Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 2

• 246 714
  • 4 167
  •   1
Отговори
# 3 960
Не спорим, че отнема време, но не е нещо, което да е супер трудно или да изисква свръхумения, а някои от тях се опитват да се изкарат мозъчни хирурзи.
Аз обичам книги, харесвам усещането и миризмата на хартия, но се радвам на Киндъла, защото щади природата.
Потресена останах от онази с джуки като ...която правеше ревю на любимите си книги и чете 10 минути резюме на "1984", защото "я чела отдавна и не си спомняла вече как бил сюжетът"
Каква Ослуга Trollface щяха да си направят с правописа и изказа родните влог творци, ако бяха попрочели. Особено мадамата, която "обича да говори за продукти и сегаще представи един продукт, защото често си купува продукти, за да ги снима в своите видеа"
Sleepy

# 3 961
Не отнема време да сглобиш едно видео. Все пак имайте предвид, че видео клиповете на нашите родни влогърки са доста прости откъм изпълнение.
Интрото и краят са им предварително записани. Пускаш осветлението и дрънкаш. Режеш ненужното, като всяко рязане отнема максимум 10 секунди. Още по-лесно е, ако снимаш на сегменти, така даже не трябва и да режеш, а просто събираш отделните части. Ако имаш предварителен план, придържаш се стриктно към него и не осъществяваш словестна диария, времето за заснемане са намалява значително. 
Накрая пускаш музикана на отделен канал да се върти, някои се справят, други - не и успяват да се заглушат яко. "Ефектите" са им стокови и също отнемат по 5 секунди да се насложат. И това е.
2-3 часа максимум на ден отнема цялото упражнение, час-два да го запишеш. Значи откъдето и да го погледнем, те повече от 5 часа на ден не работят, а при повечето е много по-малко. Имайки предвид, че повечето пускат по 1-2 клипа на седмица, пада яко клатене на крака.

# 3 962
Ама трудоемка работа за медал ли се изкара егоцентризма да седнеш пред монитора като пред огледало, за да монтираш собствената си физиономия няколко часа? 
В ютюб има прекрасни примери за хора, които монтират фрагменти от филми и правят видеоклипчета за песни, което е повече изкуство, отколкото да монтираш как кърмиш или готвиш леща. И не очакват и цент да спечелят от това си занимание. Също в този ред на мисли можем да споменем и хората, които по цели дни безвъзмездно сядат, превеждат и правят субтитри на филми, пак без да очакват и стотинка, пък никой не се замисля толкова много за труда на тези хора. Ама сме седнали да анализираме времето на някакви нарциси, моля ви се, още малко и Оскар за монтажно изкуство да им връчим...

# 3 963
Аз съм съгласна, че един клип заедно с предварителна подготовка, заснемане и обработката отнема доста време особено ако са качествени. Имам обаче няколко "но"-та по въпроса. При много от споменаваните просто няма даже намек за качество, а развитие и нови идеи са явно забранени думи. Не виждам каква е необходимостта от предварителна подготовка на видеа тип поредната рутина, влог някъде си или култовото нови покупки от Джъмбо, Лидл, Кауфланд. Нулево полезно, оригинално, смислено съдържание. Обработката им в повечето случаи се свежда до текст, рязане, сглабяне и глас зад кадър. Повечето с години на ред не показват никакво развитие на техническата страна - ужасни, прегорели цветове, все една и съща перспектива на снимане, евентуално сменят камерата с по-добра. Съдържанието върви или лети стремглаво надолу, понеже след първите месеци музата изчезва и се приземяване на вече споменатите рутини и нови покупки.
Малцина се опитват да покажат нещо друго, но и там си проличава, че е доста напън, а резултатът е под въпрос. Въпросната девойка с големите устни и нейното видео за любими книги са такъв пример. Елица с видеото и от Малдивите, но с дупето и като основен лирически герой - същата работа.
Не че очаквам някакви чудеса, то е ясно, че няма нужда да обхващат хиляда теми или да имат велики сценарии и кадри, но Laura in the kitchen или Tati с техните тематизирани видеа са ми сто пъти по-полезни.
Отивам да гледам видеото на Тати за Морфи фон дьо тена.

# 3 964
  • HH
Не искам да ги защитавам, но наистина отнема време. По принцип за една минута видео, примерно в телевизията, където професионалисти правят монтажът  , отнема грубо около десет минути да се подберат и орежат кадрите. След това се прави и аудио обработка. Да, те пускат една-две лампи, говорят глупости и накрая режат част от глупостите. Не е лесно сам да си и сценарист и редактор и монтажник..

В телевизията имаш планове, нормално е да отнема повече време, ако пък ако е на живо всичко става на пулт в реално време. Пепе снима предимно себе си, няма други планове, освен кадри на самата нея. Работата й се изразява в това да отреже ненужните части и да сложи някакви надписи. Ако ютюбърка заснеме 20 минути кадри в които говори и ръкомаха, монтажът не трябва да й отнеме дори половин работен ден. Е, освен ако не си прави почивки през 5 минути за да изпие сока от целина.

