Нашите кухни - 77

• 75 045
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • Раковски
Здравейте. Някой има ли опит с подобен "тип" абсорбатор? Променяме местоположението на кухнята и възниква проблема с отвеждането на изпаренията. Тези с филтри елиминират само миризмите, но влагата си остава или бъркам?

Ивче, според моите майстори за кухнята този тип абсорбатори и този, който е наклонен на 45 градуса не стават. Не са достатъчно ефективни, особено при големи помещения. Моето помещение, кухня, хол и трапезария е 65 квадрата.
Моят абсорбатор е с метални филтри и дърпа и влагата.

Едва ли майсторите на кухни знаят повече от производителите за аспираторите, този тип върви около 2000 лв и да го направят калпав неми се вижда логично. 99% от аспираторите са с метални филтри, но какво значи дърпа и влагата не ми става ясно.

# 676
  • Раковски
Здравейте,

Имам питанка. Това е проектът за кухнята:
Скрит текст:
Скрит текст:

Харесала съм си плоскостите, гръб и плот. Но гърбът е с ширина 60 см и на частите на стената където няма шкафове, а само рафтове трябва да се снаждат няколко парчета. Първо ММ веднага се възпротиви, че щяло да е като кръпка. Дизайнерът пък твърди, че този гръб (10мм) няма да издържи рафтовете и най-добре за гръб да сложим от плоскостите за шкафовете. Аз съм категорично против, заради почистването в зоната на котлона.

Видях снимката на кунята на cacharell и се замислих, ако сложим само една плоскост от гърба (60см) до нивото на шкафовете и аспиратора и тогава първия рафт, за да се скрие прехода между плоскост и стена, дали ще е ок?

Ох, тъкмо си мислех, че сме финализирали проекта...

Тези дребни врати на живо няма да изглеждат добре, направете ги по-големи. Гърбовете на някои производители  идват на размер 1300/4100 (дефакто се реже наполовина) и според нуждите ви може го вземете, а там където ще са снадките ще сложите рафтовете. Тези гърбове ги има в салекс и са на геталит. Показвам една снимка.

# 677
Shadowman, ти нали правиш кухни? Слагал ли си такъв абсорбатор?
Аз написах каквото са ми казвали, щом дават мнение предполагам са монтирали. За влагата, като варя сутрин яйца и не включа абсорбатора, по шкафа и абсорбатора от парата има капчици вода, а като работи ги няма. Това имам впредвид.  като

# 678
Шадоу, смесителят е много интересен. Да ти се намира линк за него?

# 679
  • Раковски
Shadowman, ти нали правиш кухни? Слагал ли си такъв абсорбатор?
Аз написах каквото са ми казвали, щом дават мнение предполагам са монтирали. За влагата, като варя сутрин яйца и не включа абсорбатора, по шкафа и абсорбатора от парата има капчици вода, а като работи ги няма. Това имам впредвид.  като

Влагата си е пара, работи ли аспиратора ще дърпа всяка пара/влага.
Не съм монтирал подобен аспиратор, те са сравнително нова концепция и струва доста пари, но съм виждал как работи и си дърпаше парата добре (видимо с просто очо, като цигарен дим на комин).

# 680
А като я дръпне какво я прави? Нормалните я изхвърлят през комина, ама ако няма комин какво? Да няма изсушител и контейнер?

# 681
  • Раковски

# 682
Не ми става ясно от тази картинка какво има вътре. Продължавам да се чудя, но ако има изсушител това оправдава цената.

# 683
  • Раковски
Всичко си е като обикновен аспиратор, всичко в комина, но отдолу, забравяме за фурна под котлона.

# 684
О, ако се пуска въздуховод отдолу към комин хич не ми изглежда удобно.

# 685
  • Раковски
Ако е в къща няма проблем, ако е в жилищен блок е проблем.

# 686
  • София
Ако е в къща няма проблем, ако е в жилищен блок е проблем.
Явно и това ми отпада като опция, че сме в апартамент.

# 687
  • Раковски
Ако имаш външна стена трябва да стане.

# 688
  • София
Много дълъг ще е пътят на тръбата / около 4м/. Явно ще продължа с мисленето как да се получи.

# 689
При нас въздуховода ще стане с чупките около 5.50м. до самия комин 🙄 Но просто нямаме друга опция.Както и да го мисля,просто не става.Трябва да изкъртим всичко налично и да се вкараме в големи ремонти.

Общи условия

Активация на акаунт