Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 423
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Дадох на малката да близне лимон. Много го хареса и поиска още да си гризне.
Но аз не задълбочих, да не би да навреди на стомахчето.
Моя господинчо не само облиза ами направо сгънато два резена , докато се обърна за нула време. Без да се намръщи, без нищо! И аз се притеснявай ама нищо му нямаше . Не е драма

# 601
Киноа - към кой месец се въвежда?

# 602
Дават киноа от кухнята изобщо не го обича Confused

# 603
След 6ти месец, киноата е без глутен и с висока хранителна стойност.

# 604
Добра идея ми дадохте за киноа, не сим му правила, не съм се сетила☺

# 605
Днес за следобена закуска накиснах бебешки бисквити с вода добавих един банан намачках ги страхотна каша се получи. Исках да ви споделя Hug

# 606
  • Варна
Моят много обича да яде банан с извара. За въвелите млечни и това е идея.

# 607
Кога се въвежда извара? Аз мисля утре да дам сирене.

А кокосово масло давате ли им? Аз слагам на всички домашни плодови пюрета.

# 608
  • Варна
Амиии по спомен между 9 и 10 месеца въведох млечните. Първо сирене, после извара.

# 609
Здравейте мами 😊 пиша за първи път, но за сметка на това чета редовно 😊 имам една малка принцеса на почти 4 месеца която е много лакома и вече за Добро или лошо не знам сме 9 кг. Храня я на кърма и давам по 30мл прясно изцеден от мен сок от ябълка 😊 мисля да започна да давам пюрета вече. Какъв е вашият съвет и с какви пюрета да започна? Само да добавя че давах първо сок от морков ама много лошо се запече 😑 и като цяло си имаме проблем с акането 😣

# 610
Спрете със соковете. Чак след годинка се дават. На тое етап може само да раздразнят стомаха и червата.

# 611
До ден днешен не разбирам каква е целта на тези сокове? С какво помагат на едно бебе, което не яде друго освен мляко?

# 612
  • Варна
Е как бе, доставят витамини Crazy Crazy Crazy Плюс, че мама, свеки, баба настояват. Каква по-добра причина?

# 613
При нас има следния казус: дъщеря ми е на 6+++, захранена е с плодови пюрета на 5++. В началото на януари влезе в болница с остра бъбречна недостатъчност, 5 дни беше сама в интензивното и 10 дни бяхме заедно в отделение. Преди да се разболее правеше 4 хранения по около 200 мл. изцедена кърма + на обяд зеленчуково пюре колкото иска, но не е изяждала повече от 100 гр. Сега след като оздравя и сме си вкъщи не яде както преди. Пюретата или ги отказва или хапва 3-4 лъжички и край. Пробвах и с кучешки, още повече им се мръщи. Млякото също, пие по 120-150 мл. Като количество пие колкото преди, но на повече пъти. Като види шишето и в повечето случаи се сърди, дърпа се, сърди се, захапе ли го си хапва по малко. Как мислите, как да процедирам така че да яде достатъчно и да не я насилвам и тормозя? Благодаря ви!

# 614
  • Варна
Изобщо не бих я насилвала след толкова тежко боледуване да яде пюрета, а и още е толкова малка. И само на мляко да кара не е беля.

Общи условия

Активация на акаунт