Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 458
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Жълтък се слага, не слагат белтък.

# 481
Ние не сме ползвали детска кухня, променихме си начина на хранене, т.е. разнообразихме нашето меню и на детето отсипвахме порция преди да сложим подправки. Пасиране и готово.
Десерти въобще не е яла, никога не съм разбирала смисъла на нишестето със захар и оцветител.

# 482
Готвят в държавната кухня както им падне, щота никой не е писал оплакване да иска проверка.

# 483
Готвят в държавната кухня както им падне, щота никой не е писал оплакване да иска проверка.
Готвят по рецептурник, одобрен, не е както им падне. Друг е въпросът от коя година е рецептурникът. И дали въобще рецептите вътре са съобразени с последните препоръки на СЗО. И имат контрол на храните.

# 484
Мисля, че вече работят по новия рецептурник, който е доста по-добър. Но предвид това, че се следват различни схеми на захранване, няма как да съвпадне с разбиранията на всеки.

# 485
Мисля, че вече работят по новия рецептурник, който е доста по-добър. Но предвид това, че се следват различни схеми на захранване, няма как да съвпадне с разбиранията на всеки.
Точно това имам предвид.
А и всяка майка сама преценява кое е добро за детето и.

# 486
  • Варна
Разбира се, че не готвят както им падне, що за смешка...

# 487
Готвят, готвят - в някои. Докато не им направят проверка.Иначе си жулят мляко на всичко, сол и захар в ужасни количества. Има наредба.

# 488
В моя град държавна кухня няма, има 2 частни,като 1та готвят с цяло яйце от 10м, ако не искаш яйца не слагат (евентуално аз вкъщи да добавя жълтък) но си мисля готвачката като разсипва дали няма да се омота къде с къде без яйце.

# 489
Бърз въпро - кога дадохте сирене? Може ли козе или трябва да е краве?

# 490
  • Лайпциг / Перник / София
Аз давам козе сирене (на Маджаров). Започнах на 8+ месеца.

# 491
7+ когато почнах да и правя попара, преди това слагах извара домашна към пюрето.

# 492
Сирене дадох на седем месеца и малко. Може би и две седмици. Хареса го доста, сега всяка сутрин закусва попара, което за мен е нещо отвратително, но на нея ѝ харесва Smiley

# 493
  • Варна
Да докладвам препоръката на педиатърката ни. Каза, че ако искаме децата да са със силна имунна система, трябва да се хранят изключително с наситени мазнини от животински произход предимно. В книгата чета съдържат се главно в: месо, яйца, млечни продукти. Даже препоръча след годинката да се готви с мас, да избягвам растителни мазнини. Simple Smile Млада ни е педиатърката като за лекар, но е с голям опит, да кажа. Simple Smile Каза, че ако не се спазва това правило, особено ако детето яде боклуци с трансмазнини, никакви имуностимултори не могат да помогнат да е здраво. Препоръча по 1 яйце цяло всеки ден(след годинката говоря), сирене по 1 кибритена кутийка и кисело мляко каза може от 250 мл до цяла кутийка на ден, месо и риба поне 3-4 пъти в седмицата. Препоръча Олимпус като марка за кисело мляко, но ще го проуча или лично заквасено. Каза, че полезните вещества от зеленчуците се усвояват от детския организъм, ако се съчетават с месо, риба. Иначе организмът не може да ги усвои.
Пиша го, за да прочетете по темата, ако желаете и да го имате предвид. Във Варна се вижда менюто онлайн на кухнята, до 1 г е с АМ, без сол и захар. Доста адекватно меню изглежда, но засега аз готвя, а и след 1 г вече е със захар и сол. На сина ни му излизат ситни обривчета от пъпчици по бузите и горна част ръце, така си стоят, зачервяват се от топлина. Каза да опитам да намаля въглехидратите в менюто, че от това се получава обикновено, да наблягам на мазнините. Потвърди за костния булон, че е страхотно да се дава максимално често. Ами докладвах. Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 17:22 от Priqtelka

# 494
  • Варна
Е как месо по 3-4 пъти на ден Rolling Eyes Демек в сутрешната и следобедната закуска също да има месо, нищо постно не трябва да яде това дете. Малко в повече ми идва.

Общи условия

Активация на акаунт