Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 319
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Синът ми имаше колики почти да 5 навършени месеца, та не е невъзможно.

Симетиконът запича, затова трябва да се дава с капки съдържащи лактаза.  Посъветвайте се с лекар за подходящ пробиотик.

# 691
Да питам за бърз съвет -  на 8 месеца рано ли е само за два пъти АМ (сутрин и преди лягане)? Има две заместени хранения - закуска в 10 и обяд. Обаче млякото към 17ч. започва да не ѝ стига. Пробвах да увелича дозата, но отказва да го допие.

# 692
Не би трябвало да е проблем  да има само два пъти мляко. Моето е на 8 месеца и въпреки че не сме заместили хранене три пъти дневно се старая да и предлагам твърда храна.Друга опция е да запазите млякото в 17 , но малко по късно преди нощното мляко да предлагате плод/плодово пюре нешо от сорта на междинно хранене.

# 693
Здравейте, имам питане към майките, захранили вече с месо, от 2 дни започнах да въвеждам месото, спрях се на пуешко на Гербер, в което пише, че се съдържа 55% месо, така 1ви ден дадох 1 лъжичка, 2ри 3 лежички, мисля да въвеждам 4 дни следователно, 3ти ден 4/5 на 4ти 6 лъжички. Въпроса ми е следния, след 4тия ден вече се води за въведено месото, на 5тия ще пропусна месото, а на следващия мога ли да дам от готовите пюрета със зеленчуци и месо, примерно мисля, че Хип имат Тиква с пуешко, но вътре пише, че месото е 8%. Следователно тези 8% на колко грама месо се равняват.?

# 694
Гледай грамажите.

# 695
Бе давай смело, чак пък толкова грамажи лъжици....

# 696
Здравейте, имам питане към майките, захранили вече с месо, от 2 дни започнах да въвеждам месото, спрях се на пуешко на Гербер, в което пише, че се съдържа 55% месо, така 1ви ден дадох 1 лъжичка, 2ри 3 лежички, мисля да въвеждам 4 дни следователно, 3ти ден 4/5 на 4ти 6 лъжички. Въпроса ми е следния, след 4тия ден вече се води за въведено месото, на 5тия ще пропусна месото, а на следващия мога ли да дам от готовите пюрета със зеленчуци и месо, примерно мисля, че Хип имат Тиква с пуешко, но вътре пише, че месото е 8%. Следователно тези 8% на колко грама месо се равняват.?

Тези които аз изчислявах са на Плазмон 190г пюре долу горе 30г месо се пада което е добре

# 697
Момичета, дайте идея за кекс или нещо подобно, който да става и за бебе, т.е. Без захар.

# 698
  • Плевен
Аз правя едни мъфини
1 яйце, 1 банан, няколко фурми, 60 мл прясно мляко, 30 грама разтопено масло, 1 ч.ч. брашно от лимец и половин чаена лъжичка бакпулвер.
Прясното мляко може да го махнеш или да сложиш малко кисело. А за  яйцето само жълтъка.

# 699
  • София
Здравейте,

Вчера дадох на сина ми (5++) тиква за първи ден. Днес е с бронхиолит. Трябва ли да спра със захранването? Не съм въвела нищо друго, но забравих в паниката да питам педиатъра.

# 700
Просто не давай нови неща, ако си яде тиква давай му.

# 701
  • София
Не, не яде, тъй като вчера започнах да захранвам. По-скоро вчера й се мръщеше и я е изял две-три лъжички, я не. Просто вечерта започна да кашля и днес вече се е усложнило. Даже се чудя дали не е реакция от тиквата, тъй като той е с АБКМ и вече ми реагира на пащърнак...

# 702
Нека оздравее и тогава. И без това няма 6 месеца, няма нужда от бързане, особено докато е болно човечето.

# 703
  • Плевен
Как приготвяте брюкселско зеле?

# 704
  • Варна
Аз го правя на пара, когато поомекне вадя и слагам гхи(малко над 10 мин сякаш трабват, не засичам точно, бода с виличка).

Общи условия

Активация на акаунт