С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 034
  • 710
  •   1
Отговори
# 480
  • София

Не е така, мисля. Аз за храната питам от време на време, но за работата - всяка вечер. Някоя "умна" снахичка, ще каже, че ми се отчита всяка вечер.Laughing
Аз пък мисля, че е некултурно да се месиш и коментираш личните разговори между майка и син!

Мен ме втриса от мисълта за такава ежевечерна комуникация между глава на семейство и мама, честно казано.
И не иде реч за коментар на разговора.......

# 481
  • София
Да питам ли как е ник-а на снахата на  yav4e_mrav4e  Laughing Laughing Laughing Явно тази снаха има доста материал за темата .... ама ... да ли й е в правомощията да се оплаче  Thinking?

Може да го направи тайно, докато баба Мравка, забърсва синчето, ако е хапнало повече и се е изпуснало. Тоест, докато вършат личните работи между майка и син.

И след като мама забръше синчето, снахата ще бъде обвинена, че готви боклуци и буламачи мърлата  Mr. Green Laughing Laughing ама то това са си лични неща между мама и син. Heart Eyes

# 482
Откога това какво ядат двама големи, зрели, женени, чакащи дете хора е личен въпрос между единия от тях и родителката му?

Мигам на парцали Rolling Eyes

# 483
  • Fort Worth, TX
Не съм казала такова нещо, аз готвя всеки ден. Ние вкъщи сме свикнали на прясно приготвена храна, не ми е проблем. Както сама казваш бременността не е болест, но какъв е проблема, че мъжът ми е купил готова закуска, а не съм я приготвила аз? Въобще не е нейно работа, точка.
Добро утро.Не се ядосвай.Някои хора просто винаги трябва да изкоментират или кажат нещо, за да им дойде сърце на място.Прияла ви се е топла, мазна купешка баничка.Аз също правя 3 вида баници, но пък обичам купешки и с най-голямо удоволствие ги пукам./сега не, щот 'няма при нас баничарници/

# 484
  • София
...
Наясно ли си, колко е срамно за един мъж майка му да му звъни всяка вечер? А за майка му, колко е още по-срамно?
Тук в тая тема нормалното и обратното му по значение се размиват. В моя семеен и приятелски кръг всички се чуват с децата си ежедневно. А при вас, че изглежда срамно даже няма да го коментирам, че ще трябват епитети.Laughing
И всъщност в 90% от случаите се обажда той - когато му е удобно, разбира се. Може би трябва да се срамува?!?
Добре, че и приятелката му контактува с родителите си ежедневно, имаче не ми се мисли какво ли би последвало, според вашите схващания.
А ти, девойко, си толкова груба и вулгарна, че ми е мъчно за хората край теб!:sweat_smile:
Но както сама написа скоро - скарваш се с хората, няма какво да се разправяш Satisfied

# 485
  • София

Мен ме втриса от мисълта за такава ежевечерна комуникация между глава на семейство и мама, честно казано.
По-разширена е комуникацията - и с баща си говори главата на семейството, представи си!

# 486
  • Fort Worth, TX
"От време на време" е ключа в твоя въпрос.
Не е така, мисля. Аз за храната питам от време на време, но за работата - всяка вечер. Някоя "умна" снахичка, ще каже, че ми се отчита всяка вечер.Laughing
Аз пък мисля, че е некултурно да се месиш и коментираш личните разговори между майка и син!
Ти вярно ли му звъниш всеки ден?То и за това питаш излишни въпроси, щото явно няма какво друго да си говорите.

# 487
  • Fort Worth, TX

По-разширена е комуникацията - и с баща си говори главата на семейството, представи си!

Не, не те упреквам в никакъв случай.Просто ми е чудно какво толкова си говорят хората?С моя син се чувахме като живееше в Айдахо 1-2 пъти седмично.Да каже , че са ок здрави и това е.

# 488
  • София
Ти вярно ли му звъниш всеки ден?То и за това питаш излишни въпроси, щото явно няма какво друго да си говорите.
Както вече написах той звъни обикновено. За щастие винаги има какво да си говорим - храната и работата са по темата "как ти мина деня?". И не, не следва дълъг отчет след това.
Много далеч от нас живее  моето дете, но не това е причината да се чуваме всеки ден. Аз и с майка ми говоря ежедневно.

# 489
  • София
Откога това какво ядат двама големи, зрели, женени, чакащи дете хора е личен въпрос между единия от тях и родителката му?

Мигам на парцали Rolling Eyes
Личен е разговорът между майка и син. Какво ядат е работа на двойката.

И да, свекървата може да коментира каквото си пожелае - свободен човек е все пак, но кога, как и с какви изразни средства, това рефлектира върху коментирания. Но пак е нейна свободна воля и избор.

# 490
  • София
Това е просто неловка ситуация, която не е трябвало да се случва, ама на. Свеки не знае, че снахата чува разговора. Кому не се е случвало да критикува зад гърба на някого?

# 491
...
Наясно ли си, колко е срамно за един мъж майка му да му звъни всяка вечер? А за майка му, колко е още по-срамно?

И всъщност в 90% от случаите се обажда той - когато му е удобно, разбира се. Може би трябва да се срамува?!?
Добре, че и приятелката му контактува с родителите си ежедневно, имаче не ми се мисли какво ли би последвало, според вашите схващания.
А ти, девойко, си толкова груба и вулгарна, че ми е мъчно за хората край теб!:sweat_smile:

Това истински син ли е, или някакво кученце, на което си му "мама"? Ако е животинка, не трябва да го е срам, те са си така, все търсят стопанина.

А на мен ми е мъчно за ухото, устата и мозъчните ти клетки, с толкова много разговори, шум, облъчване. Но няма как да им помогна, дори и да исках, а аз не искам ...

# 492
По повод правото на коментари :
На нас какво ни дава право да коментираме свекървите?       
Тук са оплакванията от свекърви понеже такава е темата. Демек те с нещо са засегнали снахата и тя се оплаква. Не съм видяла някоя снаха да коментира, че свекърва й е мързел, понеже не сготвила, а свекъра купил готово ядене.
Сериозно? 🤔
Явно не четем една и съща тема. 😜
Точно преди няколко страници се коментираше една свекърва, която си гледа сериали по цял ден.
И една друга, която не си предлагала помощта да СИ гледа внучето. И т. н.

# 493
  • при късмета
Поредни постове е в разрез с правилата, а ти си ги нарушила два пъти, само на тази страница

# 494
Забравих коя е авторката на случката , но вероятно този коментар си има предистория.Бабата е настроена по някаква причина, или не харесва снахата. Абсолютно недопустимо е да се правят подобни вметки , още повече, когато момичето е бременно. Явно синът я е поставил на място, дано все така продължава. Имаш право да попиташ, но изводите си ги запазвай за себе си, аман от настойнически и наставленчески приказки. Вместо да каже , браво, изкарвате си парите , грижиш се за бременното момиче, да е добре и нахранена, тя иска бабата снахата баници да върти.
ПП Моите си поръчат готова храна вечер от един ресторант. Понякога питам какво са хапвали, щото ми е интересно какво лапат. А че момичето не сготвило, ей, ужас значи, голямото страшно Joy

Общи условия

Активация на акаунт