С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 728
  • 710
  •   1
Отговори
# 30

Дори и да е така, това не пречеше да изясни въпроса о'време и каже - за коледа ще ви дам Х пари за нов ТВ - нямаше да има сърдни и караници.
Да, можела е да го направи. Можела е по-разумно да подходи. Но дори грешката, която е допуснала, не оправдава наглостта на сина ѝ да изисква да му се подарява. Изключително тапирско поведение.

# 31
  • София
И после свекървата като види подарените от нея дрехи на другото дете и ще настане трета световна.... и тя злата неблагодарница, не стига, че без пари й ги давам, а тя не ги слага на бебето, че и ги е раздала.  Joy hahaha

# 32
  • София
Бор_яна те нещата са с натрупване. Смея да твърдя, че съм адски търпелив, емпатичен и разумен човек. Какви неща съм изтърпяла, какви приказки съм чула, сценарий за сериал мога да напиша. Да сигурно ти е мило да си видиш внучето с дреха, която си купила, но признай си как би се почуствала и реагирала ако видиш тази дреха в кофата. И в моя случай хич не беше премерено, едно е да купиш две три неща, друго е три чувала!?! И после въпросите, ама ти що не му обличаш това или онова, или още преди да си забременяла да се води спор бебето с пелени ли ще бъде или с памперси и дали ще се маже с мас или не, или да се нахълтва в стаята в майчин дом в часовете за кърмене и да се подбутва бебето към гърдата ти, ами и на останалите мами в стаята /без да си си измил ръцете/ и т.н.н. Свекърви, помагайте умерено, не изземвайте функциите и на жена на вашия син и на майка от снаха си. Не е честно. И да ще ви намразят и да и двамата. И внучето не е ваше дете, то е внуче. Както преди време ви беше трудно да осъзнаете, че сина ви вече не ви е дете, а отделна семейна единица, така трябва да осъзнаете, че внучето не е ваше дете. И не говорете на внучето против майка му или баща му. Ще ви намрази и то, в момента в който осъзнае, че подаръците ви не го правят зависимо от вас.

# 33
Бор_яна,
както отдавна си разбрала, важна е мярката. Купила си подарък на децата - по един комплект дрешки - ОК. Ама не цял гардероб. Там според мен е разковничето.

# 34
  • София

Дори и да е така, това не пречеше да изясни въпроса о'време и каже - за коледа ще ви дам Х пари за нов ТВ - нямаше да има сърдни и караници.
Да, можела е да го направи. Можела е по-разумно да подходи. Но дори грешката, която е допуснала, не оправдава наглостта на сина ѝ да изисква да му се подарява. Изключително тапирско поведение.
Ами така е научен.... ама не го е възпитавала барбито с екстеншъните, нали.

# 35

Интересно пак ли снахичката е виновна за това поведение:thinking:

# 36
Мисля, че по-назад и в предишната тема няколко пъти писах, че именно така е възпитан синът на Креми. Излишно е да повтарям още амнайсет пъти за нечетящите.

# 37

Ааа, изобщо не е длъжна да им дава пари по никакъв повод. Коледа е за малките деца. Ще даде, ако иска, ще подари, ако иска, може и един свещник да подари на снахата, нейна си работа! Що за нахалство.
Гледам и не вярвам на ушите си. Наистина ли свекървата трябвало да предупреди, че ще даде! Брррр.

Дилдес, това е съвсем друго. Само дрехите не са болка за умирачка. И какво като види нещо на друго дете, че дрехите, които вашите деца носят, само те ли ги имат? Редовно виждам същото, което имаме и ние, по други хора.

Внучетата не намразват бабите си заради подаръци. Даже напротив, заобичват ги. Не се чувате какво пишете.

