Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІІІ

• 48 680
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз реших да направя тридневен яйчен фаст и да запиша намерението си тук с цел да съм по-дисциплинирана. Вече яйцата се варят, защото четох, че първото хранене трябва да е 30-40 минути след ставане. Идеята е да изкарам три дни на яйца и мазнини. Правя го и защото ме е страх да не изям безброй глупости през почивните дни.  Ще се отчитам, за да видя какви съм ги свършила. Не съм сигурна, че ще успея... Много ми се ядат плодове напоследък, мисля, че имам пролетна умора, защото леко съм замаяна и постоянно мисля за супи от коприва, киселец, за плодове. Вчера даже си направих копривена супа, но ми се дояде и хляб с нея.....
По отношение на ниските мазнини -  имам си едно наум - виждала съм при няколко жени какво е действието, ако се практикува години наред. При едната се появи жестоко акне на зряла възраст и след това дерматолог й каза, че причината е храненето с малко мазнини. При останалите също имаше промяна в състоянието на кожата, коса, трайно се яви един омърлушен, леко съсухрен вид. Но е факт, че доста отслабнаха.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 07:32 от Amanda.D

# 646
  • Велико Търново
Успех, Аманда! Лесно ще ти е. На всяко яйца по 10 грама масло. Аз така изкарах цяло лято, а на почивката им събирах очите на чужденците сутрин в ресторанта като си слагам 4 яйца с 4 пакетчета масло Blush

Тренировката вчера:
крака, 6 упражнения, нямаше време за дълги тренировка, всяка серия по 15 повторения

Утре ще се отчитам на Юли със снимки, на кг. тези две седмици не съм мръднала, но ще видя като се измеря. Продължавам напред.
Благодаря ти и аз, Агент за Катя Усманова, а от там една камара други интересни руснаци Heart Eyes

# 647
Аманда, успех Simple Smile, и аз обмислям нещо такова, но ще е малко по-нататък...иска ми се нещо ударно да направя преди да извадим летните дрехи.

Храната вчера К 1 678   В126   М71   П127   
Закуска - като предните дни
Обяд - киноа, пилешко и зеленчуци
Вечеря - вратна пържола, зелена салата, черен шоколад
Две малки хранения - едното извара и ябълка, другото орехи и пълнозърнеста бисквита с лимец, мед и стафиди

Днес обаче не знам как ще протече деня - вече минах 500 -те калории за закуска с варено жито, халва яйца...на обяд ще ядем навън...Ще се опитам да броя и да не мина 1800 калории.

# 648
  • here, there, everywhere
Сиска, по колко яйца се ядяха на ден? Аз отдавна му се чудя на този фаст, но имам камъни в жлъчката и ме е страх да не разбутам нещата там.

# 649
  • Велико Търново
Сиска, по колко яйца се ядяха на ден? Аз отдавна му се чудя на този фаст, но имам камъни в жлъчката и ме е страх да не разбутам нещата там.

Ню, аз ядях по 9 броя, но иначе са по 8.

# 650
  • Бургас/Пз
Сиска, чакаме отчет и тук... давай снимки да ти се порадваме  Hug

Аз съм от два дни с ужасно главоболие. Вчера се напънах да тренирам въпреки него и после направо бях като убита. Заспах в 21.30 снощи и станах в 9ч. След тежките силови тренировки , особено за крака , винаги озверявам от глад. Снощи изпих един протеин след тренировка, след което изядох 3 яйца на очи, 60г сирене, 60г кашкавал, 1 филия хляб /домашен около 40г/ и 1 домат. И днес се събудих пак гладна Sad

Та закуска: 4 протеинови палачинки /1 банан, 1яйце+1 белтък, 15г протеин, 15г кокосови стърготини, намазани с мед и канела. Много ми харесаха. Рецептата е на Страхил Иванов, но замених овесените ядки с кокосови стърготини.
За обяд: Руло Стефани със задушени зеленчуци
Вечеря: пастет от извара, салата домати и 2 фил хляб
Мисля да си хапна и малко шоколадче днес Simple Smile Планирала съм да правя и едни домашни сладки, ще видим дали ще стигна до тях Simple Smile

# 651
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз идвам да споделя рецепта за уникално телешко варено - телешкото със сол, дафинов лист, кимион сложих в тенджерата под налягане - подарък ми е, никога не бях ползвала. С малко повечко вода да ми се получи повечко бульонче.
И сега основата за телешкото- за мен буркан домашен гювеч: домат, чушка, патладжан, варя и пасирам с бульон от телешкото; другата основа (ММ не яде домати) - 3 картофа и 2 моркова - варя и пасирам с др част от бульона.
Самото телешко го направих с размера на крутони и посървам в/у крем супата. Много добре ми се получи.

