Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 506
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Тя става бързо при варене. Тъй, че не повече от 15 мин киснене, защото после при варене ще се разкашка много.

# 256
На червената леща просто я мия повече пъти под течаща вода.

# 257
Аз я оставям във вода докато рендосам зеленчуците 10 тина минути.

# 258
Я да взема и аз да направя днес за обяд една червена леща. Хубаво ме подсетихте. И без това увира много бързо Simple Smile

# 259
Колко време е ок да накисна червена леща?
Аз лично не я кисна, че се кашва. Но 15 Мин мисля са ок.

За застроена супа може би ще изчакам до две години или ще им правя пресечена застройка. Въпреки че ползвам домашни яйца от село няма да им дам неварена застройка.

# 260
Аз преди киснех цяла нощ ама после увораше за нула време. Вече не киснат лещата.
Супа със застройка вземам от кухнята

# 261
  • Варна
Аз кисна всичко от вечерта. За нас купувам една червена леща, тя за половин час набъбва във вода, след варене става на каша, но аз я правя на крем супа по тази рецепта, който я е опитал, много я харесва:
https://www.supichka.com/рецепта/269/крем-супа-от-червена-леща
За детето още не ми е минало да купувам уж био. Simple Smile И тя много по-бавно се вари, цяла вечер я кисна и едва набъбва. Уж все червена леща.

# 262
И аз правя същата супа, от нея яде и бебето 😛 въобще много го обичам тоя сайт с рецепти 🙂

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 18:56 от LittleCactus

# 263
  • Лайпциг / Перник / София
Аз също! Супичка са страхотни! 🙂✌🏻

# 264
И аз правя същата супа, от нея аде и бебето 😛 въобще много то обичам тоя сайт с рецепти 🙂

А, слагаш ли кърито, кимиона и куркумата и за бебето?

# 265
Слагам. Ама това си е въпрос на личен избор.
Слагам кимион, къри и червен пипер и на кебапчетата от месо, които правя за нея. Аз готвя с подправки и целя да свикне с тях. На карфиол също слагам куркума и къри. На ябълката примерно и в бисквити слагам канела.
Само сол не слагам. Дори като готвя за нас. Всеки си слага в последствие. И захар не слагам в нейните печива. От подправките избягвам черен/бял пипер, лют пипер, синап, ако искам да може да го яде и тя това ястие.

# 266
Здравейте, искам да попитам вие как приготвяте оризовата каша. Рових се назад във форума и видях каква е технологията, но не ми е възможно да меля зрънцата. Какво оризово брашно ползвате? И не мога да разбера каква е разликата между кашата ( т.е първо да се изсушат и смелят зрънцата) и просто да сваря ориз и да го пасирам.

# 267
Скрит текст:
Оризова каша с банан и фурми.
📌1 к.ч. ориз
📌1 банан
📌5-6 обелени фурми
📌краве масло
Сварих накиснатия от предната вечер ориз с 1 литър вода добавих масло,  банан и фирмите. Пасирах сместа до нужната консистенция, ако е гъсто добавете топла вода и сложете пак замалко на котлона. Получиха се 3 порции, отделих днешната ,а другите ги прибрах във хладилника в бурканчета за пюре.
Така направена е с малки парченца от ориза, моето момиче не иска вече гладко пасирана храна.

# 268
Kikair, тази красива рецепта със снимка в темата във ФБ твоя ли е? Видях я там.

# 269
Да моя е, като престои в хладилника става още по хубава кашата.

Общи условия

Активация на акаунт