Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 430
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Има хубави млека но не от масовите марки. Тук във Варна има едно Поле в прозрачна пластмасова кофичка с един пръст каймак отгоре... Нищо общо с масовите нишестета които продават за кисело мляко.

# 586
Има хубави млека но не от масовите марки. Тук във Варна има едно Поле в прозрачна пластмасова кофичка с един пръст каймак отгоре... Нищо общо с масовите нишестета които продават за кисело мляко.
В коя верига магазини се предлага това мляко?

# 587
  • Варна
Не мисля, че се продава в големите вериги. Познато ми е, може би съм го виждала в магазини от рода на Родопа милк. До нас имаше един такъв, който в момента е с друг собственик и се казва "магазинчето на баба" или нещо от рода, пак за такива еко, био и т.н. по-изчистени откъм състав продукти.

# 588
Да от Родопа милк, имат много добри попадения млечни и местни...

# 589
  • Варна
От там препоръчвам кашите царевица с просо и царевица с елда. Моят син все още ги яде за закуска.

# 590
  • Варна
И ние от тях(Родопа милк) купуваме сирене, млека, юфката от лимец е много вкусна.

# 591
Предложете слетобедна закуска? Сутрин давам каша, обяд е местно или зеленчуково пюре, слетобед какво?

# 592
# 593
На каква възраст е детето?
Ето малко предложения, прецени с какво е захранено:
1. Грис + 1 мерителна лъжица АМ + масло + сиренце.
2. Грис с намачкан плод.
3. "Тутманик" от грис (рецептата на плика, но вместо захар - сирене).
4. Овесени ядки + 1 мерителна лъжица АМ + масло + сиренце.
5. Овесени ядки с намчкан плод.
6. Пшенични ядки  + 1 мерителна лъжица АМ + масло + сиренце.
7. Пшенични ядки с намачкан плод.
8. Микс овесени, пшенични ядки и просо  + 1 мерителна лъжица АМ + масло + сиренце.
9. Микс овесени, пшенични ядки и просо + с намачкан плод.
10.Елда.
11.Печена тиква.
12.Плодова салата.
13.Плод.
14.Кисело мляко с бисквити.
15.Кисело мляко с пасиран плод.
16.Натурално кисело мляко

# 594
На 7 месеца , скоро ще стане на 8 е. Нали уж само плод не става да е хранене? А при положение, че сутрин давам глутенова каша с АМ/масло и сирене или плод не се ли получава един вид дублиране все едно давам каша два пъти на ден? Търся какво да дам към 5 което да я засити до 20.30 когато пие мляко и ляга. Незнам дали е от значение, но нямаме нито едно заместено хранене -  яде макс 100 гр и после дояжда с мляко.

# 595
Зависи от изхождането. Кашата запича. Най-добре на тази база да редуваш храните.

# 596
Не знаех на колко е, дадох примерни, но на 7 месеца не е нужно да гоните разнообразие, така че и да дублирате, и само АМ да хапва, пак си е екстра Simple Smile
Може плодово пюре, редувате с всички въведени до момента плодове и после да си дояде с мляко.

# 597
Нямаме никакъв проблем с изхожданията. Незнам кое да редувам...не съм фен на попара за закуска предпочитам каша поне може да е овесена , ръжена и т.н. а не от сухар с вода. Слетобет обаче ми е трудно да го измисля. Давала съм плодово пюре и после пие мляко или банан с авокадо и пак пие мляко . Друго незнам какяо бих могла да дам. Кремчета и нишестета ще  и ги спестя - празни калории.

# 598
Киноа - може с плод( примерно плодовата пюре с нея),може със сирене и АМ/кърма. Просото е супер, по същия начин. Меки бисквити - овесени, елдени. Меки мъфини, когато решиш да даваш по едри парчета и храна за ядене с пръсти.

# 599
Дадох на малката да близне лимон. Много го хареса и поиска още да си гризне.
Но аз не задълбочих, да не би да навреди на стомахчето.

Общи условия

Активация на акаунт