен жълтък.

# 252
  • Мнения: 2 541
Аз също измивам старателно яйцата, винаги!

# 253
  • Мнения: X
Някой тук стигнал ли е до етап супи със застройка? Притеснява ме салмонелата при яйцата, правя я варена застройката, но дали тези няколко минути са достатъчни, за да бъде безопасно яйцето? Снощи от страх доста подържах и бърках. Simple Smile
Иначе белтъкът на малки парчета го намачквах в ястието на обяд първоначално, но реших да мина на следващо ниво със супите. Simple Smile

Аз съм намислила да направя омлет като стане време за въвеждане на белтък

# 254
  • Мнения: 4 656
Колко време е ок да накисна червена леща?

Общи условия

Активация на акаунт