# 38
  • София
Скрит текст:
Бор_яна те нещата са с натрупване. Смея да твърдя, че съм адски търпелив, емпатичен и разумен човек. Какви неща съм изтърпяла, какви приказки съм чула, сценарий за сериал мога да напиша. Да сигурно ти е мило да си видиш внучето с дреха, която си купила, но признай си как би се почуствала и реагирала ако видиш тази дреха в кофата. И в моя случай хич не беше премерено, едно е да купиш две три неща, друго е три чувала!?!
И после въпросите, ама ти що не му обличаш това или онова, или още преди да си забременяла да се води спор бебето с пелени ли ще бъде или с памперси и дали ще се маже с мас или не, или да се нахълтва в стаята в майчин дом в часовете за кърмене и да се подбутва бебето към гърдата ти, ами и на останалите мами в стаята /без да си си измил ръцете/ и т.н.н.
Скрит текст:
Свекърви, помагайте умерено, не изземвайте функциите и на жена на вашия син и на майка от снаха си. Не е честно. И да ще ви намразят и да и двамата. И внучето не е ваше дете, то е внуче. Както преди време ви беше трудно да осъзнаете, че сина ви вече не ви е дете, а отделна семейна единица, така трябва да осъзнаете, че внучето не е ваше дете. И не говорете на внучето против майка му или баща му. Ще ви намрази и то, в момента в който осъзнае, че подаръците ви не го правят зависимо от вас.
А какво прави тази С точно там, че да притеснява и чужди момичета? Тя че е нахална до безобразие ясно, ама тази снаха уста няма ли да я натири и да я стегне малко? То кучето скача според тоягата. За мунчото дето не озъптява на майка си изблиците на амбиция отново да се почувста майка, няма да говоря.

# 39
И после свекървата като види подарените от нея дрехи на другото дете и ще настане трета световна.... и тя злата неблагодарница, не стига, че без пари й ги давам, а тя не ги слага на бебето, че и ги е раздала.  Joy hahaha
А, то щото в магазина само един чифт дреха има....днешните деца са толкова ...унифицирани в дрехите, че...

За пореден път се убеждавам, че аз не съм родена за свекърва.   Smiley
Грам не ме блазни да се бъркам в живота на синовете.И евентуалните им бъдещи деца не ща да възпитавам, техни са си (дано), сами да им берат грижата.И хич не ме вълнува дали и как ще са облечени, дали и как ще са хранени, и т.н.......
Скромна съм, искам само като се видим/съберем по повод, да се уважаваме и да прекараме приятно няколкото часа, събрали ни на едно място/една маса.Нищо повече.
От там насетне, всеки/всяка да си знае дома/детето/мъжа/жената......

# 40
Луничке, нямам предвид да им дава пари, а че е можела малко по-делово и организирано, а не така емоционално, да подходи с телевизора.

# 41
Бе това ясно, аз изумях на изискването свекървата да дава пари.

Ама тя не иска делово и организирано, иска да направи Изненада. Ми - има право.

# 42
  • София
Afrodita
Работеше в системата и можеше да влиза по всяко време. Еми тогава такава бях, все с добро така съм възпитана. И досега се опитвам да балансирам. Мунчо беше на 22, то свекъра не се обаждаше, камо ли той. Вие мъже и синове под чехъл не сте ли срещали? Ама други бяха времената признавам.

Katerin*
А какво мисли мъжът ти по въпроса? Аз съм на твоята позиция. Не искам да дондуркам внуци и деца докато умра. Искам да ходя на екскурзии, да си гледам градината и къщата. Но половинката не е на това мнение. Според него съм жестока и трябва когато децата имат нужда да им помагаме?!? Ок те сега са малки, но след 18 не мисля да им ходя по д*то ама хич. И вкъщи не ги искам.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 14:34 от dildes

# 43
Тя е добродушна и раздаваща се, което най-често се възприема като покана да ти се качат на главата и да друсат ръченица отгоре. На нейно място, никакви изненади нямаше да искам да правя, а щях да потърся хубава хирургична ножица, за да срежа пъпната връв и да отбия синчето най-после. Като се обърна назад, за всеки път, когато съм постъпвала спартански спрямо Говендър Мой, е имало добър резултат и за всеки път, когато като Мека Мара съм го пожалила, искрено съм съжалявала. Време ѝ е на Креми да научи този урок.

# 44
Ахам. И аз съм го жалила, гОрко съжалявам. Искаме да сме приятели с децата си, но за тях не е добре това. И за нас също. Дългосрочно гледам аз. След 10-20 години ще сме щастливи, и ние, и те, ако те са образовани и самодостатъчни. Но това става с резачка, докато са по-млади, вкл. и в двайсетте им години.

Общи условия

Активация на акаунт