Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 456
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Харесва ми педиатърката ти, Priqtelka.
Като се направи месото на кюфте или кебапче и се направи мъфин с млечен продукт не е толкова сложно да се изпълни това и да се дават за обяд и вечеря. Аз поне така гледам да правя. Мазнините са храна за мозъка, много необходима за мъниците.

# 496
Аз дадох сирене към 8ми месец. Давам краве на Елена.

# 497
  • Плевен
По скоро е 3-4 пъти седмично. Объркала е писането.
Моя мъник ми обявява стачка. Всички зърнени храни се ядат, но не и останалите. Толкова обичаше месо и риба сега не ще да опита. Само готвя и хвърлям. Не знам какво да пробвам. Утрр ще направя ориз с месо, ако и него не изяде минаваме на безмесна диета.

# 498
Е явно има нужда от зърнени сега. Предложи му месо след няколко дена.

# 499
И ние хапваме по две яденета на ден с месо.Казват и повече, ако детето иска.
Горе долу същото и нашия педиатър казва - частния.
Риба 2-3 яденета седмично.

# 500
  • Варна
Ми моят не обича месо. Просто не обича. Единственото му месо е един пастет, дето специално за него го купувам, по 7 лева бурканчето, белким хапне. Кво да правя сега, като не ще, не ще. И яйца не обича особено. Поне наваксва със сирене и кисело мляко.

# 501
Мъжът ми е бил вегетарианец от бебе до 14ната си година. Повръщал месото. Но обожава сирене и кашкавал. Та не е страшно, че не ще детето. Сега яде каквото наготвя, но сирене и кашкавал задължително трябва да имаме в хладилника.

# 502
  • София
И ние обожаваме млечни и чакам с нетърпение още малко да мине и да ги въведа. На 7++ какви с какви подправки мога да овкусявам? Изобщо мога ли да ползвам подправки за него? 

# 503
  • Лайпциг / Перник / София
А кисело мляко и риба кога въведохте?

# 504
Аз й готвя с подправки от 7 месец. Без сол, черен/бял пипер, синап, ползвам червен пипер, куркума, къри, кимион, канела.
Рибата й е от първите храни след зеленчуците. Май пак от 7ми месец. Киселото мляко май беше навършила 8 месеца.

# 505
  • Варна
Извинявам се, грешка е, поправих се. Simple Smile 3-4 пъти седмично. Simple Smile

# 506
И аз готвя без сол и захар. Ползвам куркума, кимион, копър, магданоз, босилек, червен пипер, канела. Джинджифил и чесън също често добавям по малко. Понякога мащерка, риган и отскоро започнах и по малко чубрица. Вече са на 11 месеца.

# 507
Дребното така свикна на кремче нишесте без захар, че като сложих малко и не го ще.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 23:13 от Анонимен

# 508
Защо му е на бебе нишесте? И довод кръвни изследвания - не става. Няма да му повиши желязото.

# 509
Хубаво десертче с бисквитки става.
Част от глутеновото захранване е.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 23:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт