С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 008
  • 710
  •   1
Отговори
# 525
Съвет винаги може да се даде. От родител на дете. Без значение от възрастта на детето.
Как ви хрумва точно в този форум, където съвети се раздават на килограм от куцо и сакато, че майка на сина си съвет не бива да дава!?
Съвети се дават от всички. Дали са адекватни винаги!? Едва ли. Ама най-малко зависят от даващия ги. Най-много от получаващия ги.
Ха, добро утро!

# 526
Защото е свекърва. И добро утро да каже пак ще има...

# 527
  • София
Съвет винаги може да се даде. От родител на дете. Без значение от възрастта на детето.
Как ви хрумва точно в този форум, където съвети се раздават на килограм от куцо и сакато, че майка на сина си съвет не бива да дава!?
Съвети се дават от всички. Дали са адекватни винаги!? Едва ли. Ама най-малко зависят от даващия ги. Най-много от получаващия ги.
Ха, добро утро!
Е, ясно е, че не става въпрос за съвети. Няма здрав психически възрастен, който да има нужда от ежедневни съвети. Говоря за съвети в личен план, не в професионален.

# 528
  • при късмета
А в професионален, точно от родител има най-малко нужда от съвет. От ежедневни, съвсем. Освен, ако не се занимават в една и съща сфера

# 529
Откога това какво ядат двама големи, зрели, женени, чакащи дете хора е личен въпрос между единия от тях и родителката му?

Мигам на парцали Rolling Eyes
Личен е разговорът между майка и син.

Ауу, личен бил, ти да видиш. Ми щом маминка звъни във време, в което той си е вкъщи при съпругата си, да води лични разговори с него, да го беше инструктирала да се скрие в тоалетната, най-малкото.

Продължавам да мигам на парцали.

# 530
  • при късмета
Изобщо не ѝ се връзвай на мравката. Явно е попаднала на снаха, като нейния син, не пуснала се от полата на мама и живеейки в не знам кой век. Само не трябва да забравя, че на снахата може и да ѝ се изясни картинката, като порасне, защото със сигурност това ще стане преди мъжа ѝ

# 531
  • Най-красивата страна
Като се замисля,докато живеехме  10-11 години в чужбина моята майка и свеки се обаждаха по веднъж седмично.Моята в събота,а свеки в неделя.Обаче нито едната не се е сетила да пита какво ядем.....Нито веднъж.Като чета тази тема и започвам да си мисля,че не са били чак толкова досадни....

# 532
Ние сме в чужбина и се чуваме кажи-речи ежедневно с родителите ни, но обикновено като не сме заедно. Понякога и заедно, нашите винаги питат за него, а и техните за мен. Но някой да разпитва всеки ден какво ядем и да се мъчи да надникне вкъщи, макар и зад слушалката, пък после да ми защитава лични разговори и теми, малко нахално ми се струва.

# 533
  • София
Според мен такива майки следват максимата: Майката е вечна, снахата е до време.. Няма какво повече да кажа. Мъчите си децата. И вашето и чуждото.
За мравката става въпрос.

# 534
  • Варна
Мравката вечно има едни изказвания... Не й е сефте да ръси подобни бисери.

# 535
  • MI
Аз да питам има ли правила и за честотата на разговорите с приятели? Защото и те често дават съвети и може да не се харесват на половинката. А ако приятелите са и колеги какво правим? Ако имаме право веднъж седмично да говорим за теми извън пряко служебните, останалото време ги гледаме зло като кажат хайде на кафе или на обед заедно? За братя и сестри не питам, там ясно че ще е забранена честа комуникация. Wink

# 536
  • Варна
Нелия, правила не е нужно да се налагат, ако човек има поне малко сработващо сиво вещество на горния етаж. Аз лично с майка ми се чувам горе-долу през ден, пишем си и на вайбъра. Обикновено през деня, по време на някоя почивка или за 5 мин вечер. С най-добрата ми приятелка се чувам обикновено сутрин, когато тя върви към работата си пеша, а аз съм в офиса половин час по-рано за да мога да си изпия на спокойствие кафето преди да се заточат клиентите. Понеже с нея провеждаме половинчасови диалози, затова тогава, когато и двете имаме време. Вечер, когато искам да си видя детето, да свърша това онова вкъщи или да обърна внимание на половинката, не. Тогава нито време имам, нито желание да дърдоря, а и знам как това дразни околните вкъщи. Ако всеки малко от малко се съобразява с подобни неща, от правила и лимити няма нужда.

# 537
  • София
Аз да питам има ли правила и за честотата на разговорите с приятели? Защото и те често дават съвети и може да не се харесват на половинката. А ако приятелите са и колеги какво правим? Ако имаме право веднъж седмично да говорим за теми извън пряко служебните, останалото време ги гледаме зло като кажат хайде на кафе или на обед заедно? За братя и сестри не питам, там ясно че ще е забранена честа комуникация. Wink
Избираме партньор, който е пораснал/а и може сам/а да взема дребните, ежедневни решения.

# 538
  • София
Абе, родители, приятели, няма значение, не ми се вижда нормално да си говориш по телефона всеки ден с който и да е, и да си обсъждате работа, меню и тоалети. Може и аз да съм леко темерут, не знам.
Мъжът ми знам, че говори с майка си много по-често, отколкото аз с моята, но тя е сама жената в друг град и той се притеснява за нея чисто битово. Но не го прави пред мен, доколкото знам, звъни и понякога, когато отива или се връща от работа. За какво си говорят - идея си нямам Simple Smile

# 539
  • София
Не става въпрос за честотата на разговорите. Не смятам, че е нормално синовете да ми се обаждат всеки ден и да си говорим какво са яли и какво се е случило в работата им. Това означава, че не съм си свършила добре работата. Да ги отгледам и да ги науча да са самостоятелни. Честно казано не ме интересува какво са яли и как е минал денят им. Бих се притеснила и, ако и те се интересуват от това аз какво съм яла и как ми е минал денят. За мен е важно, когато наистина има нещо сериозно, ако преценят да се обърнат за съвет към мен или към баща си. Това е. Всичко друго за мен са нездрави връзки между свръх протектиращи родители и непораснали деца.

Общи условия

Активация на акаунт