Студена вода и колко сметки плащате

• 15 827
  • 233
  •   1
Отговори
# 225
Гореспоменатите са на база. Отварях им фактури, не си ги взимат. 3 кубика плащат, не са плащали последните 20тина фактури и имаха около 400 неплатени с лихвите. Ще ходим другата седмица да искаме проверка.

# 226
Знаете ли, в съседния блок (малко е блокчето, има на всичко на всичко 5 големи апартамента) всички твърдят, че водата не се плаща, а е само пожелателно... И да, в очите на софийска вода тези, които редовно си плащат и отчитат, го отнасят най-много. Факт.

Мисля, че водата не могат да ти я спрат (както примерно ток или интернет), но предполагам, че могат да те пуснат на ЧСИ.

# 227
Мисля, че водата не могат да ти я спрат (както примерно ток или интернет), но предполагам, че могат да те пуснат на ЧСИ.
Да, нас и осъдиха. Беше станала грешка, заведохме дело и го спечелихме, защото нямахме задължения. Така че не вярвам, че може просто ей така да не плащат нищо по принцип. И сумата не беше голяма - 500 лв. уж не бяхме платили.

# 228
Да, нас и осъдиха. Беше станала грешка, заведохме дело и го спечелихме, защото нямахме задължения. Така че не вярвам, че може просто ей така да не плащат нищо по принцип. И сумата не беше голяма - 500 лв. уж не бяхме платили.

Изхвърлих последната фактура, но ако се сетя ще снимам следващата. Не знам след колко време почват да се съдят. В случая апартаментът е бил на майката на мъжа, тя е починала. Те са се нанесли и явно не са отчели промяната от 1 на 5 човека. И оттогава са минали години.

# 229
  • There I was on a July morning
Ella_._, тези не са на база дори и за 1 човек, защото тя е по-висока и на всяко тримесечие я вдигат, с цел да принудят собствениците да си монтират индивидуални водомери. Вероятно са писали, че няма постоянен обитател в жилището.
Скрит текст:
(5) (Попр. - ДВ, бр. 93 от 2004 г.) По изключение се допуска за потребители, които нямат монтирани водомери на водопроводните отклонения и индивидуални водомери, месечното количество изразходвана, отведена и пречистена вода да се заплаща, както следва:
1. по 6 куб.м при топлофицирано жилище и по 5 куб.м - при нетоплофицирано жилище за всеки обитател;
2. (отм. - ДВ, бр. 63 от 2012 г., в сила от 17.08.2012 г.)
3. по 0,1 куб.м за всеки куб.м застроен обем сграда за сезонно ползване (вила, бунгало и др.), жилища и офиси, в които няма постоянен обитател;
4. по 0,5 куб.м за всеки куб.м застроен обем на сграда - за сгради в строеж.
(6) До поставянето на индивидуални водомери в сгради - етажна собственост, или на водопроводно отклонение с повече от един потребител определените в ал. 5 количества вода се завишават всяко тримесечие с по 1,0 куб.м за всеки обитател.
Пускайте жалба, час по-скоро.

# 230
  • Бургас
Искам да разбера тази сметка.
Не съм наясно - има ли начислена служебна вода?

# 231
Имаш, 1,19 са неотчетените води на входа, разпределени пропорционално на потреблението. И са ти свалили 9 кубика по някаква причина.

# 232
От предното засичане до сега има използвани 20 кубика. Приспадат 9, които са били начислени по-рано и плаща 11. Плюс 1.19 обща вода.

# 233
  • Бургас
Благодаря ви,момичета! Светнахте ме!

Общи условия

Активация на акаунт