Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 484
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Аууу на село има две - три кокошки, които снасят яйца с два жълтъка. Ще кажем на свекъра да им тегли ножа. Явно се друсат с нещо - хормони може би. Или е взел храни с ГМО...

А бе прекалено се втелясвате и паникьосвате. Пилешкото е едно от месата с най- много хормони на пазара. Факт. Възрастните го консумираме, децата също ще го консумират. Няма какво да се направи. В детските кухни не се знае какви яйца и меса ползват. Има контрол уж, колко е контрол е друг въпрос. Щом на бебета от 6-10 и 10-12 мес в доста държавни кухни готвят със сол, захар, с прясно мляко и дават свинско, при условие, че в БГ педиатрите препоръчват след година да се дават тези неща какво да говорим??!!
И домашните животни се хранят с храни, които не се знае колко са чисти. Почвата, въздухът, водите са замърсени...нищо не е като "едно време". Най-разумно е да се научим да фотосинтезираме. Ама то и слънцето вече не е каквото беше. Най- сигурно е да се окопаем метър на два.
Конкретно на въпроса на Герда - ако аз ще ги ям, ще дам и на детето си.

# 376
Опасението ми е да не са натъпкани с хормони.
Комшийката ни носи от птицекланница такива яйца, а именно там ги тъпчат с хормони. Използвам за бебето от нашите щастливи кокошки Joy
Бебето от два дена кашля и се сополи, но пак си яде манджите. Вчера единствено не искаше да пие АМ бута с ръка шишето.
Водих я на педиатър видимо и няма нищо. Има два зъба отдолу подути венци не виждам остава ни още 22 зъба и  незнам колко безсънни нощи...

Млечните зъбчета са 20 Blush

# 377
Чак сега видях да бебешките зъби са 20 ,е значи са останали 18 да никнат.

Чат пат някоя кокошка снасяше яйце с два жълтъка, но е рядкост при домашните.

# 378
Май ще направя тортата на Даленита. Първо ще я пробвам предварително и после за рд ще направя за майките може би, чудя се още ще имам ли време дя наготвя всичко. Рд ще е обеден.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 16:09 от Не се сърди, човече

# 379
О, и на мен са ми отговаряли така, че даже и лоша майка ме изкараха, но в друга тема. Подминавам и търся полезен за мен отговор.
 Но няма място за обиди като простотия и тъпизми.

Прясното мляко в печиво ли въведохте?  Май е тежко за пиене на възраст 1 год?
Само за информация  питам, нямам намерение да давам за пиене на този етап.

# 380
В печиво най-добре. Първо в нещо, което се готви по-дълго на по-висок градус, примерно кекс и постепенно се преминава към такива с по-малко термична обработка 😉

# 381
Имам по-големи очаквания от тема.
Все пак не е имало друга такава.
Или се надявах да има някоя мама веща във въпроса.
Криво ми е, че голяма част от храните на нашия пазар не подлежат почти на никакъв контрол.

# 382
  • Варна
Прясното мляко в печиво ли въведохте?  Май е тежко за пиене на възраст 1 год?
Само за информация  питам, нямам намерение да давам за пиене на този етап.
Може в крем, в мляко с грис, мляко с ориз, добавено към някоя супа...

# 383
Момичета, нека запазим добрия тон Simple Smile

gerda1, както вече са ти казали, не е показател за нещо нередно това с двата жълтъка, давай си спокойно Hands Plus1

Иначе личното ми мнение е, че доста се преувеличава с приказките за хормоните...

# 384
Дюля как мога да дам? Печена дали ще стане по-мека, че днес варих, варих едно парче на пара доста време и си остана твърдо, много странно.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 21:49 от Анонимен

# 385
На пара иска повечко време. Колкото картоф се вари горе-долу. Печена също става, но пак трябва бая време. Щерката я харесва повече на пара.

# 386
  • Варна
Дюлята я пекох, ама сложих вода малко в тавата, че се притеснявах, че ще стане много суха, изненадващо за мен я хареса много.

# 387
Аз давам дюли от компот, отварям пасирам и става много меко пюре.

По образование съм завършила Аграрна икономика изучавахме и аграрни предмети и мога да ви кажа че чисти продукти много трудно може да намерите. Живея така да се нарече "на село" произвеждаме доста неща и мога да кажа , без пръскане и лекарства нито домата става нито пиле. Е да една идея по малко ни са бъкани доматите и пилетата с нитрати или хормони.
Темата за производство на зеленчуци, плодове и домашни животни е много дълга. Друг път ще ви разкажа повече.
П.С. "био продукт" такова животно почти няма (изкарах курс по био земеделие)

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 21:08 от kikair

# 388
Не ми се иска да давам форсирано пилешко и яйца с хормони.
Не съм крайна по отношение на храните, но като пораснат децата и без това ще се тъпчат с боклуци, та ако мога да им спестя това онова.
Днес варих просо и го давах с пасирана ябълка и авокадо - много се хареса, но разхлабва.

# 389
Аз ако ще купувам от магазина бих избрала по малки по размер яйца и с жълтък, който да е по жълт на цвят .
Купувала съм яйца от Метро когато нашите кокошки си почиваха( има периоди когато си почиват и не снасят много)  бяха пресни и с жълтък подобен на домашните.

Общи условия

Активация на акаунт