Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 453
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Във февруарската отчетна майките казват, че взиват Ам за десертите отделно. Аз кухня не взимам. Просто казвам какво съм прочела.

М, мисля ти беше казвала за отделно Ам, и Нандин също.

Извинявай, късно виждам темата.

Да, потвърждавам. В София съм. Има две менюта за деца до 1 год. и за деца над 1 год.

Взимам меню без мляко и млечни продукти. Към десета дават АМ в отделна кутия, за да го добавят майките вкъщи.

# 511
Какво мога да направя с каша киноа, елда и ябълка? Не се хареса на беба, а не искам да го хвърлям. Май не й харесва киноата.

# 512
Палачинки? Или не дъвче още??

# 513
Палачинки? Или не дъвче още??

Дъвче, дъвче, даже ми отказва да яде от лъжица напоследък. Мъчат я два зъба вече две седмици+

# 514
Здравейте момичета,чета ви от доста време и сте ми много полезни!
Моята бебка е на 6м. и 17 дни.От точно месец започнах захранването,като до момента съм изредила всички основни зеленчуци (за захранване)и от седмица давам двукомпонентни пюрета.
Следващата стъпка съм решила да са безглутеновите каши!
Какви каши давате вие-Домашно приготвени или купени?Как ги приготвяте в къщи?Как се процедира при въвеждането?Предполагам отново с по няколко лъжички и всеки ден увеличавам.
Все още нямам заместено хранене,а и не бързам това да стане.
Благодаря ви! 🌺

# 515
  • Плевен
Направих днес ориз с пилешко. Толкова вкусно миришеше, а той беше направо потресен от него. Изплю го веднага и така ревна, а булвлано беше умрял от глад, защото не беше ял от 5 часа. Набързо направих овесени ядки с масло и сирене и ги омете веднага. Какво му става на това бебе не знам. А е и доста пухкав и като яде само зърнени храни съвсем ще се охрани 😏

# 516
Надроби пилешкото, смеси с ориз и едно яйце или жълтък (може и 2, зависи от количеството, да стане като гъста смес за кюфтета) и във формите за мъфини. Може на мъфин да го яде. Моята щерка дъни така ориза с разни зеленчуци, сега съм й направила с дроб от треска - още е малко очудена от вкуса, ама хапва.

# 517
Палачинките не станаха, обаче сложих два Банана и яйце и станаха на мъфини, изяде два Grinning

Моята никога не е харесвала ориз и вече се отказах да предлагам. Дори в купено пюре малко да го усети край - плюе и се мръщи. Вчера направих за нас пилешка супа със спанак и картофи, отсипах за нея преди да сложа сол, пасирах и много бързо я изхамка.

П.п. Някакво кисело мляко на Йовчев (или нещо друго с 'й' забравих вече?), дето пише, че е уж домашно, пробвали ли сте?

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 18:03 от Анонимен

# 518
  • Плевен
Ще.пробвам утре. Просто се тревожа, че не яде достатъчно месо и зеленчуци. Преди и сам обичаше да хапва някои неща. Сега и това не иска особено.

# 519
  • Варна
И моят син не е фен на ориза, ако е и по-сух отпада директно. С повече сос го правя, овкусявам с дафинов лист, пащърнак, така повече яде месото и ориза, примерно като се овкуси с подправка, която обича, може да мине. От 1 готово пюре като бяхме на почивка ми светна лампичка. Уж аз готвя пиле с картофи, не го иска, готовото така ухаеше на копър. Взех да добавям повечко копър тогава, още други подправки не слагах и започна да яде повече. Иначе така чист вкус на месо не обича.
Кашите са въпрос на приоритети за майката. Моята гледна точка съм я писала и преди, коментирано е по-напред в темите, но да не висне без отговор въпроса ще напиша набързо, готовите каши са по-бързи и лесни за майката, другият вариант  и по-пълноценен за детето за мен е да се накисват зърна от предна вечер, малко по-напред споделих статия защо и как, на другия ден варите и пасирате първоначално, по същия начин с няколко лъжички се започва, може да се добави и въведен плод, след 7 месец малко гхи масло или кокосово масло. А готови не съм правила, но те са за минутки готови.
Синът ми се оказа голям фен на червеното цвекло на пара със зехтин, с такова желание рядко го виждам да яде нещо, въпреки че си хапва. Simple Smile

# 520
Дали е достатъчно засищащо 150 мл вода с грис и пюре тиква с круша?

# 521
Ще си проличи дали е било като го дадеш Joy Моята от някои храни яде малко и се засища, а от други иска повече като количество. Всъщност е нормално като се замисля.

# 522
Ха ха, моето си е постоянно гладно! Седнеш па масата да пиеш една вода, той идва и те дърпа за ръката да му дадеш и на него. Докато обеля мандарината, вече се е изкачил на главата ми и ме хапе от "глад". А ако седнем да вечеряме....край..не е ли да прерови в нашите чинии и не го ли почерпим с нещо.... рев до скъсване!

# 523
От на мама и тате чинията е най-сладко! И да е яла, ако ми набара чинията, взима 😂

# 524
  • Плевен
Той и моя винаги идва като ядем. Друг е въпроса, че се мръщи на някои неща. Но хляб не отказва. Днес му добавих сирене към зеленчуковата манджа, та яде малко. Явно месо не иска към момента. Дано е период, че дъщеря ми единственото месо което яде е на кебапчета и салами, ама купени само.

Общи условия

Активация на акаунт