Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 453
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Днес направих супер пюренце, изяде ...няма да казвам колко много грамове.
Рецептата: тиква+телешко+ лук+ чесън+ сирене+ зехтин+ хляб.
Чета си рецепти и си ги преправям за беб Simple Smile
Има едно приложение на Била кулинариум, от там имам доста добри попадения.

# 526
Моя мъник пък му се гади от пуешко, няколко пъти пробвам с различни комбинации и не. И си мисля дали да не го пробвам утре с принцеса, понеже хляб не отказва, а има още малко пуешка каймичка не ми се хвърля. Вие прави ли ли сте, и какви подправки слагате на месни?

# 527
Дъщеря ми също повръщаше пюретата с месо, изчаках 2 седмици, пак проба, пак ѝ се гадеше, след месец вече ги прие.
Не насилвайте, но предлагайте през определен период.

# 528
Не, той месо яде, само пуешко не харесва. Пиле и заек само любими

# 529
Да не слагате повече месо?

# 530
a колко точно трябва да е месото ?

# 531
Червен пипер и кимион слагам на месо. Пробвай принцесата. Аз съм давала мека кашкавалка и обича, ама докато е мек кашкавала 😂 и аз ще пробвам тая идея 😉

# 532
Приемът на Месото за различните възрасти е различен.
Ако искате погледнете процентното съотношение в пюренцата.

# 533
  • Варна
До 8 месеца месото маже да бъде от 10 до 20 грама, след 8 месеца до 30 грама и след годинка по 60 грама в храната. Не бива да се дава повече, защото високото количество протеин може да натовари бъбреците.
За подправките срещам противоречиви мнения относно възрастта. Може да се има предвид следното:

Cлeд ocмия мeceц мoжeтe дa дoбaвитe: ĸoпъp, бocилeĸ, ĸopиaндъp, мaгдaнoз, мaщepĸa, мeнтa, чepвeн пипep, pигaн.

Tъй ĸaтo няĸoи oт пoдпpaвĸитe мoгaт дa бъдaт aлepгeни, ce пpeпopъчвa дa бъдaт дoбaвeни cлeд нaвъpшвaнe нa гoдинĸa. Taĸивa ca: ĸъpи, цeлинa, ĸaнeлa. Ocвeн тяx, избягвaйтe дo тoгaвa и гopчицaтa, лимoнoвия coĸ, вaнилиятa.

https://mamaitati.com/dobavki-i-podpravki-v-bebeshkata-hrana/

# 534
  • Варна
Не, той месо яде, само пуешко не харесва. Пиле и заек само любими
Ами не бих се мъчила да му пробутвам нещо, от което му се гади. Изяжте го вие, не е жизнено необходимо да яде баш пуешко. След месец опитай пак.

# 535
Откъде купувате заешко? Аз съм потресена от вкуса на зеленчуковите и местни пюрета на babylove Tired Face

# 536
  • Варна
Е, че те не са за теб, бре Joy Аз заешко вкарвах само с купени пюрета, имаше едно на Хип с картофи и лук, на моето му плющяха ушите, докато яде. Моя приятелка купуваше от някакъв производител.

# 537
И аз мисля само с купени пюрета, на Гербер имат супа със заешко. И без това вкъщи заек се е ял преди 5г. може би. Вече не е модерно да се ядат зайци, сега са домашни любимци Grinning

# 538
ММ е от Костенец, там има много роднини и успяваме да намерим домашни продукти за малкия. Още като се роди мм купи три кокошки и два заека и ги даде на братовчедка си да ни ги гледа, като кажем, нейния мъж ни ги коли и ходим до там да си вземем на готово. Но като нямаме възможност да отидем до там. Ходим до пазара на Богоров, там има всичко, вземала съм яйца още с перата по тях, заек, краве масло, козе и овче сирене всичко е домашно и прясно. Има и памперс гащи и обикновени внос от Турция на добри цени. Пазара е всяка Неделя.
Някой сега ще се включи относно хигената на тези продукти, но това е моя избор, и по магазините и кладниците  не се спазва никаква хигиена и кой знае от колко време са.

# 539
Да те не са за мен, но някакси ми е странно когато отворя пет различни пюрета със различно уж съдържание и петте имат вкус на едно и също... Блудкави, безвкусни и доста далеч от вкуса на истинска храна....

Общи условия

Активация на акаунт