Вчера казах ли тук, че ме хвана вирус с повръщане - нямам какво да отчета за вчера Grinning

Днес сутринта ви чета с тези яйчени фастове ... знаете колко обичам яйца и затова закуска 1 бъркано яйце със сирене и домат.
Обяд - телешко варено с основата с домат; 1 пържена филийка с чай
До тук 840 калории
Сега отивам да чета книжка, после тренировка и довечера имам още от телешкото бонфиле, мисля да го направя на медальончета да ги пека 3 часа на ниска Т и да направя нещо с един зелен боб, който имам, като пюре може би...  Останали са ми 560 калории, все трябва да ми стигнат.

# 652
Аз не останах с впечатление, че има някакви ограничения за броя на яйцата. Ама  ги докарах до 9 и реших да спра:laughing:  Сигурно и 12 мога да изям..... До този момент експериментът е успешен, сито ми е, вкусно, прекрасно. Ям ги със зехтин, защото с масло ми идват малко тежички. Изяла съм и една лъжица маскарпоне. Ще легна по-рано, за да не се изкуша с нещо:smiles:  Притесних се обаче, че се появи някаква малка пъпчица на лицето, като разчесано след ухапване от комар. Дано да не е алергия от многото яйца.
TDI, доста вкусно звучи това телешко. Напоследък у нас телешкото е доста тачено, заради големия ми син, който от месата яде само телешко и пилешки гърди.

# 653
Момичета, как ги ядете тия 9 яйца не знам, направо ми прилошава като си помисля. :Д Аз май бих се изпъпчила. Респект за волята! А каква е идеята на фаста точно? Някакъв палео фаст ли е това, защо точно яйца?

# 654
bananadana, аз се запалих от това https://www.facebook.com/notes/no-sugar/%D1%8F%D0%B9%D1%87%D0%B5 … /970205456492885/
Не ми прилошава, много ми е вкусно, но това е едва първи ден. Не знам как ще е до края на третия, ако наистина не се изпъпча и не се откажа.
Но истината е, че поне временно има страхотен ефект - само от сутринта до този момент коремът ми буквално залепна, усещаш как източваш вода. Непрекъснато се разхождам до тоалетната. Вкъщи съм си, удобно е да го направя, реших да експериментирам.

# 655
Уха, да ясно. Кето значи. Добра идея е за привърженици на този режим и хора без склонност към акне. Със сигурност е супер яко за точене на вода! Да споделите резултати накрая.

# 656
  • Велико Търново
Последният ми фаст беше точно 7 дни, килограмите от 62.00 бяха мисля към 58.400/трябва да си намеря снимките/. Върши чудна работа, ни пъпки, ни акне, ни лошо, нищо не ми е ставало, сила и енергия на макс. Обаче аз имам склонност към такъв тип хранителни залитания, които се опитвам да лекувам. Сега в режима от Юли съм същата, харесах си един вариант и ще се пробвам 30 дни да ям едно и също, ще се опитам също така и часовете да са еднакви.
В моят случай истината не е приятна-трябва да ям просто малко, не става иначе... Blush

# 657
  • Бургас/Пз
Мнооого обичам яйца, да не кажа, че ги обожавам и мога да ям всеки ден. За съжаление имам алергия и повече от 3 яйца винаги ме изпъпчва с гадни сърбящи пъпки по меките части. Най- гадни са по корема. Преди време ядях най-много 2-3 пйти седмично. Сега започнах почти всеки ден и малко се притеснявам да не пъпчасам пак Sad. Един лекар ми беше казал да пробвам само с белтъци, защото в повечето случаи жълтъкът е алергена, но не съм се опитала да видя как ще ми понесат.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 22:07 от ani_d

# 658
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ето ме на пълен отчет: П:109 / В:74 / М:46
Като проценти                  37% / 25%/   38%

Защо според МФП Мазнините са на 38% Нещо не я схващам математиката тук.

Инак калориите са 1233. Към вечерята освен телешкото с домат имаше и салата айсберг и боб чорба за В.

# 659
Аз продължавам с 80 ДО, но ми е трудно да спазвам режима. Спазвам ако седмица и после заливам силно. Или имам дни като днес когато калориите да ОК, но макросите хич ги няма. Мисля, че просто трябва да мина в категория B или С, за да мога по-дълго да го спазвам. Макар и да имам да свалям, ако го спазвам мисля че и от него ще сваля ако ям изчистено.

Когато приключа 80ДО се чудя дали да не направя Whole 30.

Деси, прекрасна си, не се връзвай на този един килограм Heart

Общи условия

Активация на акаунт