Съмнявам се повечето да имат сценарий, някои дори нямат ясен план и идея какво точно снимат.
Доживях да ми обяснят в бг мама как се работи в телевизията🤦🏻♀ Мерси и за пояснението за животе предавания.

Защо така се впрягате, че се оплаквали блогърите  колко им било тежко. Нали в крайна сметка всеки сам си избира професията. Масово говорите против Пепе, която не гледам и не следвам, а и знаете наизуст клиповете и и правите разчет на гардероба, свободното  време, къде бил учил мъжа и, как си държи детето и т.н. Все неща, които съм изчела в темата, защото се коментират страници наред. Да, темата е за обсъждане, а се сипе постоянен хейт.

# 3 965
Никой не ги мрази, напротив, повечето даже ни разсмиват. Научете друга дума, освен хейт и се опитайте да я използвате.

# 3 966
Никой не ги мрази, напротив, повечето даже ни разсмиват. Научете друга дума, освен хейт и се опитайте да я използвате.

Тя една дама тук наскоро нали беше използвала една друга дума  - "завист" Grinning Grinning Grinning

# 3 967
Да, мине се време и се появяват разни хора с едни и същи опорни точки - хейт, завист, бг мами, мусака.

# 3 968
То не е само във форума. Като не толерира човек плоскоумието и безсмислието, че и има самочувствие да изкаже недоволството си от това, бива набеден за хейтър, нещастник и прочие разновидности на кофти човек. Защото сега е модерно да се рееш  из моловете като пеперуда на екстази с отрицателно IQ  и ако някой се намръщи и повърне от този кух позитивизъм, гарниран с кух материализъм, значи е хейтър и нещастник...

# 3 969
  • София
Не мога да ви изчета...
Разбира се няма как да подмина и да не отразя ФилипЧо сниман в тоалетната. Пълна гнусотия, но напълно очаквана от човек като него. Такива хора реално не знаят къде е границата на нищо.

Олеле, Вулева. Това е страшно, бе хора. Преди години я гледах в "Сигнално жълто", беше интересно за ония времена, но много бързо се изчерпа.

Антоанет Попова, много я харесвам, но кожата на лицето и е в кошмарно състояние. Надявам се взима адекватни мерки по въпроса.

Хареса ми едно от последните видеа на Charly Wilde  за типовете шопахолици. Разпознах се в някои типажи, време ми е да се лекувам. Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 23:22 от nefer

# 3 970
Честно казано повечето искрено ги съжалявам, жовотът им е пълна бутафория.
Но тъпотията не може, а и не бива да се толерира. И то не заради тях самите, а заради децата, които така искрено им се радват в коментарите.

Хареса ми едно от последните видеа на Charly Wilde  за типовете шопахолици. Разпознах се в някои типажи, време ми е да се лекувам. Simple Smile

И аз се разпознах! Joy

# 3 971
Как да знае господин Здравей и прочие самозабравили се инфлуенсъри, кърмачки, гримьорки, модели и прочие (макар че е под съмнение е дали изобщо някога са опознали себе си) къде е границата, като живеят на някакво уютно кухо облаче, изградено от възхитата и лайовете на някаква неизвестна маса събскрайбъри? На тях това им е дотатъчно, за да се чувстват добре, толкова добре, че да минават границите на всякакъв приличен вкус. Инфантилна работа.

# 3 972
Доживях да ми обяснят в бг мама как се работи в телевизията🤦🏻♀ Мерси и за пояснението за животе предавания.

Е, с такъв коментар бих предположила, че работиш за телевизия Laughing. Все пак и аз съм работила за телевизия, затова ми е странно някой да ми обяснява как нашите влогърки правят нещо трудоемко. Някак си се подбива труда на хората, които реално се занимаваме с това.

2-3 часа максимум на ден отнема цялото упражнение, час-два да го запишеш. Значи откъдето и да го погледнем, те повече от 5 часа на ден не работят, а при повечето е много по-малко. Имайки предвид, че повечето пускат по 1-2 клипа на седмица, пада яко клатене на крака.

+ 1000000

Случи се същото като с фотографите, по едно време всеки който си вземеше апарат ставаше "фотограф", а сега е вече и сценарист, режисьор, оператор, монтажист, тонрежисьор. Също така сами се продуцират, предполагам скоро ще кажат, че са и сценографи, а лампичките са част от дизайнерското решение на отдел "Декори".

# 3 973
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не е трудоемко,но отнема време.А пък ако си с две малки деца,едното от които бебе,всички знаем,че всяка свободна минутка е ценна.
И едва ли е само "включват лампите,дрънкат 15 минути и воала",предполагам,че правят дубъли,монтажа..някоя ютубърка ако има в темата,нека каже колко време й коства един клип.

Много ми харесва брит акцента на Мария,но и на мен ми се струва,че купува за видеата,снима и връща.Поне голяма част от дрехите.

# 3 974

Тя си е написала че е по работа

Извинявам се тогава! Не я следя, иначе бих била осведомена относно този така важен и социално полезен ангажимент.
Видяла си, че е в Париж, но не си видяла че е по-работа (2 сторита едно след друго) или просто си коментраш така, каквото ти дойде.

Общи условия

Активация на акаунт